Summertime!

Nu känns det bra på många sätt! Sommaren har infunnit sig, skolavslutningarna är avklarade och den lilla hunden GW tittar inte bara förvånat på mig längre utan börjar bli kompis med mig på riktigt. Underbart!

Ja om vi börjar med sommarvärmen och vädret så klagar jag inte alls, jag gillar inte när det är kokhett utomhus för då blir det ju bara galet varmt inomhus på nätterna. Så även om det regnat en del så är jag väldigt nöjd med de soltimmar som varit hittills under midsommarhelgen, samt att i år är jag förberedd med min AC som jag köpte förra året. Den har jag dragit igång vid några enstaka tillfällen hittills och den sköter sig galant måste jag säga, den fungerade så pass bra att alla barnen ville tälta och sova i vardagsrummet där den står placerad. Vet inte vad det är för tokigheter till idéer de får ibland, jag kanske är en liten smula skyldig till detta men de tyckte det var kul och mysigt att sova där. Och huvudsaken är ju att de har kul och mår bra!

Barnen har ju som sagt haft sina skolavslutningar nu, Lindas äldsta dotter tog studenten och detta firade vi såklart stort med god mat och smaskig fika! Nu har hon packat ihop och flyttat till sin pojkvän i Falkenberg för att bo där hos honom, och vad jag förstått så har hon redan fått jobb där borta. Hon ska bli en modern version ”Krister” och sätta upp revyer och spela diverse buskisar på teatern där.

Haha, nej då det ska hon inte alls. Men jag tror att hon hade gjort det bra om så var fallet, nu ska hon istället arbeta inom vård och omsorg vilket hon kommer fixa galant. Lycka till nu!

De andra barnen hade skolavslutning dagen efter och har nu sommarlov, vilken lyx! Det fanns verkligen ingen bättre känsla som barn än när man sprang ut från klassrummet och hade ett helt sommarlov framför sig. Julafton kan möjligen konkurrera med den glädjen, annars är det svårslaget. Vi har dock inte hunnit göra så mycket ännu, eftersom vi vuxna fortfarande arbetar i väntan på att få gå på ledighet. Men vi har hunnit fira midsommar ihop vilket var riktigt trevligt!

På midsommarafton så tog vi det lugnt, vi åkte först förbi min mor och fikade en stund på eftermiddagen. Sedan åkte vi vidare för att möta upp Lindas mor Åsa, där åt gott och man kan väl säga att vi mådde bra hela dagen. Barnen var piggare än vi men det är väl så det ska vara numera, de lekte och hittade på bus hela dagen. Vädret var ju kanonbra och jag kan inte minnas när vi hade en så fin midsommarafton senast, jag var så nöjd att värmen inte ens var värd att gnälla på denna fina dag. Hoppas att ni alla hade en riktigt fin midsommar!

Förra helgen var vi på äventyr i Linköping, jag hade fått en upplevelse av Linda på The Box Hotel där vi skulle njuta av lite spa och god mat. Så vi packade ihop oss och tog ”Ådin” ut på stora vägen där trafiken faktiskt rullade på väldigt smidigt hela vägen. Det gick faktiskt så pass bra att vi kom fram alldeles för tidigt, men som tur var hade de redan vårt rum klart så vi fick checka in lite tidigare.

Vi öppnade genast en flaska bubbel och skålade över att ha kommit fram, vi hade bokat spa direkt så vi bytte om till de fina badrockarna och hoppade i tillhörande tofflor innan vi smög ner till spaavdelningen som två samurajer. Man känner sig alltid lite fånig när man ska knalla runt i den där badrocken inne på hotellet men alla tittar väl på Linda istället för mig tänkte jag, och det var väldigt lugnt och avkopplande att komma in på deras spa. Vi tog varsin drink och blev hänvisade till den så kallade ”äventyrsduschen” innan vi fick hoppa i någon pool eller liknande, men så äventyrlig vet jag inte om jag tycker att duschen verkligen var annat än att jag fick vatten i ögonen. Sedan gjorde Linda bomben rakt ner i jacuzzin utan minsta hänsyn till paret som satt där så att man fick skämmas, haha! Nej hon uppförde sig ganska bra faktiskt, så inga bomber i poolen från varken henne eller mig men vi blev kvar i jacuzzin en stund eftersom det var så otroligt avkopplande. De hade även bastu och annat men det var inget för oss, vi ville bada! De hade dessutom en varm pool utomhus som vi ville testa, men när vi kom ut var den full med människor så vi satte oss bredvid den en stund för att vänta på om den skulle bli ledig. Det verkade vara tre olika gäng med möhippor som stojade på rätt bra, men det får man ju lov att göra vid sådana tillfällen. Solen sken men det blåste massor, det flög tofflor och tomma glas från de som badade så tillslut gick vi in igen. Vi hittade en skön lounge eller vad det kallas där vi kopplade av en stund istället, och plötsligt var tiden slut för vår del så vi fick snällt gå upp på vårt rum igen.

Senare på kvällen åt vi middag på hotellets restaurang och det var otroligt god mat, vi blev båda väldigt imponerade. Det var mycket folk som kom dit för att äta även fast de inte bodde på hotellet fick vi höra, så det var fullbokat mer eller mindre. Vi beställde in varsin ryggbiff och det smakade helt fantastiskt, till och med alla grönsaker på tallriken var jättegoda så dessa åt vi upp. Och trots att vi var proppmätta så kunde vi inte låta bli att beställa in varsin Irish Coffee till vår efterrätt, det blev Stoffes favorit… Banana split! Den var lite mindre och elegantare än vad vi föreställde oss, men den var väldigt god. Och med tanke på hur mätta vi var så insåg vi att den lilla portionen faktiskt var lagom stor trots allt, vi hade inte orkat äta mer ändå. När vi var klara så lämnade vi restaurangen och folkvimlet, möhipporna fortsatte så det var livat på sina ställen men inte så att det störde oss på något vis.

Sedan hängde vi i baren en stund, och det började nu trilla in många så kallade ”cykelfantomer” i tighta cykelbyxor på hotellet som troligen cyklat ”Vättern runt” eller något annan påhitt. De imponerade lite på oss inledningsvis, tills vi insåg att vi inte alls var särskilt avundsjuka utan vi kom fram till att vi hade större passion för god mat och dryck än att cykla. Jag vet inte varför men det kändes som att alla cyklister hade med sig varsin tub med hemorrojdsalva i packningen när de checkade in, det är förmodligen fördomsfullt tänkt av mig men troligen inte helt osannolikt. Linda drack nu någon sorts drink med passionsfrukt och jag unnade mig en Moscow Mule som jag gillar väldigt mycket. Hon var mycket nöjd med sitt val av drink medan jag snabbt insåg att min drink var väldigt stark, och inte på grund av mängden vodka utan att mer troligen för att det måste ha varit bra tryck i den ginger beer som de använde till drinken. Den var sting i den om man säger så, så efter att ha druckit upp den hade jag nästan inga smaklökar kvar och var snudd på lite berusad. Jag ska bjuda Linda på en hemmagjord Moscow Mule i sommar, de är riktigt goda och ska självklart serveras i en snygg kopparmugg!

Nästa morgon var det dags för frukostbuffé, och här fanns nu ju möjligheten att få bra värde för pengarna vi betalat. Så vi åt massor! Det var så gott och utbudet var väldigt bra, jag fullkomligt älskar hotellfrukostar som serveras nästan oavsett på vilket hotell man bor på faktiskt. De som hade haft möhippa på kvällen såg inte riktigt lika pigga ut allihopa, det roade mig eftersom jag kan vara lite skadeglad ibland. Nu satt vi där pigga och glada istället utan någon som helst baksmälla, och det var en härlig upplevelse att få känna sig lite vuxen för omväxlings skull.

Hur ska vi summera vår vistelse på The Box Hotel då, jo vi var båda positivt överraskade faktiskt. Både av de fina rummen och den goda maten, sen gillade vi båda inredningen starkt! Hotellet låg lite utanför Linköping så det gick inte riktigt att ta en promenad på stan, men det var inget som drar ner betyget på något vis. Jag kan absolut tänka mig att resa tillbaka dit igen, och kan verkligen rekommendera er att besöka hotellet i framtiden. Vi var mycket nöjda!

På fredag ska mina vänner Marcus och Tommy komma på besök, kanske dyker Mogge upp också. Vi ska då titta på en ny film med ”Beavis & Butt-Head – Do the Universe” som släpps denna veckan på Paramount+, dessa hjärndöda idoler från tonåren trodde jag hade gått i graven men från ingenstans kommer nu denna film som en glad överraskning. Jag kan inte påstå att mina förväntningar är särskilt höga, men några skratt kommer de säkert att locka fram. Det blir ju en nostalgitripp i vilket fall som helst, så på så vis tror jag att vi kommer att uppskatta filmen. Jag lovar att berätta mer om filmen sen när vi har sett den, to be continued…

Jag tycker vi rundar av där, så får vi se vad mer som händer framöver i kommande inlägg. Ni ska ha stort tack för att ni läser och delar, ha d biff!

DAGENS JERKER går till vårt trafikborgarråd här i Stockholm efter följande citat:

– Trots att det är fler kvinnor än män som cyklar har cykelsymbolerna hittills varit herrcyklar. Nu får Stockholm äntligen jämställda cykelbanor, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP).

Jag måste vara en otroligt trög person som inte förstår vikten av det hela, men jag har så svårt förstå hur något som detta ens kan vara prioriterat om det nu är en fråga för vår jämställdhet. Detta projekt måste väl kosta hundratusentals, om inte miljontals kronor att genomföra eller har jag fel? Hur kan detta vara viktigare att finansiera än att istället lägga dessa pengar på exempelvis våra kvinnojourer eller liknande där pengarna förmodligen gör skillnad och får en större betydelse. Jag har så svårt att tro att detta är något som är topprioriterat i kampen för ett rättvisare och mer jämställt samhälle, för det måste ju finnas många fler användningsområden att investera dessa pengar i som är betydligt viktigare än cykelsymbolerna på gatorna…

Lämna en kommentar