Hello – Hallå – Halo

Som ni alla redan upptäckt själva så hade meteorologerna rätt och det blev kallare i veckan med inslag av snö, brrr! Men det kom ju inte så mycket snö denna gången så det var faktiskt inget att bli upprörd över tycker jag, men det har varit riktigt kallt på morgonen några dagar nu. Det finns verkligen inslag av krisp i luften…

Jag har länge dragit mig från att pröva på den lite nyare streamingtjänsten Paramount+, men nu blev jag så nyfiken på en ny serie där att jag var tvungen att testa den gratis under en veckas tid. Och den var faktiskt bättre än jag trodde, så jag valde att köra vidare på den ett tag till framöver. Men ett STORT minus är att det ej går att ladda ner deras app direkt till min TV, trots att jag har en ny TV. Nu får jag istället använda mig av min TV-box och titta via appen där, så det är ju inte hela världen men ändå ganska irriterande att en så självklar sak som att en app ej finns att ladda ner. Skärpning Samsung!

Något som jag uppskattade med Paramount+ var att en gammal favoritserie fanns att streama där, nämligen ”Kungen av Queens” som jag tittat mycket på tidigare. Och jag inser att jag fortfarande älskar att se hur Arthur driver Douglas till vansinne, medan Carrie försöker hålla dem sams samtidigt som hon försöker göra karriär.

Den serien var faktiskt den största anledningen till att jag valde att betala för en fortsättning av abonnemanget, men det fanns som sagt annat smått och gott som fick mig att stanna kvar som kund. Men vad var det då som fick mig att bli kund från första början, vad lockade mig till att nyttja deras erbjudande att testa tjänsten gratis en vecka kanske ni undrar? Jo det var denna nya serie…

Halo – Som då är baserat på ett storsäljande TV-spel jag aldrig spelat, men som av dess trailer såg väldigt intressant ut ändå. Det är ju ganska ovanligt att filmer och serier som är baserade på spel brukar bli bra kan jag tycka, men det finns såklart undantag som exempelvis ”The Witcher” som jag gillar väldigt mycket. Och denna gången får jag en känsla av att det kan vara till min fördel att inte ha spelat detta spel som ”Halo” är baserat på, så jag gick in med låga förväntningar ska jag erkänna men med stor nyfikenhet. Och vad tycker jag då? Ja, en sak jag inte gillar med serien är att Paramount+ släpper ett avsnitt i veckan och det finns i skrivande stund bara två avsnitt att tillgå. Jag föredrar att streamingjättarna släpper hela säsonger när det gäller serier, men förstår samtidigt varför de väljer att släppa bara ett avsnitt i veckan. Denna serie utspelar sig längre fram i tiden, mer än så vet jag inte eftersom jag inte spelat spelen. Det börjar på planeten Madrigal där människorna har som en liten bas och utvinner tungt vatten, och i närheten så håller något alienförbund kallat ”The Covenant” eller liknande på att undersöka en grotta efter en gammal magisk artefakt. Nu skrattar säkert alla som förstår sig på spelet och serien åt min beskrivning här, och jag inser att det låter lite märkligt men det så jag uppfattade handlingen. Hur som helst, när dessa aliens blir upptäckta av några mänskliga tonåringar som lämnat sin bas för att utforska omgivningen lite brakar helvetet löst. De stora bestarna med sina högteknologiska vapen anfaller människornas bas hänsynslöst för att skydda artefakten skulle jag tro, och när de mer eller mindre har intagit basen kommer då äntligen skepp för att hjälpa människorna. Och ut hoppar fyra supersoldater kallade ”Spartaner” som är smartare, snabbare och starkare än vanliga människor. De är speciellt framtagna för att skydda mänskligheten eller något i den stilen, och speciellt en av dessa soldater verkar vara hyllad till skyarna och det är honom serien verkar handla om. Han leder sitt team och blir kallad demon av en rymdgubbe, sedan blev det massor av action på den basen kan jag säga utan att spoila något för den som vill titta. Och efter att ha sett två avsnitt nu så är jag inte helt fast ska jag erkänna, men här finns potential att bli något bra. Den är välgjord och skådespelarna som för mig är helt okända gör en bra insats, så jag ska fortsätta titta och se om jag fastnar eller ej. Gör det ni också om ni inte redan gör det, så kan vi skapa en diskussionstråd sedan och hjälpa varandra med handlingen. Haha!

Igår kväll nåddes vi av den sorgliga nyheten att Sven Melander avlidit efter en tids sjukdom. Det känns så konstigt att skådespelare och artister från ens uppväxt börjat lämna oss, är jag verkligen så gammal? Men de lämnar efter sig många fina och väldigt roliga minnen, och Sven har ju gjort massor av roliga sketcher med härlig humor. Hans karaktär från ”Sällskapsresan” och alla roliga kvällar när de roade oss med TV-programmen ”Nöjesmassakern” och ”Tack för kaffet” var väldigt underhållande trots att jag var ganska ung på den tiden. Men klippen lever vidare än idag och dyker upp på sociala medier lite då och då, och jag kan lova er att jag skrattar högt fortfarande åt detta. Så honom kommer jag och många andra att minnas med stor värme, R.I.P Sven Melander…

Det är tyvärr livets gång att många fina människor lämnar jordelivet, ibland alldeles för tidigt. Någon som inte får lämna oss på många MÅNGA år är mina kära syskon Linda och Max som vi ska fira i helgen, där Linda nu fyller 40 år och glatt kan titulera sig tant eller som äldre dam om hon vill. Och det spelar ingen roll hur ungdomlig du vill hävda dig vara med sena partykvällar och evigt tjat om att få spela paddel med mig, nu är du på den äldre sidan av strecket och ju snabbare du förlikar dig med det desto lugnare blir du… Haha! Nej jag bara retas, att fylla 40 år är ju ingen ålder och jag vet att vi båda känner oss unga i sinnet fortfarande även om vi inte springer 60 m lika fort som vi gjorde på skoltiden. Så det ska bli kul att få fira detta i helgen och att Max nu dessutom blivit så pass stor att han köpt sin första lägenhet och snart flyttar hemifrån, det känns nästan lite overkligt. Jag tror att jag måste krama om mina barn lite extra i helgen innan de flyttar hemifrån, tiden verkligen rusar iväg. Tänk om man kunde få ersättning från staten och vara ledig säg en dag i veckan, så att man kan ta sig tid att reflektera över allt som händer i livet. Det är svårt att hinna med känner jag, och man vill ju kunna uppskatta det härliga och fina i livet också och inte bara vara inne i vardagshjulet hela tiden. Det skulle nog vara nyttigt för oss alla. Nog om det, stort tack för att ni läser och ha nu en trevlig helg allihop. Ha d biff!

DAGENS JERKER går till årets säsong i SHL. Vad har hänt med Djurgårdens hockeylag egentligen? Just nu spelar de en kvalserie mot Timrå i bäst av sju matcher för att få hänga kvar i högsta serien, men verkar ha tappat det helt och ligger nu under med 0-3 i matcher. Förlorar de nästa match så åker de ur SHL och får spela i Hockeyallsvenskan nästa säsong, det känns helt overkligt. Men det är inte över ännu, jag hoppas att de står för en historisk vändning av matchserien nu och tar kommandot igen. Älskade järnkaminer, kämpa in i det sista nu!

Lämna en kommentar