Damage control?

Det här sysslade Margaux Dietz med igår.
Vem tror ni rekommenderade det här som en strategi?

Inläggen togs ner ganska snabbt igen, så jag antar att man inte fick den förväntade reaktionen?

190 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kanske du också ska ta bort detta inlägg? Det börjar likna häxjakt nu. Att publicera videon samt hennes agerande i den är ett väldigt stort fel. Hon mår nog väldigt dåligt nu och har man lite hjärta låter man henne vara och visar att man är en bättre människa.

      Håller med. Hon har gjort fel och hon har nog förstått det väldigt klart och tydligt nu. Hon blir av med jobb osv. Låt henne få ta detta själv nu.

        Godmorgon,
        Lite konsekvenser tänkt borde hon ha haft.
        Både hon och flera personer är inblandade i detta.
        Ingen/inget har förhindrat att denna video kom ut.
        Hon har även en stor plattform, hon har ett ansvar.

        Att hon ”förlorar jobb” verkar ju inte vara något hon brytt sig om innan. Det finns massa jobb att söka hos arbetsförmedlingen. Detta säger mycket om hennes värderingar och moral. Speciellt när man är omgivnen av likasinnade är det svårare med omdömet. Tex. PT/ personen bakom kameran etc. kunde sagt ”ej lämpligt material, vi vet ej vad som har hänt.. ” utav respekt för sin medmänniska.
        Men nej, man har haft tid att tänka, redigera och publicera detta. Ja det är riktigt illa.

        Den ända det är synd om är mannen i videon.
        Tänk på honom, som visats för tusentals:
        Kanske blir av med jobb.
        Kanske bli blir utfryst.
        Kanske får trauma av detta.

        Att hans situation offentligt gjordes på detta sätt är som när man förr fick offentliga straff.

        //Signe

          Ja det är riktigt illa gjort. Och kritiken har gått fram. Så vad får man nu ut av att älta det såhär? Gotta sig? Jag är helt för att folk ska få berättigad kritik och även ta konsekvenserna. Men den här hyena-stilen är ju löjlig.

            Skulle väl säga att det är så enkelt att Camilla rider på en våg likt det vi har sett flera gånger förut. När något blir stort och lockar till sig många kommentarer så ältas det gärna. Allt för att maximera. I min värld har det absolut inget att göra med vad som är rätt eller fel.
            Tycker också att inlägget är helt poänglöst.

              Tycker precis tvärtom att detta är ett 100% relevant inlägg på en blogg som heter bloggbevakning. Influensers är helt beroende av hur de uppfattas och när de gör bort sig, vilket förövrigt är väldigt mänskligt, så behöver de hjälp från folk som kan kommunikation. Jag undra också var hennes PR byrå gör. Sedan kan jag faktiskt inte fatta att ingen ifrågasatte att lägga upp youtube inlägget till att börja med.

                Men har det verkligen inte hänt någonting annat alls än det här?

                  Det händer massor i världen men i lilla ankdammen Sveriges influenservärld är fas 2, MDs brist på kriskommunikation riktigt intressant. Men sen skiter jag fullständigt i vad Bianca gör, vad Caias nya hårprodukter luktar och om de färgmatchar mitt badrum.

                  Hade liknande händelse hänt på annan arbetsplats av en anställd skulle den personen mycket troligt bli avskedad.
                  Dessutom på andra arbetsplatser finns det tystnadsplikt och sekretessavtal beroende på vad man jobbar med. De i hemtjänsten tex. Får inte fota eller filma på sitt jobb och absolut inte hänga ut någon.

                Ja det blir alltid drev-snack efter för många inlägg om samma sak. Dock är det ju en bevakningsblogg och ämnet är hett just nu, har inget med M atr göra eg.

                  Fast det är ju bloggbevakning som ser till att hålla ämnet aktuellt och hett.

                    Njae det vet jag inte om jag håller med om. Detta diskuteras i fler forum och då menar jag inte sociala media utan bland branschfolk som sysslar med kommunikation. Men den diskussionen handlar om vad som gick snett, från hur kunde filmen ens släppas till att hantera skadan. Man diskuterar inte MD som person och inte hennes brist på omdöme att hon filmade personen utan att ingen funderade över vilket budskap filmen skickade och hur det skulle mottas. Denna händelse kommer garanterat att användas som case där elever som pluggar marknadsföring och kommunikation på universiteten i Sverige kommer att få analysera förloppet och skriva slutsatser om hur detta hade kunnat undvikas.

                      Hur hade detta kunnat undvikas:
                      1) person 1 har grundläggande empati = väljer att inte filma person i utsatt situation

                      2) person 2 har grundläggande empati = checkar hur mannen mår och kontaktar nödnumret

                      3) person 3 har grundläggande empati = säger lägg ner telefonen och kameran och kontakta nödnumret genast

                      4) alla personerna har grundläggande empati = INGEN tycker det är en bra idé att göra en ”festlig” film av annan persons utsatthet

                      5) alla personerna (eller minst en av dem) har grundläggande folkvett och konsekvenstänk = tipsar om att det INTE är en bra idé att posta dette på some.

                      Ta inte i så du spricker nu.

          Håller helt med. Det är väl som med alla andra jobb. Begår man för många eller för allvarliga fel får man sparken. Det är väl exakt det som händer MD? Tycker inte alls det är konstigt. Hon säljer ju sig själv (hennes person är hennes varumärke) som alla influensers och då måste man ju sköta just det för att kunna fortsätta sälja det. Tycker det är enkel logik.

            Men är det verkligen sunt att bli underhållen av att överanalysera fylleinlägg från en influenser som uppenbarligen mår mycket dåligt och uppenbart hanterar det på ett inte så hälsosamt sätt??

              Fylleinlägg???

            Precis, som med alla andra jobb kan allvarliga misstag leda till avsked. Som vardagligt exempel kan jag ta mig själv som jobbar i skobutik. Skulle jag tex stjäla hem ett par skor och det skulle komma fram skulle jag få gå på dagen. Direkt, ingen som helst diskussion. Och då är skostöld åtminstone i mina ögon betydligt mindre allvarligt och hjärtlöst än det margaux gjorde. Ändå skulle INGEN ifrågasätta att jag skulle få sparken om jag gjorde så. Och det av den enkla anledningen att man helt enkelt missbrukar sin arbetsgivares förtroende på det sättet, det är fel. De litar på att jag sköter mitt jobb och därav har de gett mig förtroende att arbeta hos dem. Missköter jag det förtroendet ska jag inte arbeta där.

        Hur tror ni hann på klippet känner? Som får se det här om och om igen, tack vare Margaux. Måste vara den värsta form av dagen efter-ångest man kan uppleva. Tycker så otroligt synd om HONOM.

        Bästa konsekvensen hon kan få är att få smaka på sin egen medicin, vilket hon på sätt och vis får göra nu. Killen i klippet bad aldrig om att bli publikt hånad av en influencer med hundatusentals följare. Margaux däremot hade ett val och nu får hon ta vad som kommer i och med det valet.

        Vanliga människor kan få sparken om de begår tvivelaktiga handlingar. Inget konstigt att influencers också blir av med jobb när de gör detsamma. De glider redan räkmacka som det är när de struntar i att reklamarkera, redovisa inkomst/gåvor korrekt till Skatteverket etc. Att de ska bli av med samarbeten när de beter sig som as är vålnader minsta man kan begära. ”InFlUeNcEr äR eTt riKtiGt jObB” – ja, behandla det som det då också…

      Ungefär lika mycket hjärta som hon visade då?

      Håller helt med! Skadan är skedd, det har fått konsekvenser, kritiken har med råge gått fram och videon är bortplockad. Låt henne vara nu. Att hålla på och fortsätta älta och läsa allt hon lägger upp bara för att klaga och ondgöra sig känns väldigt osunt och omoget. Dessutom blir alltid såna här grejer urspårade när folk ska hetsa varandra i ATG ogilla andra. Kolla bara på förra inläggets kommentarer där man ”hoppas hon får lida” och liknande. Folk som kör häxjakt på henne nu (inklusive du Cam) är hycklare, ni är inte ett dugg bättre människor själva.

      Jag förstår vad du menar men det är en väldigt befogad fråga och dessutom på en plats som just bloggbevakning.
      Krishanteringen kring MDs klavertramp har varit noll och ingenting. Trodde hon anlitade Assefa Communication för just PR. Det annonserades i alla fall sommaren 2021. Lili är känd för sin höga svansföring i branschen så man kan undra varför vi inte sett någon kriskommunikation ännu?
      MD befinner sig på en mycket mörk plats bevisar bilderna hon la upp och de flesta normala människor känner empati med henne. De som gottar sig ja det säger mer om dem själva. Emotionellt är denna händelse i det närmaste överspelad för den stora allmänheten. Men för MD är fråga om hon framåt kommer att kunna visa sig på sociala media igen. Hon har lite för mycket med sig i bagaget tänker på bråken med Arnolds pappa, festandet med EB och den tondöva boken om Arnold i Sydafrika. Jag känner med personen Dietz samtidigt som jag tycker att det är intressant att följa influenserns livscykel. Det som gör det hela så problematiskt är att för influensern är dennes liv och varumärke samma sak och man kan fundera några varv kring det osunda i just det yrket.

        Assefa PR tar hand om Maraguxs kompis events. Middagar, menyer och blomvägg. De har inte hand om krishantering efter ett kriminellt beteende. Margaux borde vara i kontakt med en advokat. Mannen som filmades och gjordes narr av mot sitt vetande borde anmält detta till polisen.

      Jag vet inte om jag tycker så synd om henne (sunt att folk reagerar, ändå ett tecken på att samhället är i OK skick). Men det är tråkigt att läsa hundra inlägg om samma sak. Det finns inte så mycket mer att säga. Nu vill vi läsa om något annat 🙂

        Jag vill läsa om femmans skitprogram igår med Sveriges alla ”kändisar”.

      Vad synd att hon mår dåligt! Eller inte. Hon får leva med konsekvenserna av sina handlingar helt enkelt.

        Ja människan har ju gjort sig rik på detta. Så farligt är det inte jisses

        Kan hon inte få leva med det utan drev som eldas p hela tiden?

          Hon lever ju på ”drev” i vanliga fall, dvs att många hakar på och klickar och ser hennes grejer. Att många nu klickar när hon gjort en helt vansinnig sak är ju bara en helt logisk sida av samma sak – det hon i vanliga fall tjänar enorma pengar på: att massa folk kollar hennes grejer.

        Du tror inte att det har gått fram till henne nu?

          Nej faktiskt inte. Om du som person gör något sådant här samt sitter och klipper OM filmen så har du inte lärt dig någonting. Paolo Roberto lärde sig ingenting heller – han gick istället med i ett parti för att p r o s t i t u t i o n ska bli lagligt.

            Vad har paolo med detta att göra?

              Same Same but different helt enkelt.

            Prostitution är redan lagligt.

        Konsekvenserna får hon ju, dvs tappar följare och blir av med jobb. Det är inte samma sak som att folk ska sitta i anonyma kommentarsfält och elda på det och hetsa varandra i att skriva att hon ska få lida, gotta sig och skratta åt att det går dåligt för henne nu etc. Det är bara osunt och ett sätt för nättroll att försvara sin rätt att trycka ner andra.

          Du förstår uppenbarligen inte vad som behöver ske. Hon måste för Sveriges ungdomars skull förlora samtliga följare och bli av med sin position av makt. Tills dess bör drevet inte sluta. Enkel logik.

            Du mobbar för att det känns bra. Du gör definitivt ingen god gärning. ’För Sveriges ungdomars skull’ please.

            Normala människor slutar sparka när någon ligger.

      Till Anonym!!!! Det är av synnerligen stor vikt att detta framkommit framförallt av flera skäl, det avslöjas tydligt att många s.k ”influencer” är sällsynt knapert begåvade o seriösa företag som anlitar den typen av person som Margaux, vill väl knappast förknippas med sådan omdömeslöshet som hon uppvisade? Blir reklamföretagen av den vara hon är reklampelare för då trovärdig? Tas på allvar? Associeras med den korkade dumhet o omogenhet hon uppvisade? Svaret är självklart ja.
      O att skicka ut sin lilla unge för att peta på offret o sedan fnissa fnissar mamman. Finns inga tillräckligt starka ord för denna desperata jakt på content o enorma brist för empati. Där sittet influencer i sina flotta innerstadsvåningar, köpta med dyra reklampengar från företag som fullständigt tidigare visat avsky för brister på empati med sina influencer som blir fartblinda av alla miljoner de drar in utan vare sig skolgång eller intellektuell kapacitet. Hur länge ska seriösa företag låta sig luras o få sina varumärken förstörda innan man anlitar seriösa reklampelare o skrivna kontrakt, pengarna ska återbetalas vid minsta påvisande av dåligt omdöme. Borde gälla även alla tv-kanaler som anlitar folk som olämpliga programledare, som t.ex DP som gick på hor o knarkfest-tema hos kändaste familjen o sedan bara fnissade o skrattade o ”spelade korkad”.

        Andas lite också

        Ja man kan undra hur länge seriösa företag tänker fortsätta att riskera sina varumärken genom att anlita aningslösa influensers utan vett och intelligens.

      Problematiken är väl att hela influencergrejen bygger på drev och ibland är de positiva. Varför skickar folk hjärtan, JAG ÄLSKAR DIG! eller väldigt översvallande komplimanger när en influencer lägger upp ett betalt samarbete med en klänning eller schampoo? Om man jämför med verkliga livet är det ganska extremt men på Instagram är det den normala nivån. När drevet är negativt blir det lika extremt fast åt andra hållet vilket är logiskt men såklart inte roligt. Både vi och Margaux får särskilja på henne som privatperson och den person som hon valt att använda som sin inkomstkälla. Tycker att det är intressant att bevaka och diskutera hur influenceryrket utvecklas och vilka problem som finns t ex det här.

      Sluta använda ordet häxjakt???? ett uttryck som historiskt sett inneburit massmord på kvinnor.

        Häxjakt, häxjakt, häxjakt, häxjakt. HÄXJAKT!

          Moget.

        Tyvärr inte bara historiskt. Det förekommer fortfarande på flera platser i världen.

      Hon har över 350 000 följare och tjänar enorma pengar på sin blogg, granska på!

        Jag kan inte förstå att hon har så mänga följare, det är ofattbart. Ni som följer fortfarande, varför?

    Hon måste varit full.. Känner själv igen det där med lite fina inspo quotes när man fått ett eller två glas för mycket. Tackar gudarna för att mina stannar i anteckningar eller hos en kompis?

    nu vill vi ha en paus från Margaux, det räcker för tilldället om det inte händer något extra korkat (detta du lagt ut är helt orelevant och likanar lite besatthet) eller om det kommer upp att fler företag avslutat samarbete med henne, hon drar en lång snyftis själv etc.

    Ge henne inte mer utrymme just nu, om det inte är något speciellt som händer!

      Bara jag som tycker detta inlägg är super-relevant?

      Det som händer kring videon som publicerades är JÄTTEstort och att 6 inlägg på Insta publicerats och raderats av henne på detta sätt är väl högst rimligt att lägga upp om man heter Bloggbevakning.

        Ja, videon som tidigare har publicerats är jättestort. Detta inlägg är det inte. Det är väl vad som är poängen.

          Precis Linda, skönt att någon hajjar vad jag menar 🙂

        Jag håller med, tycker det är intressant hur MD hanterar detta och om det blir några konsekvenser. Jag följer inte henne i några sociala medier så tycker det är intressant med inlägg om dels hur hon hanterar detta och dels om hennes roll/status som influencer kommer påverkas framåt. Tycker inte det är någon häxjakt utan helt i linje med i en sociala medier-blogg att granska hennes hantering av videon. Hade hon valt en annan strategi där hon tar ansvar för sina handlingar på ett annat sätt hade det var lika intressant att läsa inlägg om detta. Och precis som lyftes i inlägget, har MD ingen hjälp av professionella gällande kommunikation/krishantering kring detta utan försöker hjälp rida ut stormen?

          Ja det är tydligt att hon inte får krishjälp. Så då undrar jag vad som hänt mellan MD och Assefa communication som hon byte till i juni 2021? Som influenser gör man klokt i att ha en retainer med en byrå som kan just kriskommunikation. Det är oundvikligt att man som influenser någon gång kommer att behöva professionell hjälp.

          Tycker som du.
          Har länge förundrats hur infulensers kunnat härja mer eller mindre gränslöst. Först blir det kritikstorm, sedan glöms det fort, för det är synd om dem. Då är de inte längre företag som tjänar miljoner utan privatpersoner.
          Hade även förundrats över sponsorer som oftast går fria från ansvar. Tycker det börjar ske en förändring här i en positiv riktning. Att följa den här skandalen och prosessen kring är hav högt nyhetsvärde med tanke på hur influenseryrket borde ha tydligare regelverk, både juridiska och moraliska, etiska.

    Är jaag trög som inte vet vad jag ser? Är alla bilderna en bild eller är den en särskild bild som är konstig?
    Kan vara att min hjärna är nyvaken men förstår inte?

      Samma! Förstår inte vad som menas. ?

      Första bilden är ju på flödet så man ser alla bilder hon la upp på kort tid.
      Dom andra är enskilda inlägg. Saknas dock två, dom när hon sitter ute vid vattnet.

      Jag fattar, men kanske är för jag såg dom själv också haha

        Så hon la upp en rad bilder igår , de man ser här och med quotes till eller förstår jag fel? ?

          Okej nu såg jag att det var fler bilder ? blev lite klarare nu.

            Brukar också missa att det är flera bilder och inte fatta inläggen alls ?

          Precis!
          Hon la upp 6 bilder på ca 30 minuter.
          Fick jättemycket kommentarer den stunden det låg uppe. Dr Alban skickade hjärtan och han fick kritik för han stöttade henne ? sen försvann alla och hon låste kommentarerna.

            Hur kan folk STÖTTA henne i detta? Så otroligt weird. ?‍♀️

    Bilderna finns inte kvar längre…

      Nej, det står ju också i inlägget?

    Margaux kanske skulle ta och göra en pudel. Be genuint om ursäkt och säga att förklara att hon agerat omdömeslöst och att hon nu vet bättre.
    Bara ett tips om man vill få fortsatt kritik.

      Jag förstod ungefär hälften av det där.

        Margaux kanske skulle ta och göra en pudel. Genuint be om ursäkt och förklara att hon agerat omdömeslöst och nu vet bättre.
        Bara ett tips om man inte vill få fortsatt kritik.

        Var det lättare att förstå nu Jessica, eller ville du bara lägga en dum och onödig kommentar kanske?

          Ja tänk vad mycket enklare det blev att förstå när du fick med ett ord som INTE…

            Så du kunde inte själv förstå att det skulle vara ett inte där? Oj

        ɒƆiƧƨɘႱ ƎɈИi ЯåɈƧЯöʇ ϱAį

      Allt det har hon ju gjort

        Hon har fortfarande inte gett en genuin ursäkt utan mer en ”förlåt för att ni tog illa upp” och ”mina anställda klippte inte i kronologisk ordning”, dvs det är inte hennes ansvar att folk reagerar utan det är hennes klippare och vårt fel

        Nej det har hon inte. Det hon la upp i lördags var ingen ursäkt utan en dålig bortförklaring. Bilderna som snabbt togs ner kom upp under enorm stress. Att spekulera i om det gjordes på fyllan är inte ok dock. Är du pressad och låg är ditt omdöme nedsatt på samma sätt som när du är onykter.
        Hon måste våga erkänna att hon faktiskt drog nytta av en utsatt människa för att göra content för att folk ska lyssna. Hon måste även förklara hur fel hennes handlande var och bekräfta hur rätt alla som blev upprörda att deras känslor är befogade. Först då kommer folk att backa och några antagligen att förlåta.

          De som fortsatt går på nu kommer inte nöja sig med någon ursäkt alls.

            Den gruppen är inte så stor faktiskt. Det låter bara mycket om dem. Vill hon få vanligt folks förlåtelse måste hon vara ärlig i sin intention och inse att det kommer att ta tid. En av mänsklighetens positiva sidor är att vi vill förlåta och låta folk komma igen.

      Jag tror inte man kan be om ursäkt tillräckligt. Jämför Kenzas ursäkt efter Gris-incidenten t ex där hon verkligen la sig helt platt och tog på sig hela skulden (och då var det ändå en pytteincident i jämförelse – hon kunde inte språket och hade alltså bara slarvat). Ändå fortsätter folk vara sura, anklaga henne för att ljuga eller inte vara genuin osv.

      Och så är det ju faktiskt med ursäkter överlag. Om någon sårar dig allvarligt eller du verkligen gör fel så kommer man sällan särskilt långt med ett förlåt. Det måste rinna vatten under broarna också, och man måste kompensera med att visa välvilja och återbygga ett förtroende.

        Så är det med ursäkter… du menar… så är det med cancel culture.

          Men sluta. En ursäkt handlar om att du erkänner att du gjort fel och visat brist på omdöme. Att du bekräftar att du förstår de känslor som din handling orsakat hos andra och att du vill få feedback på vad du kan göra för att uppfattas som en bättre människa.

    Margaux kanske skulle ta och göra en pudel. Genuint be om ursäkt och förklara att hon agerat omdömeslöst och nu vet bättre.
    Bara ett tips om man inte vill få fortsatt kritik.

    Var det lättare att förstå nu Jessica, eller ville du bara lägga en dum och onödig kommentar kanske?

      Ⴑ ɘƧƨiƆɒ!!!

      ႱƎƨƨIɔA!!!!!!!!!!!!!!!!

    [Borttagen kommentar]

    Jaaa, jag vill ha MER MARGAUX! MEEEER!
    Jag älskar dramatik och lever för andras elände. Det får mig att känna mig lite bättre som människa och den känslan är överläget bäst.
    Kan inte alla inlägg idag handla om det här, snälla snälla? För min skull och alla andra som älskar drev. Finns det inget mer att krama ur så kan vi själva skapa dramatiken. Det har varit min paradgren sedan jag var 4 år.

    Det är ju också något som boostar dina läsarsiffror något extremt. Kan vi inte bara bestämma att vi har en Margaux måndag idag? Eller varför stoppa där? Alla hela veckans inlägg borde handla om henne! En MARGAUX MÅNAD borde du ge oss! Det är din skyldighet!!

      ????

      Sök hjälp du inskränkta, tragiska människa som måste trycka ned andra för att själv må bättre.

        Så som Maggan och hennes son tryckte ner den medvetslösa mannen?

        Säger du genom att…. Trycka ner ts

        Jag tror hen är ironisk…

          Ja, jag tror nog ingen vill ha en Margarux-MÅNAD….Vilken kniv i hjärtat på bloggen det varit också.

        Sarkasm! Hen visar på ett sarkastiskt sätt vad den här bloggen går ut på just nu.

        Nu är det Camilla som skapar och driver drama. M har fått ofantligt mycket kritik och samarbetspartners har brutit med henne. Vad mer vill Camilla? Det räcker nu, det här är högstadiefasoner och det skapar omotiverade drev.

        Du borde också söka en liten stödkurs i vad ironi är, för den där flög dig rakt över huvudet ? ?

    Jag brukar vara rätt förlåtande och vill tro på de flesta kändisars ursäkter… Men Margaux och hennes platta ursäkt var bara pinsam. Hon verkar inte alls ångerfull, förutom att hon säkert bölar över att ha förlorat jobb/pengar, utan skiter fullständigt i den där berusade blödiga killen hon garvade åt. Nej hon förtjänar att få ytterligare konsekvenser av sitt idiotiska handlande.

      Vilka ytterligare konsekvenser tycker du att hon ska få?

        Syftade på att folk tycker detta inlägget av Camilla är ”en häxjakt”. Nej det är det inte. Det är rimligt att bevaka hennes kassa damage control.

          Du sa ju att du tyckte att hon förtjänade ytterligare konsekvenser?!

            Inlägg på BB är väl en konsekvens av ens handlande? Att inlägg i sociala medier granskas och kritiseras?

      Som att hon agerade värre än majoriteten av befolkningen.
      Ligger det någon utslagen på marken så blir denne ignorerad. Blir en kvinna slagen av en man på gatan blir det ignorerat av folk. Var det inte uppdrag granskning eller något sånt som tog och iscensatte hustrumisshandel mitt på Sergels torg? Där absolut igen tog och ryckte in.

      80% av alla som hamnar i en chockartad situation blir förfrusna och handlingsförlamade. 10% rymmer och 10% går till handling.
      En reaktion man inte kan göra något åt.

      Se till era egna hus innan ni drevar på med facklor och högafflar.

        Har inte sett någon (än) istället filma och göra en rolig video av det. Där har du skillnaden. De flesta som skulle upptäcka en sådan situation utanför sin dör skulle ringa 112, eller annan hjälp.

          Så blåljuspersonal går gång på gång ut och ber folk sluta filma olyckor utan anledning?

          Har du verkligen inte? Det har nämligen stått ganska många gånger i tidningarna att polisen måste mota bort folk som bara står och filmar. Bilder och filmer som hamnar i tidningar, tror du på allvar att tidningarna bara råkar ha en reporter och fotograf på plats precis när en olycka händer? Nej, de kommer från privatpersoner (som får betalt).

            Är ni inte läskunniga – och gör en rolig film av det också – klipper och redigerar för att få likes som influencer? Som ska vara en förebild. I think not. Resten gör också fel men de känner jag inte till. Hade agerat lika eftersom agerandet är nästintill brottsligt.

              Så utan ljudeffekter och utan att lägga upp det så var beteendet i övrigt okej?

                Omg ??‍♀️ go back to school kids.

                  Men vad är det du kritiserar henne för då? För allt utom just redigeringen och att lägga upp det är ju precis det som någon påstår att polis gång efter gång ber folk sluta med.

                    Ni förstår verkligen inte. Har ett jobb att sköta, återkommer ikväll.

                      Point proven

                      Nej men hinner inte debattera mer nu

                      Hade i och för sig gått lika fort att svara som att skriva att du inte hinner svara. Men men. Ha en bra dag på jobbet!

          Jag åkte förbi en trafikolycka en gång. Bilen låg i diket och polis och ambulans var på plats. Vi som körde förbi fick köra i snigelfart och det var flera personer i olika bilar som åkte förbi och filmade olyckan. Sjukt och äckligt men det är inte ovanligt i dagens samhälle tyvärr.

        Hur många bryr sig ens om att gå fram och kolla om den utslagna personen på parkbänken sover eller är medvetslös?

        Det där är totalt BS du drar ur röven. Jobbar i vården och sett betydligt fler än 10% agera. Snarare att 80% agerar och en liten del blir handlingsförlamade och det.händer främst när många andra runt inte agerar.
        Hur stor del av befolkningen jobbar innom områden som vård, polis, socialt,med barn, människor? Dessa yrkesgrupper tränas konstant i HLR, första hjälpen och krishantering. Dom agerar definitivt.

          Ja och de flesta de känner. Det blir ofta en sådan följd. Så senaste dagarnas procentande hit och dit får gärna verifieras med styrkta källor.

            Nej de flesta hjälper faktiskt inte. Därför ska man peka ut någon personligen när man behöver hjälp. ”Du med röd tröja, hjälp mig!” För då har man bättre chans att få hjälp. Då har den med röd tröja inte lika lätt att bara stå kvar och se på.

          Dina siffror är lika påhittade som de ovan.

            Inte påhittade utan utifrån vad jag sett själv men absolut inte statistik. Ogillar bara all total fake statistik som helt klart beror på personers egna dåliga samvete.

              Och av det jag har sett så agerar 54,3% av de som ser en olycka.

                Okej ? det är ialf närmre vad jag tror är verkligen än 10%

        Blir lite matt över att du inte inser problemet. Och nej nu drar du statistik direkt ur röven. Det kan vi alla göra. Plättlätt!

          Typ som 8:02 också gör menar du?

            Jag skrev utifrån egen erfarenhet hävdade inte att det var statistik. Läs rätt.

              Lika opålitliga siffror trots det.

              Jag kan också dra en siffra ur röven baserat på vad jag har sett.

                Så för att jag skriver utifrån vad jag sett är närmre sanning så ska jag inte besvara en kommentar som verkligen är fake ( antagligen baserat på Anithas statistik från igår)
                Tycker det är relevant att bemöta sånt för står det oemotsagt finns det alltid de som tar det för sanning.

        Ska vi resonera så så kommer ju ingen göra något åt nåt tillslut. ”Alla andra gör så, därför är det ok”.

        Nej tack. Även om 8 av 10 (påhittad siffra) väljer att vara tysta så måste man våga vara den som ställer sig upp och säger stopp. Tänk, man kanske till och med inspirerar någon annan att göra lika? Och så plötsligt så är det bara 5 av 10 som inte säger ifrån, sen 2 av 10 osv.

        Lamt att bara dra whataboutism-kortet.

        Nej. Det stämmer inte.

        Dessutom finns Ms agerande inte med i dina 100 procent. Hon agerade, men inte för att hjälpa utan för att håna och skapa content. Vidrigt och oförsvarligt.

        Försök inte kleta ner resten av befolkningen med hennes kompletta brist på empati och känsla för vad som är okej och inte. De flesta av oss skulle inte agera som M.

        Nu var ju Margaux långt i från handlingsförlamad. Hon och Elin verkade ju kunna göra en hel del. Ta upp mobil/kamera, filma, skratta, skicka ut sin son för att peta lite på människan samt ringa till sin pt. Hade hon varit chock och inte kunnat agera hade varit en sak men det är inte det som försiggår här.

      Jag har behövt hjälp på stan en handfull gånger (svimmar ibland) och det är helt massivt vilken hjälp man får. Folk är så snälla och man får typ säga åt dem bestämt att nu klarar man sig själv. Att folk bara skulle gå förbi är inte sant.

      Däremot tror jag människor som uppfattas som hemlösa, alkohlister, knarkare eller tiggare får extremt dåligt med hjälp. Säker om man har en annan etnisk barkgrund än europeisk också? Tror tyvärr inte det fenomenet är nytt heller, det sitter nog väldigt djupt rotat i samhället att tillmäta vissa lägre värde. Och vara mer rädd också såklart, många är rädda för knarkare.

      Sen tror jag iofs också att gängkriminalitet osv har gjort att civilkuraget minskar. Jag tror inte jag skulle våga vittna om jag sett ett gängkriminellt mord, för jag skulle inte lita på att samhället kunde skydda vittnen så att min familj hölls rygg och då skulle jag inte våga ta den risken. Och det urholkar ju hela samhällets trygghet när många människor känner så.

        Inte länge sedan en ung man ramlade i ån under en stadsfestival här i stan. Vid kanten står mängder med människor och glor och filmar när han försöker ta sig upp. När han väl får hjälp så är det knökfullt med kameror riktade mot honom och vakter som kommer måste mota bort folk för att han ska kunna ta sig upp någonstans. Folk är djur alltså.

          Skit händer men det ursäktar knappast vad MD gjorde.

            Det var inte sagt som en ursäkt. Det var en kommentar på Ts kommentar om att många hjälper när något händer.

            ”Skit händer”

            Vem är det som försöker ursäkta ett kasst beteende här?!

        Tror tyvärr den fula verkligheten är att man lätt får hjälp som t.ex. blond kvinna men utländska män, de som ser fattiga/slitna ut, m.m. ofta går obemärkt förbi om de behöver hjälp. Vi är så uppskrämda idag av media och omgivningen, som du säger, många vågar inte ens vittna om de ser brott ske för de är rädda att bli hotade eller värre sedan. Det är en hemsk utveckling av samhället vi ser. 🙁
        Jag föll av min cykel för några år sedan och var chockad över hur folk hjälpte mig. Flera sprang fram och frågade hur det gått och en kille ringde bestämt ambulans trots att jag framförde att jag mådde bra (det var ingen jättedramatisk olycka alltså). Var så tacksam för det och önskar alla kunde få den hjälpen vid olyckor.

    Så fort en influencer/kändis gör något fel/ogenomtänkt så ska det blir en fruktansvärd häxjakt. Personens hela liv ska förstöras, de har inte längre rätt till att försörja sig osv… verkar folk här inne tycka i alla fall.

    Självklart ska de stå för de fel de gör, men det får faktiskt finnas en gräns.

      Håller med! Folks som skriver att hon ska lida, bli soc anmäld, förlora vårdnaden om sin son mm. är inte kloka och inte ett dugg bättre själva.

        Dom skiter fullständigt i mannen i trappen, de har sett sin chans att sätta dit en influencer de ogillar.

          Då har du anmält antar jag?

          Så många fel i din kommentar. ”Du har läst i fälten att hon verkar missbruka”, du sprider alltså vidare ett icke bekräftat rykte som kan vara rent påhitt och på det baserar du att hon borde tas ifrån sitt barn? Att göra som hon gjorde i videon är omdömeslöst ja, men inte fog för socialtjänstanmälan. Nej du, tänk lite längre och framförallt tänk lite själv innan du drar sådana slutsatser.

            Talk to the hand ✋

              Och stjärnstopp på det!

            Det känns ändå som att hon kanske behöver lite stöd i sitt föräldraskap. Gränser ramar är viktigt för barn och för en trygg uppväxt. Känns som vi sett mycket av att det saknas här.

              Men allvarligt, ni som är oroliga för barnet och menar att hon behöver stöd osv, har ni anmält er oro? Annars ska ni inte säga ett ord om civilkurage.

          Sluta vara en sån jävla Karen

          Det är väl SJÄLVKLART man ska anmäla till soc om man tror att en förälder är missbrukare.

          Tveksam källa dock att man ”läst det i fälten”. Men visst, hellre en gång för mycket än för lite. Dock så har mannen i trappan inte så mycket att göra med saken, om du genuint är orolig att MD missbrukar borde du redan anmält för länge sen.

          Hur vet du det. Luktar lång väg att du själv vill trycka till alla som inte tycker som du själv.

            ?

          Du är ju inte det minsta orolig för barnet. Det märks tydligt.

            ?

            Men det är du alltså, medveten om att ett litet barn får gå och peta på en man som i värsta fall kunnat ligga döende med t.ex. blödning i hjärnan samtidigt som modern skrattar?

            Keep them coming! ?

              Jag har inte uttalat mig om detta. Vad jag tänker om barnet och dess uppväxt har jag hållit för mig själv. Och en oro för ett barn ska anmälas, inte postas om på en skvallerblogg.

              Hur hjälps barnet av att du sprider rykten om att hans mamma missbrukar på en skvallerblogg?

                Om du är orolig över att jag återger vad jag läst här kanske du ska göra en anmälan?

      Jag trodde först att hon skulle komma undan med detta utan några konsekvenser. Lättad att jag hade fel! Influencers har ett stort ansvar, speciellt med tanke på att följarna är i huvudsak ungdomar. Det sänder en signal att man inte kan bete sig hur som helst. Dessutom är det hög tid att ifrågasätta ”yrket” influencer och sättet de påverkar/tjänar enorma pengar på yngre. Kalla det för häxjakt om du vill.

        Tror du verkligen att alla ungdomar är så lätt påverkade att en enskild influencer som agerar fel, gör så att alla börjar bete sig som empatilösa idioter. Hur mycket makt tillskriver du dessa influencers och hur lite tro har du på andra människor? Hon gjorde ju defintivt fel, det har ju bevisats av alla dessa sjukt elaka kommentarerna som finns här och på alla andra ställen. Att männisor inte bara kan erkänna att dom njuter av att se någon falla riktigt hårt, INGEN gillade det hon gjorde och ändå talar man om att hon ”påverkar” andra dåligt, då motsatsen helt tydligt är bevisad.

      Att du som lärare använder ”häxjakt” om en influencer med dåligt omdöme och närmast kriminell empatibrist som får ta lite konsekvenser för eget handlande är skrämmande.

      Häxjakt var på riktigt i Skandinavien, och förekommer fortfarande på flera platser i världen där människor, främst kvinnor, blir dödade eller utstötta pga ”häxeri”. Tips: res på studietur till häxmonumentet i Vardø, eller läs på lite.

      Häxjakt är INTE att någon som lever på folks klick och reaktioner plötsligt tycker folks klick och reaktioner är jobbiga.

        Men sluta nu. Man måste kunna använda redan existerande ord, framförallt när de faktiskt har en passande innebörd. Det är inte ett dugg skrämmande.

        häx|­jakt substantiv ~en ~er
        • äv. bildl. hänsyns­lös förföljelse, drev

      Rycker du en unge i håret, eller låser in den på toaletten, kommer du att inte bara bli av med jobbet, utan du kommer bli polisanmäld och förhoppningsvis straffad rättsligt också. Rimlig gräns tycker jag, men inte du tydligen…

    Jag tycker också att efter det här räcker fokus på MD men jag tycker diskussionen i sig ska fortsätta men med fokus på influenceryrket. Hur kan vi påverka att de inte påverkar de yngre med sånt innehåll som ger dagens unga så snedvriden moralisk kompass och att de mår dåligt pga ouppnåeliga (läs opererade och filtrerade) ideal? Hur sätter vi konsumenter ner foten att man inte tjänar såna pengar på trams? Influencer är en stor del av samtidens problem – de kunde använda sin sk makt/påverkanskraft till vettigare saker än konsumtion, utseendehets och ren trams. Vad vill vi ha för samhälle?

      Hur man sätter ner foten? Man slutar följa, slutar klicka sig in och titta osv. De lever på följare, views, likes…

        Ja, men det är mest unga tyvärr som ännu inte kan tänka i de banorna och hur det påverkar dem. Så är det att ha idoler. Vi andra måste också kunna påverka eftersom detta påverkar den generationen. Tittar vi bara på så fortsätter det så här. ”Oops jag gjorde något (helt) galet, kanske till och med brottsligt men sorry not sorry tihi.” Och generationen tror att så funkar världen.
        Och nej, köper inget av ngn influencer eller följer dem.

          Du har polisanmält henne för det brottsliga hon gjort?

    Fatta också vad hon nu utsatt sin son för… Han kommer va ungen son pillade och skrattade åt en medvetslös man, det försvinner inte…
    Inte hans fel så klart men nu har hon verkligen gjort bort honom offentligt. Hon borde spendera en livstid på att gottgöra honom..

    Ni som sympatiserar och gapar ”Leave MD alone” tycker jag ska sätta er ner och tänka på hur manipulerade era hjärnor har blivit av dessa influensers.
    De tjänar STORA pengar alltså löjligt stora pengar på att göra reklamsamarbeten. Varför har den här marknade exploderat? Jo för att det här är ett solklart vinnande koncept att sälja saker på och det har företagen fattat.
    Det hela bygger på att det blir personligt. De potentiella kunderna påverkas,sympatiserar och skapar en ”relation” med de här människorna som de flesta inte på något sätt är bra förebilder,är inte kända för något annat än drama el har varit med i något banalt mobbnings och utröstningsprogram i TV. De flesta influencers saknar utbildning ev har de släpat sig igenom gymnasiet.
    De visar upp sina kroppar,sina kläder,sina resor ,sina hem ,sina barn,sitt festande och vad de äter. En stor procent av deras flöde består av sponsrad lyx och konsumtion.
    Klart är att många tycker att de lever drömmen men eftersom de bara är köpta (outbildademänniskor så blir det problem när de går vilse i pannkakan och inte längre kan skilja på verklighet och content.
    Den här branschen måste granskas under lupp för det handlar som sagt ocm påverkan och mycket pengar. Så heja Camilla ,kör på!!

    Det sjukaste i allt detta är väl ändå att mannen bor i samma trappuppgång som Margaux och har omedvetet och förmodligen emot hans vilja gått viral för att han legat medvetslös utanför fel persons dörr. Att behöva riskera att springa in i personen som orsakat detta varje dag kan inte va kul.

      Eller så tycker han inte alls att det är jobbigt att möta henne i trapphuset. Det vet vi ju inte.

        Nej han är säkert jättetacksam mot henne ☺️☺️

          För det var precis det jag sa?

          Ja, alternativen är att han antingen tycker att det är skitjobbigt att möta henne eller att han är djupt tacksam. Jösses alltså..

      Oj, hade jag ingen aning om.
      Juste granne han har…..
      vem skall hon förminska nästa gång i trappen kan man undra.

      Hur vet du att han bor där?

        Hur skulle han annars kunnat ha kommit in i trapphuset?

          Gått in bakom någon annan, skulle in till en vän som bor där, porten inte helt har gått i lås, har nyckel för att hans särbo bor där, kan koden, finns flera anledningar eller sätt att ta sig in i ett hus man inte bor i.

    [Borttagen kommentar]

      Och jag har aldrig förstått mig på folk som inte kan kritisera konstruktivt utan att dra in utseendet. Vad har det med någonting att göra?

    Så bra av Johanna Toftby att sätta ner foten! Första influencern som jag har sett som kritiserar det här.

    Hmm ändå oväntat mkt folk som är inne och ”tycker det är nog nu” och ropar häxjakt. Nästan så man kan tro att Margacks/polare/pr är inne och skriver.

      Det är väl ändå den här bloggens mest tröttsamma spaning någonsin?! Eller? ”Hej NN” var väl kul för typ fyra år sedan?

    Det jag anser är värst är att hon inte kan gå ut med en riktigt ursäkt gentemot killen och även erkänna att hennes handlade var extremt olämpligt.

    Jag bryr mig inget om hon missar samarbeten eller följare.

    Visa att hon genuint bryr sig om alla människor.

    Jag tycker bloggbevakningen kan fortsätta bevaka hennes dåliga framsteg fram tills hon förhoppningsvis ger en ärlig ursäkt.

      Om man drevar på för att få en ”genuin” och ”ärlig” ursäkt. Hur ärlig kommer då den ursäkten egentligen vara?
      Det spelar väl egentligen ingen roll hur många fina ord hon skulle använda i hennes eventuella andra ursäkt. Det kommer ändå vara en ursäkt som är skriven för att få tyst på de som gapar

        Ja det har du rätt i. Jag bara känner mig så illa till mods att hon inte gav en ursäkt direkt.
        De gånger man sagt något så en annan person blivit ledsen eller dyl så är ju ens ursäkt/ förlåt det viktigaste direkt ju.

    Johanna Toftby är en hycklande mediekåt bimbo som såg sin chans att sätta helgonglorian på sig själv.
    Hon om någon är inte ett dugg bättre än Margaux.

    Felet är gjort, det var vidrigt gjort men trots allt dog ingen tack och lov….

    Just nu upplever jag denna incident som 2022 tids skampåle.

      Känner precis samma. Hon såg sin chans att få synas och profitera på någon annans misstag. Flera stycken har ju kommenterat hennes kommentar med att de börjat följa henne (Toftby) nu och hon svarar med hjärtan till dem. Kan hon inte locka följare på något annat sätt än att rida på någon annans misslyckande?

      För att? Vad har hon gjort?

    [Borttagen kommentar]

      Nödvändig kommentar. Vad ville du få ut av den här egentligen?
      Kan man inte häxjakta på hennes beteende UTAN att dra in vad man tycker om hennes utseende?

      Får intryck att hon inte använder filter i den omfattning alla andra gör.
      Kanske är du inte är van vid hur människor faktiskt ser ut i verkligheten!

    Nej hon var IRONISK! ”Tack för all motivation” hon tycker att alla överdriver vilket bara betyder att hon inte förstått någonting alls. Hon driver snarare med situationen.

    Alltså när det kommer till dessa influenser och andra offentliga personer tycker jag det är bra att de granskas och ifrågasätts hårt! Extremt många offentliga personer har VALT att vara offentliga (inte alla). De lever på sitt kändisskap, ska de då inte granskas och ifrågasättas. Samma som politiker granskas konstant då de valt det yrket.

    Margaux har aktivt valt att bli offentlig och livnär sig gott på det. Hon ska ha all den granskning hon förtjänar. Att folk sedan inte kan vara konstruktiva i deras sätt att kommentera är en annan femma. Men detta är en blogg som heter bloggbevakningen! Så alla inlägg kring detta blir relevant. Sedan har faktiskt inte alla Instagram (jag själv exempelvis) så då är det intressant att gå in här och se vad som händer.

    Tycker det är extremt onödigt och tramsigt av Camilla att fortsätta älta det här. Men eloge ändå för att du raderar kommentarer om hennes utseende och rena spekulationer. Därmed inte sagt att jag försvarar Margaux handlande heller. Det går faktiskt att ha fler tankar i huvudet samtidigt, något som en del gör borde testa.

      När det sker nya saker i den här händelsen så kommer jag uppdatera om det.

      Hon bevakar? En nyhet? Som journalister gör.

        Ja? Det gör hon?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.