Stronger avslutar samarbetet med Margaux Dietz

Efter sitt uttalande tidigare idag (eller igår eftersom klockan är över midnatt) så meddelar nu Stronger att de avslutar alla samarbeten med Margaux Dietz efter att hon filmat och gjort content av en utslagen man som låg utanför hennes dörr.
Varför de skriver detta i en kommentar under ett Instagraminlägg istället för som ett eget inlägg vet jag inte, men det kommer kanske?
Kommentaren kommer i det andra inlägget här ovan.

Vad tycker ni om Strongers agerande? 

207 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Helt rätt. ?

      Håller med!

        Det inger hopp att människor reagerar starkt och tar aktivt avstånd från Margauxs youtube inlägg. Hennes beteende är klandervärt och kan till och med vara brottsligt. Jag tror inte att Margaux är en dålig människa utan empati för andra, men jag tror att driften att skapa engagemang och tjäna pengar är så stark att hon bokstavligt talat är beredd att gå över lik för att uppnå sitt mål.
        Egentligen är jag inte förvånad över de kommentarer som försöker bagatellisera hennes handling med ursäkten alla kan göra misstag. Det finns alltid dem som inte vill eller kan ta ansvar för sina egna handlingar. Istället försöker man rikta om uppmärksamheten genom att anklaga dem som reagerar att de vill se en annan människa förnedras. Att människor som har en sund reaktion egentligen drivs av avundsjuka och en pöbelmentalitet.
        Sedan har vi PR byrån bakom Margaux som försöker skapa en motkraft genom att just bagatellisera hennes beteende. Retoriken ja alla kan göra misstag men låt företagen avgöra om de vill samarbeta med henne är just retorik. Det PR byrån istället borde lägga sin energi på är att försöka rädda Margaux. Enda sättet är att hon tar en time out och börjar med att helt ta avstånd från sin handling och visar att hon verkligen förstår sitt förkastliga beteende. Jag vet vad jag hade gjort men det tänker jag inte gratis bjuda hennes rätt mediokra PR byrå på.

          Håller med, förutom om empatin. Som hon visat hon saknar tidigare också

            Ville vara lite nyanserad. Att hon är empatistörd det håller jag med om att hon bevisat tidigare. Att hon är helt befriad från empati och inte kan känna ånger det tror jag faktiskt inte.

              Men hennes otroligt dåliga ursäkt var utan empati tycker jag.

                Det är inte ens en ursäkt utan en enda lång bortförklaring. Dessutom inte skriven av henne själv.

      Hoppas fler företag tar avstånd från korkade influensers.

      Nja. Det är ändå nåt som inte är bra med ett samhälle där ”göra om göra rätt” inte tillåts. Sen är det också nåt som inte är bra med att låta pöbeln diktera ens agerande, hade stronger avbrutit samarbetet utan alla 20 000 kommentarer? Det rimliga ”straffet” för margaux borde ju faktiskt varit en ursäkt och en halvdagskurs i HLR. Så hade hon lärt sig nåt också. Det här hjälper väl ingen?

        Hon har massor av följare som tror på henne, då har hon ett ansvar att tänka innan hon publicerar sina videos.

          Visst och när någon begår ett fel, hur får du till den mest konstruktiva lösningen? Vad som stör mig är alltså att de flesta inte vill ha en konstruktiv lösning utan de njuter av att döma andra. Jag kan nämligen omöjligt tro att 95% av kommentarerna till stronger kommer från stora empater…

            Du verkar vara aningen tondöv. Margaux gjort inte fel utan hon gav prov på ett riktigt unket beteende. Jag vill inte leva i ett samhälle som inte reagerar kraftigt, så som folk gjort i detta kommentarsfält. Ett samhälle där människor kan bete dig ansvarslöst och folk rycket lite på axlarna och ptja det var ju inte så bra men även solen har fläckar.

            Men vadå konstruktiv lösning?? Ingen normal människa skulle gjort som hon gör och hennes personlighet ändrar sig inte. Ursäkten är endast grundad i att hon ska kunna fortsätta tjäna pengar på ”oss”.

            Det här är väl verkligen en händelse som inte faller under vad du just skrev? För mycket sämre beteende är nog svårt uppvisa på film.

          Vadå lärt sig nåt. Hon har ju jobbat med trygg hansa men brytt sig 0. Det enda ”straff” som funkar föt såna som henne är när det drabbar plånbokem

            Att göra reklam för trygg hansa (ett försäkringsbolag) är inte relaterat till HLR (hjärt & lungräddning).

              Sluta spela dum nu. Det handlar om att ta ansvar.

              Samarbetet med Trygg Hansa har handlat om HLR för barn.

              ”Vi passar på att tipsa om denna superhärliga tjej och generösa bloggare!

              Förra veckan anordnade Life in Mind tillsammans med Trygg-Hansa en HLR och första hjälpen-kurs hemma Margaux. Små och stora övningsdockor, övande mammor och nyfikna bebisar fyllde vardagsrummet denna eftermiddag. Du som inte redan följer Margaux kan kika in på hennes blogg här”

              https://lifeinmind.se/kurs-hos-margaux-dietz/

              HLR-kursen hon redan gått lärde dessvärre henne inte någon empati.

        Stronger eller vilket företag som helst kan ju inte ha en person som bär sig åt på det viset vara representera företaget. Strongers kunder kanske inte vill bära kläder som föknippas med en sådan brist på empati. Hon kan inte representera Stronger.

        Nu är det ju som det är idag, på gott och ont. På samma sätt som man snabbt kan bli älsklingen offentligt kan det också storma och det stormar på ett annat sätt med sociala medier jämfört med förr när några kanske skrev in en arg insändare. Tror helt enkelt att företagen måste agera såhär då deras social awareness är väldigt viktigt idag. Det finns mängder av alternativ till träningskläder och ingen vill ha dåligt rykte pga att de inte står upp för en bra värdegrund. Margaux kommer ju självklart kunna göra reklam för andra saker i framtiden men just nu ser företaget det här som ett sätt att tjäna poäng bland sina följare, istället för att förlora kunder. De slipper skriva ihop något märkligt försvarstal för varför de fortsätter jobba med henne, istället löses problemet med ett snabbt agerande. Löjligt, kanske, men det svänger så fort idag och de måste hänga med.

        Det ena utesluter väl inte det andra? Hon kan fortsättningsvis be om ursäkt och gå HLR-kurs!

        Jag tror att det är viktigt med en reality check för människor som lever i en fantasibubbla. Välkommen till samhället alla som köper dina produkter lever i. Det är ingen räkmacka!

        Fast det är skillnad på fel och fel. Det här handlar inte om ett misstag eller en dålig prestation. Hon har tagit sig tid att filma, redigera och sedan lägga ut filmen på sina sociala medier. Hon har haft gott om tid att fundera på om detta verkligen är ok att göra och då kommit fram till att ja, det här är kul och bra content. Hon har kommit fram till att detta är något som representerar henne och hennes varumärke.

        Hade jag som anställd gjort samma sak på mitt jobb, dvs filmat en utslagen person och spridit den filmen på företagets konton så hade jag också fått allvarliga konsekvenser. Definitivt en varning eller troligen blivit utköpt (nyligen fick en högre chef där jag jobbar gå efter en händelse där han uppträdde högt olämpligt och brottsligt, dock ej på fängelsenivå).

        Det handlar om förtroende. Har man förtroende för en person som beter sig som Margaux har betett sig? Hon kan ju inte ens be om ursäkt på riktigt. Hon skyller på att videon är redigerad och hennes ursäkt riktar sig inte alls till den den borde riktiga sig till, dvs personen som ligger utslagen på golvet. Hon borde lägga sig platt men det gör hon inte.

        Hade hon bett om ursäkt på ett genuint sätt och även visat på att hon vill göra jobbet med att förstå var gränser går och vad empati innebär och jobbat med vilka grundvärderingar hennes bolag ska ha så hade det varit lättare att ”förlåta” henne.

        Som det är nu skjuter hon sig i foten ännu mer genom att tro att detta snabbt kommer blåsa över. Hon borde titta på Binkat och darra

        Du tänker på Paolo Roberto också? Gör om gör rätt o gå vidare!

          Någonstans får man ju sen ”släppa det” hoppas att han lärt sig något och låta honom gå vidare. De måste ju ha en chans att försörja sig också, eller är det bättre om alla lever på bidrag som någonsin gjort något klandervärt/brottsligt?!

        Fast Margaux har ingen rättighet till samarbeten med andra etablerade företag, det är ju en deal de erbjudit henne där hon får betalt mot att visa upp deras kläder och därmed representera deras image. Gör hon någonting som inte Stranger vill förknippas med så har de all rätt att bryta samarbetet. Hon kan gå vidare och arbeta med andra företag som INTE ogillar videon hon gjorde (om det finns några sånna). Bra gjort av Stranger ??

          Stronger*

    Bra att samarbetspartners reagerar oavsett om det gäller MD eller andra influencers. Vi ”vanlisar” får ju kritik om vi gör missar i våra jobb också? Hade jag betett mig som MD gjort hade det nog blivit många allvarliga samtal med chefen. Sen kan cancelkulturen gå för långt ibland där gamla grejer ska dras upp varenda gång en influencer får ett nytt uppdrag. Generellt tycker jag det är bra att dom granskas, visar väl att konsumenterna har viss makt ändå? Vill influencers bli tagna på allvar får de tåla att bli granskade på jobbet som alla andra.

      Var det så att Stronger sponsrade just den videon? Är det därför folk reagerar just på dem? Tycker att det är väldigt bra av dem att avsluta samarbetet med henne om de ”stod” för just denna videon.
      Annars är jag väl inte riktigt för denna cancelculture som råder och att folk skall kontakta alla som hon eventuellt jobbar med.

        Hon hade på sig Strongers kläder i videon, sen började folk höra av sig till Stronger.
        Så även fast Stronger inte sponsrade just den videon så sponsrar de ju henne överlag genom att hon har på sig deras kläder som blir reklam för dem.

    Skitbra!! Har inte velat köpa deras kläder pga alla influencers, men att de tar ställning såhär gör nästan att jag vill?

      Haha känner prick samma!

    Snyggt av dem! Jag njuter faktiskt.

    För mig handlar inte njutningen om avundsjuka. Har aldrig velat ha Margaux liv, barn, kläder eller whatever. Däremot gillar jag när osundhet och idioti ”cancell:as”. Att det är en person i fronten spelar mig ingen roll. Har du involverat dig i skit (trots förnuftets varningar), behöver vi inte berikas av din persona.

      Vad är det med ”cancel” du njuter av?

        Det är väl att det faktiskt inte går att bete sig hur som helst och fortsätta göra det man gör som vanligt. I många arbeten hade man ju fått sparken om man betett sig såhär på jobbet, kanske till och med de flesta. Alltså, ta någon som jobbar på ICA, hade de gått fram med företagets kläder och filmat det här och sedan lagt ut på sociala medier – tror helt klart den personen fått gå då det inte representerar företaget väl. Däremot har ju diverse personligheter i media kunnat göra lite som de vill pga popularitet, till skillnad från vanlig knegare, men nu är den tiden över.

          Där satt den. Jättebra skrivet och exakt hur det funkar. Ser en del kommentarer som vill vinkla in diskussionen om cancel culture och att folk nu gottar sig och att alla kan göra fel. Det är tydligt att Margaux med PR team nu försöker sig på lite damage control här i kommentarsfältet.

            I detta fall, hjälper inte en lam ursäkt. MD behöver ta sig ordentlig funderare hur verkligheten ser ut och hur man beter sig.

              Håller med! Hon skulle exempelvis kunna förmedla att hon är besviken över sig själv och känner att hon tappat fotfästet och kommit fram till att hon tar en paus för att få fötterna på jorden igen, sen avbryta alla samarbeten och faktiskt gå off sociala medier en tid. Det skulle vara mer trovärdigt, för då är det inte pengarna som talar.

                En människa som skrattar åt en skadad liggande medmänniska är själv i stort behov av vård.

              Ja håller helt med! Hennes PR byrå har knappast imponerat ännu. Men den består enbart av människor som är duktiga på content men helt utan kompetens att hantera kriskommunikation.

          Absolut, men skall personen ha en chans att skaffa nytt jobb?!
          Fö är det inte så lätt att ge folk sparken

    Helt rätt. Hoppas alla andra företag bryter med henne också.

    Bra med ett företag som faktiskt står för de värderingar de säger sig ha. Har ju ett annat i färskt minne Två ord. Första börjar med G och andra med T. (Gina Tricot alltså).

      Verkligen inte samma sak. B har aldrig gjort något så oetiskt som M gjort nu.

        Det intressanta blir att se hur andra företag hon samarbetar med gör… Live med Lumene veckan som kommer, kan den genomföras? Kan ett företag framöver verkligen vinna på att ha henne med i reklam? Vad tror ni?

          Känns som helt fel läge att ha live med henne nu.
          Sen vet jag inte hur lätt det är att bryta kontraktet

        Där ser du på dela hela med Gina fel.
        Handlar inte om Biancas agerande. Utan Ginas agerande. Gina som bara ser Bianca som en stor kassako och bryr sig inte ett skvätt om Bianca som person och hur det påverkar hennes välmående eller hennes kropp. De ser bara det som gynnar dem (alltså större försäljning då Bianca är deras reklampelare)

          Nia jämför inte Bianca och Margaux utan påtalar hyckleriet att Gina tricot inte lever efter sin egen värdegrund och policies.

            Nä exakt, och mitt svar är inte till Nia utan till Anonym 06.52 eftersom min kommentar är indragen under anonym. Hade den varit som svar till Nia hade den inte varit lika indragen utan hamnat i samma linje med Anonym 06.52 men nedanför!

              Mitt svar hamnade fel. Håller helt med dig! ?

        Till Anonym 06.52
        Som andra skrivit så jämförde jag företagen och inget annat.

    SÅ BRA! hoppas verkligen fler företag tar efter och sätter ner foten, finns alldeles för många influencers som kommer ”undan”, tycker det är dags att vi visar att man inte kan bete sig hursomhelst och tro att alla kommer glömma det om en vecka (även fast många tyvärr gör det…) Cancel-kulturen kan absolut gå för långt många gånger men det finns verkligen fall, som den gång, då den ska finnas och sätta gränser. Vet inte om det är aktuellt fortfarande då jag inte följer Margaux längre, och inte gjort på många år, men hoppas verkligen trygg-hansa avslutar sitt samarbete med henne också, även alla andra företag såklart, för detta va så sjukt osmakligt!! Spelar ingen roll om det var inte va klippt kronologiskt, det är ändå helt jävla sjukt i mina ögon. Jag är så fruktansvärt less på hur majoriteten av mänskligheten är så besatt av att göra content på exakt allt. Har avföljt alla influencers de senaste året och mår så mycket bättre av det, folk som vill kalla det kvinnohat pga att det är ett kvinnodominerat yrke borde göra samma och inse att det är ett yrke som samtidigt skadar kvinnor i grund och botten.

      Håller med. Har också avföljt massa. Tillför ändå inget. Tror många skulle må bättre av att avfölja dessa intetsägande kontona.

      Den här besattheten att göra content av allt har gått för långt.

    Hur kommer det sig att inte fotografen som jobbar med flera kända personer inte får mer kritik? Hon är ju högst troligt den som upptäckt mannen först o då ringt till M att hon inte kommer in pga mannen som ligger i vägen. M blir då exalterad o filmar med mobilkameran när hon o barnet ska titta efter mannen o försöker öppna inifrån. När dom får upp dörren står fotografen beredd o filmar i trappan som att hon väntat.
    Försvarar absolut inte M, men jag tycker fotografen är lika medskyldig till att sakna civilkurage då filmen tyder på att hon hittat mannen först utan att hjälpa honom. Hon är också den som både klippt o lagt till ljudeffekter utan att säga stopp. Tycker båda ska skämmas!

      Såklart. Förhoppningsvis får även fotografen repressalier p.g.a. detta. Men nu handlar diskussionen om ett samarbete som M har och där företaget har valt att avsluta densamma. Oavsett fotografens medverkan är det M som är frontpersonen, den som kan påverka andra människor och därtill tjänar mycket pengar på att göra detta.

      Helt klart gör båda lika mycket fel. Dock så har de flesta inte koll på vem fotografen är och att det är M som lagt upp filmen i sitt namn.

    Fantastiskt Stronger!!! Ska göra en stor beställning nu för att stötta Stronger och att de står upp för sina värderingar

    Så kan det gå.

      Om inte haspen är på.

    Tycker också att det känns liiite halvhjärtat om de bara skriver det i en kommentar, inte i ett eget inlägg. Som att de egentligen inte vill men känner sig tvungna.

      Fast egentligen – vilken arbetsplats går ut med information om att de sagt upp någon? Skulle min arbetsplats göra det så hade den gjort otroligt mkt fel. Så kan tycka att Stronger inte behövde gå ut med det alls egentligen.

        Hon är inte anställd av dem så det är ju skillnad. De bryter ett samarbete.

        Nej förvisso men nu är det ju en offentlig person som är ett ansikte utåt och de behöver vara tydliga för sitt eget varumärkes skull. Om de nu tar avstånd från Margaux så tycker jag de skulle vinna på att vara så tydliga som möjligt.

        Lite skillnad på en ”vanlig” arbetsplats och en offentlig person som är starkt kopplat till sitt eget varumärke. Hade inte Stronger gått ut med ett uttalande hade säkerligen ingen trott att det tagit ställning. Är man offentlig person och syns friskt i sociala medier och tv får man också tåla att man blir granskad och att företag går ut offentligt med samarbeten osv.

      Det är helg. Det kommer kanske ett tydligare inlägg i morgon.

    Det Marguax gjorde är helt otroligt illa och jag hade själv avslutat samarbetet om det var mitt företag. Men jag kan inte låta bli att tycka att Stronger verkar gilla uppmärksamheten här och faktiskt avslutar samarbetet av fel anledning, för PR. Det luktar godhetsknark lång väg!

    Marguax får ris
    Stronger får ris (det hade kunnat skötas snyggare)

      Givetvis men det är ju det som är lite meningen när ett företag skyddar sitt varumärke…..

      Vad skall de göra då?!

    Det intressanta blir att se hur andra företag hon samarbetar med gör… Live med Lumene veckan som kommer, kan den genomföras? Kan ett företag framöver verkligen vinna på att ha henne med i reklam? Vad tror ni?

      Nej nej nej! Det kan inte Lumene göra! Jag har precis upptäckt deras fantastiska produkter. Ska jag måsta byta igen…

    Undrar så vad hennes nära o kära tänker, jag hade varit så besviken på min dotter om hon gjort något sådant.

      Äsch. Till dom har hon väl förklarat hur den ”kronologiska ordningen” egentligen såg ut och då är allt fine and dandy ??‍♀️

      Fy fan vad besviken jag är på hennes platta ursäkt. Den är inte ens ihopskriven av henne själv.

        Kronologiska ordningen borde väl vara att ringa 112 först och hjälpa mannen? Vart kom det med i hennes kronologiska ordning.

      Och hennes vänner? Typ Forni, som jag aldrig tror hade kunnat göra något liknande. Skäms hon? Petra Tungården, vad tycker hon?

        De tycker väl som vanligt, så fort en influencer får, i detta fall, befogad kritik så är det ”hat”, ”hur kan kvinnor göra så mot andra kvinnor” osv.

        Glöm inte att influencers bara är perfekta oskyldiga tjejer som aldrig gör fel…

        Ankdammen…

        Petra la precis ut på instagram story, nämner inte Margaux men man förstår att det är om henne..

          Tror ni verkligen det handlar om henne då? Känns som det kan vara något annat stort som hänt i hennes liv

          Apropå Petra så har hon ju nu lagt ut varför hon var så frånvarande i somras (hennes pappa gick bort). ?

            Har lite svårt att se hur hennes citat om att “karma never loses an address” och “you can’t do ugly things to people and expect to live a beautiful life” på något sätt skulle kunna vara kopplat till hennes pappas död i somras. Hon skriver dessutom att hon känner sig helt nollställd över en persons handlingar i veckan. Vore väl väldigt stort sammanträffande om hennes stories handlar om någon annan än Margaux just idag.

              Det står apropå, vilket innebär i detta fall typ ”nu när du nämner Petra så har detta hänt ”
              Så personen har inte sagt att det inte handlar om M, utan skriver om något annat

                Ursäkta, jag läste för fort.

        Nej de alla dööör för henne och skickar massor mer ❤️❤️ dm:s till henne

        Dom lever i sin bubbla och håller ihop.

          ”Succé!!❤️❤️❤️ ?????”

          Som en viss Wahlgren skulle ha skrivit!

      Man skulle gärna vilja höra Jacobs mening om det hela. Följer inte Margaux men följde deras ”debatt” om barn i social media och hans plötsliga vändning uppfattar jag som närmast sjuklig. Att man så ”helhjärtat” går ut för att försvara barns rätt för att ngt år senare sälja ut sitt barn totalt. Bisarrt. När man sedan ser/läser hur Margaux ”skapar content” känns det som Ruben Östlund har ett nytt manus färdigskrivet. Sorgligt att vuxna människor/föräldrar kan förlora sig och omdömet så totalt i en värld som inte existerar.

        Det måste verkligen endast ha handlat om pengar för hans del, så sorgligt. Dvs att han gick ut med texten för att han egentligen förlorade pengar i det hela…

          Ja, så fruktansvärt sorgligt. Minns hans beskrivning av att de inte kunde gå på Mc Donalds utan att folk/främlingar stirrade eller ropade hej till hans barn och hur jobbigt han som pappa tyckte att det var. Så rullar cashen in och sonen får vara med överallt. Många reagerar starkt på de som skriver att de ska anmäla till soc men samtidigt kanske de här föräldrarna behöver stöd aktualiserat av den här videon. Det enda man vet säkert är att barnet inte kommer att må illa som vuxen om han INTE används av sina föräldrar i kommersiell social media. Hoppas att deras omgivning hjälper dem.

      Hennes kompis Ebba ”kristna värderingar” B, med sin ”dålig vandel”-regering hade säkert gjort likadant minus offentliggöra sitt beteende.

      De verkar vara av samma typ… Så enbart besvikna över att pengarna kommer att sluta rulla in…

    Jag tycker att stronger agerade helt rätt och de var rakt på sak. Alltid gillat stronger

    Så indirekt så skyller hon på sin anställda som klippt ihop videon? En jävla sopa är hon.

      Oavsett vilken ordning videon är klippt så kvarstår ju grundproblemet, dvs att hon filmade en utslagen man och lät sin son peta på honom. Det går liksom inte att försvara.

        Och att hon ringer någon för att fråga vad hon ska göra. Ring 112 kanske och fråga om hjälp..?!

          Det är ju så sjukt, lika sjukt som exakt hela filmen. ”Ska jag ringa polisen?” Eh JA, du ska ringa polisen IQ fiskmås

      Hon godkänner väl klippen innan de läggs ut?
      Såg hon inte då att det är ”klippt i fel ordning” lam ursäkt, ta bort det helt då istället, hon reflekterade väl inte över att händelsen skulle få henne att se dålig ut.

    Detta är ju inte första gången och heller inte sista. Men så blir det ju när någon hittar på ett yrke och bara kör. Finns ju ingen arbetsbeskrivning, inga skrivna förväntningar och ingen chef som pratar om dessa saker. Ingen chef som kan säga upp vid dåligt beteende. Klart man gör som man vill då och testar gränser. Tycker det är bra att folk säger ifrån och att företag säger tack och hej. Sen tycker jag många kommentarer är barnsliga och onödiga. Man behöver inte skirva som en femåring när man visar sitt missnöje. Och sen alla dessa kommentarer med tre meter långa texter om egna erfarenheter. Tror dessa personer på riktigt att M kommer läsa och ta till sig. Ingen ändrar sig för att andra vill det. Man måste vilja själv. Hade hon fattat hade detta aldrig hänt. Men i ett yrke utan utbildning, regler och chef kan ju allt hända. Det har vi ju sett nu många gånger. Och det börjar bli tröttsamt. Dax att skriva lite regler och rensa upp i detta såkallade yrke.

      Skulle väl säga att det är precis samma tendenser i detta kommentarsfält. Hur många läser de milslånga inläggen med egna anekdoter och livserfarenheter? Jag gör det absolut inte – varför skulle jag vara intresserad av en okänd och anonym person på internet?

        Vilken värdelös jämförelse. Säg mig hur mycket drar en kommentar in i pengar till godtycklig anonym i detta kommentarsfält?

    Och endast en influencer-kollega har vågat öppet kritisera henne under hennes senaste inlägg vad jag kan se, Johanna toftby

      Tunnelbane-Nettan

      Vart är hennes bästa vänner Petra Tungården, Michaela Forni, Dasha Girine, Viktir Frisk? Varför sådan tystnad från dom?

        De kanske har sagt vad de tycker till henne privat.

        Petra har lagt upp på sin story

          Vad har hon skrivit?

            Diverse karma-citat som:
            You can’t do ugly things and expect a beautiful life.

              Och att hon typ är i chock över vad som hänt

        Måste man gå ut offentligt och ta ställning för allt ens vänner gör?

          Om man gör offentligt content av att man dricker kaffe så blir det lite märkligt oman plötsligt är tyst under en väldigt offentlig kritikstorm.

            Vadå, utgår du från att alla som inte offentligt tar avstånd tar det i försvar?

              Det har jag inte sagt. Har du svårt med läsförståelse?

                Nej jag ställde en fråga. På tal om läsförståelse…

                  Vadå, hejar du på förintelsen? ? obs bara en fråga!

                    Nej det gör jag inte.

          Det beror lite på hur stort Margauxgate blir. Tappar hon alla sina samarbeten, vilket är fullt möjligt, finns alltid en risk att influenserkollegor som står henne när dras med. Med tanke på hur högt de värdera sitt glamorösa lyxliv tror jag att lojaliteten till Margaux är svag. Money talks, bullshit walks.

            Är det verkligen rimligt att andra som ”står henne nära” dras med i hennes fall? Vad har tex Victor frisk för ansvar i detta? Inget om du frågar mig.

              Jag uttrycker INTE en åsikt utan fakta kring hur företag tänker runt risk. Om Margaux hamnar i frysfacket kommer företag att dra sig för att anlita influensers som försvarar henne eftersom det finns en risk att de gör samma aningslösa handling som Margaux. Ofta när man anlitat en samarbetspartner aktar man sig för att göra samma misstag och letar efter en annan typ av samarbetspartner.

                Och jag tycker inte att det är ett försvar att INTE gå ut offentligt och fördöma.

                  ?

      Petra Tungården verkar ha tagit ställning iaf.

      Forni är ju i Marbella och samtidigt gravidillamående, inte lätt att fokusera på annat då tänker jag. Hon hade säkert gjort ett statement om hon vore hemma och frisk.

        Fast för en vecka sedan skrev de hjärtan till varandra på Petras bilder.

    Margaux har nu gått ut med ett förlåt-inlägg som jag upplever som genuint och egenupplevt.

    Alla vi som följer Margaux på InstaGram vet att hon är en genuin människa med stort patos och omtanke om sin omvärld.

    Alla kan göra fel, att fela är mänskligt och att förlåta är större.

    Sansa er i kommentarerna, Margaux är säkert jätteledsen för det som hänt, och jobbar nog hårt med sitt team för att ytterligare lägga fokus på utsatta människor. Varför inte medverka i en kampanj mot alkohol och för ökad trygghet på stan?

    Kanske nattvandra ett par gånger?

      Hej Jossan Lindblad/valfri lili assefa-anställd. Hur känns det att vara anställd/jobba för en människa utan ett uns till empati?

      Hennes ”förlåt-inlägg” är ju inte ens ett förlåt? Hon skriver det hon tror folket vill höra och det irriterar mig nästan ännu mer.

      På vilket sätt tycker du att Margaux framstår som en genuin människa med stort patos och omtanke för sin omvärld via sitt IG-konto?

      Jag undrar på riktigt, för jag ser inte riktigt samma när jag tittar igenom hennes konto. Ser mest en förvuxen tonåring med en följarskara på 12-15 åringar. Det ena behöver inte utesluta det andra, men stort patos? Omtanke för sin omvärld? Hur?

      Damage control failure kan man gott säga. Hon har inte ens framfört en genuin ursäkt och hur hon ska arbeta med sina empatiska sidor. Hon lägger allt ansvar på oss att vi upplevt det så, att man klippt det så och att hon ska tänka till vad gäller content. Noll, absolut noll ansvarstagande. Särskilt som förebild för dagens unga om var de etiska gränserna går. I detta fall de nästintill brottsliga.

      Lisa, hur känns det att jobba på en stendöv byrå där alla verkar vara oförmögna att se det problematiska i Margauxs beteende och fullständigt inkompetenta att hantera den krissituation som Margaux själv satt sig i? Det budskapet som Margaux la ut på sitt instagram, kan till och med hennes yngsta fans se att det inte är skrivet av Margaux själv, utan av en person som är medioker på att skriva copy från en medioker byrå.
      Vill ni på din byrå verkligen hjälpa henne är det dags att svälja stoltheten och prestigen och ta in ett riktigt proffs.
      Det är dessutom hög tid att företag börjar fundera på riskerna med att använda influensers kanaler för sin marknadsföring. Just den grupp influensers som Margaux tillhör är en risk pga deras aningslöshet. Flertalet är dessutom debila vilket bara det ökar risken. Dessutom behöver hela marknaden för PR byråer saneras och de oseriösa byråerna behöver rensas ut genom självdöd.

      Ajfan, det var visst troll-Lisa, tänkte nästan gå på den!

    Det krävdes bara att en stor mängd kunder och allmänhet var envisa nog i kommentarsfältet, annars hade de nog helst sett att M fick vara kvar.

    Jag var in på hennes insta och läste lite kommentarer. Jag undrar, även efter att ha läst här inne, vad folk kräver av henne nu. Hon har bett om ursäkt, stronger har avbrutit samarbetet, vad mer krävs av henne nu? En uppriktig fråga alltså och jag tar inte hennes agerande i videon i försvar.

      Men ursäkten var ju egentligen ingen riktig ursäkt tycker jag ”…. där jag upplevs som okänslig”. Sen inget om vad hon hon är för förebild för sin son med det konstanta jagandet av content.

      Hon har inte förstått någonting, det kan jag lova. Människor har i åratal påpekat för henne att sonens exponering på nätet inte är av godo, men det har hon bemött med total nonchanlans och endast brytt sig om att få fortsätta filma honom/tjäna pengar. Att filma hur hon lät sonen gråta sig till sömn bakom stängd dörr bortförklarade hon som momshaming…
      Hon borde inte vara i några offentliga sammanhang alls, om du frågar mig. Ever.

      Den kan jag svara på!

      Att hon kan krya in under en sten och försvinna för all sociala medier för all framtid. Sånt skärp som hon med sån empatilös och vidrig människosyn behöver inte ”jobba” som ”influenser”.

      Att man får intrycket att hon genuint förstår hur fel det var för det går inte att utläsa av henna sk bemötande. Att handlingar får konsekvenser och att man får en tankeställare. Att hon ev använder detta till att göra något bra av det och rätt för sig typ i stil med att hon intervjuade politiker. Utbilda och lär alla andra inkl dig själv.
      Skillnaden här till skillnad från mycket annat är att detta är nästintill brottsligt och högst medvetet (göra en scen, filma, klippa, lägga ut).

      Folk vill att hon tar konsekvensen av sin handling. Hittills har hon enbart publicerat en lam bortförklaring där hon dessutom halvslänger sin personal under bussen. Vill hon klara sig ur detta är mitt bästa stalltips ta hjälp av en riktig PR byrå som kan sina saker och avskeda Lili som uppenbarligen är helt stendöv.

      Att hon inte längre ska vara en förebild utan nu har hon visar sitt rätta jag. Byt jobb!

    Anitha Clemens försvarar o förstår inte såklart

      Hahaha på riktigt?! Vad skriver hon?

        Att det är moralpanik, anti-feministiskt och att de flesta hade gjort samma sak (minus att filma) och att ”ingen vill ha en däckad man utanför dörren”. Typ.
        Hon verkar ju tappad som vanligt och har inte alls förstått varför folk är upprörda.

          Hahaha nä klart som han att man inte vill det. Även det dock en anledning att ringa polisen, om inte för personen så för dig själv och dina grannar ?

          Varför verkar alla utgå från att det är en man som är däckad pga festande? Ingen av dem VET väl varför han kollapsat där, inte Margaux när hon börjat filma och inte Anitha. Det kan vara så, men det kan ju också varit ett annat tillstånd, typ en diabetiker som kollapsat pga lågt blodsocker där hon faktiskt skulle ha kunnat hjälp direkt, kanske han fått en stroke där varje minut räknas. Och även om han skulle lukta alkohol så utesluter ju inte det att han kan ha drabbats av något annat också. Som att det inte behöver tas på allvar att någon ligger kollapsad för att i deras värld är det bara någon som druckit för mycket, punkt.

        Sammanfattat så tycker Anita att margaux agerande är helt korrekt. Hon skriver typ att bara 10 % av svenskarna hade ringt polisen, så varför kritisera margaux. Och att så länge vi accepterade margaux gränslösa förlossningsvideo så borde vi acceptera att hon filmar andra gränslösa saker.

        Helt sjukt skrivet. Anita ser alltså ingen skillnad i att filma sin egen förlossning och att filma en främling i en utsatt situation.

          Vad kan man förvänta sig av Anitha Clemens? Trodde det var sedan gammalt att hon saknar de flesta mumin i dalen.

            AC om någon har väl gett ”empatistörd” ett ansikte.
            OBS! Går gärna på välgörenhetsbal med de kungliga, men skulle inte lyfta ett finger för den som har den dåliga smaken att däcka utanför hennes dörr.

              Ja, fy för henne! Hon försöker dra med en manlig komiker i MD:s fall, men lyckas bara dra med sig själv. Dags att börja kontakta även de som samarbetar med AC?

          Hon har ju ingen häst hemma. Förlossningsvideon var ett sätt att uppnå fame för MD och handlar om henne själv. Det här är en okänd person i utsatt ställning som dessutom är nästintill brottsligt. Nu hade hon otur när hon försökte tänka till.

      Hahaha…när man inte trodde att det kunde bli värre. Skulle rekommendera alla att gå in och läsa på Anithas story för att uppleva ett totalt mörker. Har träffat henne privat och när det är personer hon gärna vill vara vän med syns inte mycket av hennes tuffa coola stil kan jag berätta. Folk som sparkar nedåt är ett släkte man klarat sig utan.

        Hon spelar ju i en egen liga, orkar knappt bli upprörd. Tror alltid att hon är så smart men är den dummaste av ca alla?

          Hahahahahaha dör

      En sån som är vän med Pernilla och Charlotte. Säger väl allt.. Hon betedde sig också som en röv under pandemin när vi andra hade rekommendationer att följa.

        Är Anitha vän med Pernilla? Vet Pernilla om det? ?

      Men va skriver hon ??‍♀️
      hur vet Anitha att det var just bara en berusad man? Han var ju dessutom blodig, det skriver hon inget om.
      Tror INTE 79% som hon skriver skulle reagera likadant, genom att peta o skratta på honom.

        Säger ju rätt mkt om henne själv. Vem är förvånad? Beter man sig som en hjärtlös idiot är det inte mer än rätt att man blir av med ett jobb. Varför ska influencerbranschen vara något slags undantagstillstånd där folk kan bete sig hur som helst utan några som helst konsekvenser?! Buhuuu det är antifeministiskt, det är drev, det är har, det är mobbning och allt vad det heter så fort någon får berättigad kritik för att de inte kan bete sig som rimliga människor. Hatar fan samtiden ibland.

        Hon menar att folk inte är lika mycket värda som hon och folk i hennes liga. Anitha är den typiska mobbaren som skrattar åt folk som lider, till och med njuter av det. Hon är inte en snäll människa. Enda anledningen hon står upp för kvinnor är inte för att hon bryr sig om andra kvinnor utan för att hon bryr sig om sig själv. Den typiska ”feministiska” kvinnan som ju högre upp i hierarkin hon klättar desto mer narcissistiska drag kryper fram. Gång på gång har Anitha visat brist på empati och totalt verklighetsfrånvända argumentationer men folk förväntar sig fortfarande något av henne? Hon var ju gift med Schulman mobbarnas herre, säger väl allt.

      Hon försöker förmodligen flytta fokus från saken till att handla om något annat. Detta som en ren PR-strategi för att hålla sin kollega om ryggen.

    Det sjuka med det här är att det inte bara är en person involverad i det hela, utan att de är TVÅ vuxna (?) som filmar från var sitt håll. Kan tänka mig att Margeaux först trodde att det var nåt slags prank, men det måste ju ha gått en stund från att hon upptäckte att någon låg utanför dörren tills att hon såg personen. Att ingen av dessa två vuxna personer stannade upp och tänkte att mannen de facto inte mådde bra utan istället fortsatte att filma är fan i mig helt sjukt.

      Exakt… och sen när de upptäckte att det inte var ett prank, så ska de ÄNDÅ använda materialet till ett youtube video. Dvs efter polisen varit där o hämtat mannen o allt…

      Helt helt sjukt… hur kan de fortsätta filma när de ser att mannen inte mår bra.

      Och sen valde de att redigera och lägga på ljudeffekter innan publicering på sociala medier. Antar att det nån assistent till Margauz som filmar, har inte alla större influencer såna numera? Och varför ringde hon sin PT? Om jag hittade en avsvimmad människa utanför min dörr skulle jag inte ringa min tränare, jag skulle ringa 112.

    Helt rätt! Bra gjort av företaget, kanske man ska börja handla av Stronger.
    Sorglig att Margaux tappat alla begrepp som en människa bör ha och dessutom leder in sin son
    på samma dåliga väg. Mycket sorgligt!

      Man kan aldrig börja handla för stronger

    Företaget har antagligen extremt dåliga arbetsvillkor för sina anställda så jag tycker att det är att kasta sten i glashus.

      Man borde ha bojkottat företaget långt innan denna skandal.

    Jag är mest förvånad över att hon NU lärt sig vad man kan göra content av! Jag har vetat om henne i flera år och då var hon redan ganska stor när jag fick reda på vem hon var. Hur lång tid ska det ta för vuxna människor att lära sig?

    Tycker även att det är bra att hon faktiskt fick en konsekvens. För att tappa några följare betyder inte mycket i dessa stora influensers värld, eftersom det tog såhär lång tid för henne att lära sig så behövde hon nog en läxa.

    Hoppas alla som följer henne och som reagerat på videon faktiskt tar avstånd genom att avfälja på instagram och sluta kolla klippen på Youtube!

      Det är väl först och främst inte följare till henne som reagerat extremt starkt på videon?
      Så vidare många följare verkar hon inte ha tappat.

      Är väl väldigt många barn/ungdomar som följer henne tyvärr

      Tyvärr är ju Margaux följarskara i stort högstadieelever.

      Vilket i sig får mig att fundera över varför företag som Stronger ens funderar på samarbeten med henne. Jag menar, det är knappast den mest köpstarka gruppen.

        av vilken anledning så skulle högstadie elever ha intresse att följa henne?

    Så bra av Stronger, hoppas fler företag tar efter. Dom har tydligt förmedlat att dom inte står bakom Margaux agerande och det är det viktiga. Jag tycker inte det krävs att göra en stor grej av att dom avslutat samarbetet, även om agerandet i sig såklart är viktigt.

      Vilken nivå vill vi att sådant här ska vara på? Om en influenser gör ett snedsteg så ska denne bli av med all sin försörjning.
      Ska det här även gälla för samtliga yrkesarbetare? Om någon råkar kalla en chokladboll för något annat, bör det vara skäl för uppsägning?

        Först när hon har blivit av med hem och familj så räcker det. Då har hon nog lärt sig.

        Men för sista gången, detta är inget som M. ”råkat” göra! Det var en medveten process som pågick över flera timmar eller möjligen flera dagar, med flera inblandade och ett antal steg där ingen drog i handbromsen.

        En influencer har inte en fast anställning.
        Hennes första ursäkt efter att ha raderat kritiken, vilket är förkastligt i sig och visar på brist att vilja ta ansvar, var bristfällig om man tolkar det välvilligt.

        Det är rimligt att ett företag vill ta avstånd från en kvinna som ser till att hennes filmare tillkallas för att filma hur hon hånar en människa i nöd, ser till att hennes minderåriga barn gör detsamma, redigerar filmen för att lägga till roliga ljud för att förhöja den ”roliga” händelsen och sen lägga upp den inför världen så att fler får håna den stackars människan.
        Läs det igen.
        Menar du att reaktionen på hennes handlingar är värre än det hon gjorde?
        Hon har visat på samma typ av beteende innan där hon utnyttjat hennes barn för att tjäna mer pengar. Det är inte samma sak som en barnskådespelare, som i Sverige skyddas av avtal. Barnet är utlännat till vårdnadshavarnas infall.
        Om hon såg människovärdet och hade en empati skulle hon varken ha agerat på det sättet i sen först nämnda situationen eller ha fortsatt med att lämna ut sonen i videos efter den kritikstormen som var då. Hon väntar ut stormar och fortsätter sen på samma sätt.
        Varför har vi då inte rätt att reagera?
        Hon har redan fått chanser och hon utnyttjade dem till att kunna göra denna video.

        Hon råkade ingenting. Hon och kollegorna klippte och klistrade och lade till roliga ljud. Hon råkade heller inte skydda sin son, utan skickade fram honom först.

        Det här är nästintill brottsligt och ytterst medveten handling i flera steg. I många yrken där man frontar ett företag/myndighet hade man fått liknande konsekvenser.

          Jasså? som den vice statsministern vi har?

            Jag är inte hens arbetsgivare men ja de är samma skrot och korn. Bara för att en inte får konsekvenser så ska ingen få det?

    Sååååå duktiga alla andra är nu. ”Den som dömer andra utåt är själv värst inåt”. Jag är inget fan av henne, men man går ju helt till överdrift.

    Man måste tänka på att detta var i Stockholm. Här dräller det av fyllon i trappuppgångar och överallt. Att man ser en väldigt berusad person någonstans är lika vanligt i Stockholm som att gå och hämta posten. Ingenting man ens reagerar över längre. Inte heller om han är blodig. Det är vardagsmat.

    Man har ett eget ansvar över hur mycket man dricker och hur full man blir. Blir man så full att man hamnar liggandes utanför någons dörr, och därmed inkräktar på den personen som bor där, ska man väl inte dricka överhuvudtaget tänker jag.

      Kan inte du ba ta sluta nu Lisa. Det är tröttsamt sen länge

      Men sluta trolla och väx upp.

      Bott i Stockholm i 45 år, rört mig mycket i staden och bott på olika ställen. Känner inte det minsta igen av det du skriver. Stanna där ute i inskränkta landsbygden.

      Då får man hoppas att man aldrig kollapsar pga något annat i STOCKHOLM då, då får man alltså ligga tills typ städerskan kommer och sopar bort en eller?

      Lisa fräsch människosyn du har. Snackar skit gör du också. Jag och mina medmänniskor har hjälpt mer än ett fyllo som du så empatiskt uttrycker dig. En på systemet vid Odenplan som var uppenbart alkoholskada. Trots att han var berusad kom flera människor till hans hjälp när han fick ett krampanfall. Många av dem du avfärdar som fyllon kan vara diabetiker. Om du Lisa tror alla är fyllon är det vad du ser. Diabetiker kan hamna i en livshotande situation, men du Lisa du har redan avfärdat dem som fyllon. Att tänka på Lisa är att din brist på medmänsklighet och empati kanske redan lett till en annan människas död. Har du ens tänkt den tanken att du kan genom din likgiltighet ha kostat någon livet?

    Dags att lägga detta bakom oss.

      Nej?

      Aldrig. Dags att dra i bromsen och lära något av denna händelse. Hoppas att alla duktiga lärare använder denna händelse till att diskutera medmänsklighet och empati och vilja gränser som gäller på sociala media. Detta är en gräns som övertrasserades med råge.

    Petra Tungården har kommenterat saken på insta story. Säger det inte rakt ut men kan inte va nån annan än Maggis hon menar. Verkar inte tycka om henne jättemycket och min tolkning är att hon inte gjorde det innan incidenten heller… Blev fan glad av det hon skrev. Inte för att hon inte verkar gilla M utan för att hon tydligt sätter ner foten. Många influencers står ju liksom inte för nånting och vågar aldrig ha en endaste åsikt

      Ja kan det vara MD hon syftar på?

      ”Karma never looses an address” som Petra skrev.

      ”Some people create their own storms and then get mad when it rains” Skriver hon och att hon blivit helt ”nollställd efter en persons handlingar”

      Dock är de ju bra vänner sen långt tillbaka så att hon inte verkade gilla henne innan stämmer inte

        Jag har alltid haft känslan av att Margaux halkade in kompisgänget Tungården, Biderman mfl. på ett bananskal via Forni. Hon är på något sätt inte samma skrot och korn. Hon har inte heller samma slags följeskara. Margaux följare är barn, de andra riktar in sig på vuxna kvinnor i sin egen ålder. Tungården, Biderman, Forni etc. har riktiga företag och yrken, men Margaux är bara ”Arnolds mamma” som äter på McDonalds och spelar paddel. Okej att de andra också har barn, men Bonnie, Harry och Dante är ju inte alls exploaterade på samma sätt som Arnold är. Så summan av vad jag försöker säga är att jag inte alls tror att Petra Tungården är bra vän med Margaux, de har bara gemensamma bekanta.

    Hon bör göra en utredning av adhd. Hon gör ofta impulsiva gränslösa saker och är ett så klassiskt typexempel på en person med just denna problematik. Antar att hon redan lär ha diagnosen men om inte bör hon få det fastställt då det finns medicin som kan dämpa symptomen. Sedan gällande det empatistörda beteendet är det rejält utbrett hos en stor del av särskilt den yngre delen av befolkningen. Har själv bevittnat hur en man som begick självmord direkt filmades av horder av orcher/hyenor som t o m skrattade. Det var en fruktansvärd känsla och vidrig syn. Har fått återkommande påminnelser om hur dagens generation är empatistörd och har otroligt lågt eq. Det gäller inte bara M utan många tyvärr. Därför jag generellt älskar djur mer än människor.

      Haha

      Just av den anledningen, hur man kan påverka referensramen för dagens ungdomar måste hon och andra som är förebilder ställas till svars för sina handlingar. Oops I did it again funkar inte liksom ute i den riktiga världen.

      Ja, skyll på ADHD.

        Skyll? Det är inget man skyller på. Hennes beteende är vidrigt och jag ursäktar det inte på något sätt. Dock framstår det för mig mkt tydligt att hon lider av diagnos vilket kan påverka omdömet och impulsiviteten. Har man sådana symptom som yttrar sig i det ens gränslösa beteendet efter det andra bör man söka hjälp så man blir en bättre person och medmänniska.

      Finns det någon som INTE har ADHD idag? Eller är det bara en ursäkt att få bete sig dåligt utan att få konsekvenser?

    Ett företag som Stronger, som typ till 100% marknadsför sig genom influencers (dvs varenda jävla influencer bär deras plagg), har jag inte mycket till övers för.

    Helt rätt!
    Har haft svårt att handla därifrån efter att Maggan gjorde reklam för dem.

    Alltid nåt, men egentligen tycker jag att det borde vara följarna som gör en bättre utvärdering av vilka influencers man följer och varför. Varför följer man Margaux, Katrin Z och alla andra som flera gånger visat vilka unkna människor man är? Varför följer man människor som tjänar pengar på att fläka ut sina barns barndom eller vars huvudgärning består av yta yta yta, sexualisering av kvinnokroppen och konsumtion? Inga följare = inga samarbeten

      För att det underhåller. Kort och gott, inget annat. För de som inte har drabbats av masspsykotisk moralpanik så är det underhållande att titta på

    I Aftonbladet påtalas (eller var det TV4:as nyhetssändning om saken) att polisen bekrätftar att de hämtat en man som legat i trappuppgången i det huset i mitten på oktober. Det innebär att MD har ruvat på detta inlägg ganska länge. Och ändå lägger hon upp det, och ingen stoppar henne! Precis som Katin och Bingo verkar de som finns runt MD inte begripa ett dyft. Ett enormt moraliskt förfall.

    Inte bara Stronger som avslutar samarbetet med M.

    https://www.expressen.se/noje/kladmarket-stronger-bryter-med-margaux-dietz/

      Inlägg kommer.

    Jag önskar att dagens ungdom en dag blir mer intresserade av att skapa sina egna liv, än att sukta efter andras. Hur sunt är det att se upp till en person du överhuvudtaget inte känner?
    Unga idag som är duktiga på att säga ifrån och samtidigt inte skapar sina egna liv. Det är märkligt.
    Allt gott till er!
    Caroline

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.