Filippa Toremos chockerande avslöjande

Filippa Toremo lider av magsjukdomen IBS och berättar i sin video att magen ofta krånglar för henne, och den kan bli väldigt uppblåst och känslig i perioder och ibland har hon svårt att äta utan att det värker och gör ont. Efter att ha genomgått flera tester så fick hon till slut veta vad hennes oro har varit.

Hon är nämligen gravid. 
I vecka 24, alltså i månad sex. Tiden för att kunna fatta ett eget beslut om graviditeten gick ut för flera veckor sedan.
Hon berättar att hon ätit p-piller och inte hade en tanke på att det kunde vara en graviditet som orsakade detta. Hon har haft IBSen som spökat men har även tagit graviditetstester under tiden, som hon är extremt förvirrad över hur hon kunde vara gravid utan att veta om det.

Chockad berättar hon om overklighetskänslan att få veta att hon ska föda ett barn om endast fyra månader, när det tidigare inte varit helt självklart för henne att skaffa barn.
Hon har tvekat kring om hon egentligen ska dela med sig av det här till sina följare och inleder videon med att hon är väldigt nervös för att prata om det här.
Anledningen till att hon gör det är för att hon vill vara öppen med det som sker, och att hon tror att hon kommer må bättre av att vara öppen med det, än att bara stänga in sig.

Hon tar hjälp av nära och kära, barnmorskor och psykologer för att reda ut sina känslor kring det här och för att ta reda på vad som kommer hända härnäst.


Snälla ni, spekulera inte kring vem som kan vara pappan.
Tack! // Camilla

169 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Samma har hänt mig. Jag var i 4e månaden (v 16) när jag fick reda på att jag var med barn. Då hade jag mått toppen och haft vanliga menstruationer. Tidigare varit gravid och tagit abort men då mått otroligt dåligt, varit enormt trött, ont i brösten osv… Därför kom denna graviditet som en total chock. Som tur var kunde jag avsluta det då jag absolut inte ville ha barn just då.

    Kan inte ens föreställa mig hur jobbigt det måste vara för denna tjej just nu! Fruktansvärt att gå igenom en graviditet om man dessutom inte känner sig redo för barn ännu. Vet inte om hon vill ha det eller inte men hursom så måste det vara en hemsk känsla.

      Känner två som var höggravida innan de ”fick veta” att de var gravida, födde några dagar efter att det upptäckts. Båda hade ätit p-piller. Det gick iaf jättebra med båda mammor och barn, trots att de var oönskade från början. Styrde upp sina liv och är nu superbra mammor.

        Det där är så sjukt… jag fattar inte hur magen inte kan synas?? Aldrig sett någon jag vet är höggravid som det inte syns otroligt tydligt på..! Läskigt, det är verkligen en rädsla för mig det där. Hade behövt minst 9 månader på mig att förbereda mig mentalt.

          Fast 9 månader har man sällan. Det brukar vara när mannär 7-8 veckor gången ilaf man börjar märka så man har ungefär 7 månader men det.är absolut mer än 3-4månader.
          Samtidigt är det fram till ungefär 4e månaden man är mest orolig för fostret… svårt det där.

            det är väl snarare 4-5 veckor man märker när mensen är sen, såvida man inte har koll alls. men går man 3-4 veckor efter beräknad mens utan att undra var den är? då har man ju dessutom oftast hunnit få symtom

            Är det vanligt att folk blir gravida hux flux? Tänker att de flesta tar ett aktivt val att sluta med preventivmedel och märker det inom 5 veckor. Sen finns det såklart misstag men tror långt ifrån alla blir överraskade.

          Min faster kunde man knappt se var gravid. Helt sjukt (5!! Barn). Men kommer ihåg speciellt med andra graviditeten för pojken kom ut väldigt stor och alla undra hur fan kunde han inte synas alls i magen ?!

          Nej inte på alla..

      Det ordnar sig även för Filippa! Livet går inte alltid att styra eller anpassa efter sig/sina planer. Ibland går livet före och man springer efter, men det ordnar sig ändå.

        Vad fint! ”Ibland går livet före och man springer efter”. Så är det verkligen! Väldigt fint uttryckt!

    Stackars stackars tjej! Jag lider så oerhört med henne. Att tvingas ha ett barn man ev inte ens ville ha. Vilken total mardröm. Hade känt att hela livet är över.

      Fast, om hon vill kan hon väl ge barnet för adoption?

        Jo men att behöva gå igenom en graviditet och förlossning när man inte ens är säker om man vill ha barn är fruktansvärt traumatiskt

          Nej absolut!! Jag försöker inte förminska hela grejen. Jag tänkte mer att det finns alternativ efter ifall att hon inte vill behålla. Såklart är det oerhört traumatiskt, så menade absolut inget illa och ber om ursäkt om det lät som det.

        Inte som att man glömmer bort att man varit gravid, fött ett barn och sedan kanske undrar över barnet har det resten av ens liv.

          Men exakt. Oavsett om man är redo att få barn eller ej är det ju inte som att det band som skapas mellan förälder och barn försvinner bara för att modern avsäger sig det juridiska ansvaret.

          Att tvingas föda ett barn man inte är redo för eller inte vill ha är förstås nog så jobbigt, att därutöver lämna bort det barn man fött, önskat eller inte, är nog i väldigt många fall ännu svårare.

        Är inte superlätt att göra det i Sverige, är inte som i USA.

          Varför skulle det vara svårt att lämna bort ett barn för adoption i Sverige?
          Folk står i kö för att ta hand om barn.

            Jag vill gärna ha ett litet knyte till och har en vän som längtar efter en nummer två som nog aldrig kommer.
            Kan knappast vara svårt, finns nog många som gärna adopterat en bebis.

            Men läs på om adoptioner i Sverige!

              Men man måste väl få göra det?? Annars blir det ju jättehemskt. Och kan bli farligt för barnet, en desperat person kanske lämnar det nånstans eller värre.

            Tufft. Lider verkligen med henne… Kan relatera. Haft nära vänner som varit i samma situation. Tycker hon är både modig och stark som ändå diskuterar detta öppet. Ett sätt att finna perspektiv och dela hopp i situationen, hur hon än går tillväga. Kanske fler kan finna tröst. Upplever också det finns en tabu kring ämnet. Människor pratar om ofrivillig barnlöshet – men att det råder viss tabu att öppet prata om att inte vilja bli förälder. Jag hoppas hon finner ork och ro att känna och möta de känslor hon känner. För att kriga vidare. Det finns en mening med allt på sikt – även om det är svårt att se det när man är mitt i allt. Saker behöver tid.

        Du tänker det är en enkel lösning om man är ofrivilligt gravid?
        I Sverige kan du inte ”ge bort” ditt barn vid födseln, utan det är en obligatorisk betänketid på minst 6 veckor samt att båda biologiska föräldrar måste samtycka och det ska utredas av socialnämnden i din kommun.
        Inte som på film alltså.

          I USA har dom baby boxes. Där du helt enkelt kan lämna av ett oönskat barn i en liten lucka du stänger. Sen tas barnet om han av socialtjänsten. Där man man lämna av helt anonymt och utan frågor

            Och därmed har barnet aldrig möjlighet att få reda på sitt biologiska ursprung.

            Det är så fruktansvärt!!!

              Hur kan det vara det? En mamma ger inte upp sitt barn utan orsak.
              De har kriminaliserat abort i USA.
              Är man fattig, våldtagen, ung kan det vara en räddning för bebisen att komma till bättre omständigheter. Det är socialtjänsten inte en trapp eller i skogen.

              Ja, i en perfekt värld hade det inte behövts. Men anledningen till att de finns är nog att alternativen är värre.

          det finns ett fåtal babyboxer i EN stat i usa , detta är inget som florerar i usa.
          och föder du ett barn i sverige och har varken förmåga eller intresse att ta hand om det barnet så kommer det överlämnas till socialen i Sverige. Men ja jag kan tänka mig att en civiliserad process i sverige är högst byråkratisk.

      Det var väl ändå lite att ta i

    Kanske inte ens så vettigt att göra ett inlägg om detta på din plattform. Spekuleras redan i under andra inlägg. Låt henne landa i detta själv först innan det läggs ut på din välbesökta plattform man behöver inte göra content av allt.

      Eftersom hon själv har gått ut med det har det skeppet seglat. Läggar man ut det får man räkna med att människor kommer diskutera det. Annars får man helt enkelt ta och inte lägga upp något om det offentligt.

    Herregud, måste kännas som att vara i en mardröm du aldrig vaknar upp ur.
    All kärlek till Filippa <3

      Men jag tänker på barnet. Alla vill ju komma till världen ich vara önskade. Hur ska det gå för barnet. ?

        Förhoppningsvis så kommer barnet till en familj som längtat efter det, om Filippa väljer att adoptera bort barnet.

        Ja men ibland blir det inte så och nu är detta barnet inte önskat. Sånt händer också

          Ja, och det går bra för många precis som att det inte alltid går bra bara för att man är önskad.

      Så det värsta som kan hända i ens liv är att man blir gravid när man har haft sex, mardröm? Hoppas inte barnet någonsin får veta hur hennes mamma kände när hon upptäckte att hon var gravid.

        Internet nerver forgets.

          Never ?

        Det är väl inget konstigt. Vi är fyra syskon – två planerade och två överraskningar. Ingen bryr sig om vad våra föräldrar tänkte innan vi ens fanns. Det handlar ju inte om oss, de kände oss inte.

          Fast dom kanske inte fick det till en mardröm?
          Har två helt oplanerade men blev lycklig och de är sen plusset efterlängtade och små underbara mirakel för mig.

          En pappa blev chockad o lite livskris som det här, just för att det var oplanerat och vi hade skydd men nu lever han för sitt barn, älskar skrutten rörande mycket. Det var kärlek från första stund lilla russinet kom ut, aldrig att han nu hade önskat att det inte blev som det blev. Man kan reagera olika.
          Tror det här blir bra när hon landat i det.

            Och vissa har det tvärtom..

              Tvärtom hur?

              Vill man absolut inte så ja då är det så och då får man adoptera om allt annat är för sent. Finns många som längtar efter en bebis även om det skulle ta flera veckor som någon skrev. Kan inte det, men gissar att bebisen placeras då till det är klart.
              Vill inte en pappa så nej då är det så. Sorgligt men finns värre saker för ett barn.

                Tvärtom- att man får barn men inte får de där känslorna. Hemsk situation.

        Ja, för många är det precis så, att en graviditet och ett barn är en mardröm

        Klart det är en mardröm att va gravid utan att veta om det och tvingas föda och få ett barn??

    Är det vanligt att få negativa tester trots att man är gravid? Är själv väldigt nojig över att bli gravid då jag verkligen inte vill ha barn just nu. Tar p-piller men det händer ju att man slarvar så brukar testa mig hyfsat regelbundet för att vara på säkra sidan. Det här gjorde inte mig lugnare direkt ?

      Vi vet ju inte NÄR hon testat. Kan ju ha varit tidigare i graviditeten innan hcg-värdet blivit högre.

        Tänker mest i och med att hon skulle ha tagit flera graviditetstester, vet ju dock inte om hon menar att hon tog flera samtidigt eller om det var utspritt över en tid.

          Hmm beror förstås på hur tidigt man testar, så högre risk för felaktigt resultat ju tidigare det är, men ja, verkar vara möjligt att få felaktiga resultat även senare, gissar dock man oftast hunnit plussa innan det är för sent för abort om man tar ett varannan eller var tredje vecka, om man vill vara hyfsat säker!

            Vad kostar graviditetstest och var köper man de bästa billigast? ?

              Jag beställde storpack från testlagret, 20-pack stavar för ca 250 kr, så inte ens 12 kr per test. Man kan köpa stickor också, de är billigare. Tar ett i månaden ungefär bara för att vara säker på att jag inte missar att ha blivit gravid.

            Det kan ge dåligt utslag på stickan fast du har gått ett par veckor..

          Kan ju säkert vara så att hon tog flera inom loppet av några dagar om hon misstänkte/oroade sig för graviditet och att det kan ha varit tidigt i graviditeten. Sen kanske avfärdat det när flera tester visat negativt, tänker jag.

      Ok, kondom och p-piller, svårt att misslyckas med dubbel säkerhet 🙂

        Har tre barn. Två stycken blev till på det sättet…
        Tog iförsig 12 år för att få första barnet

        Jag blev gravid trots 3 skydda. Vi hade kondom som gick sönder, men jag åt p-piller. Tog ett dagen efter då jag tidigare blivit gravid trots preventivmedel (Nuva ring). 4 veckor senare ett starkt positivt resultat.. Barnmorskan satt chockad och sa att det händer sällan, men kan även de hända.

        Blev gravid tre gånger med spiral.
        Har gestagen sprutor nu, min äldsa dotter har jag övertalat sätta in p stav.
        Litar varken på p piller eller spiral.

      Det är ju ingen mer än hon själv som vet om och hur ofta hon faktiskt har tagit graviditetstest, tänker jag. Det kanske känns lite mindre jobbigt inför både sig själv, pappan och alla andra om hon säger att hon har testat sig regelbundet istället för att säga att hon testade sig första veckan eller aldrig. Allt är ju baserat på vad hon säger. Det är ovanligt att ta FLERA graviditetstest regelbundet och långt in i graviditeten och att SAMTLIGA visar negativt, så är det ju.

    På tal om pappa till barn.
    Nicole går ganska hårt åt Eric i sin senaste youtubevideo. På frågan om varför hon inte ville ha barn tidigare svarar hon att hon kände att E inte skulle blivit en bra pappa till hennes barn. Kände bara ”Oj!”
    Hade jag varit Hanna hade jag INTE tyckte det var så kul om någon sa så om min kille :/

      Hade jag varit Hanna hade jag inte brytt mig ett skit om vad min killes ex säger om honom

        Okej.. Good for you.

          Hade inte heller brytt mig. Hade typ brytt mig mer om hon sagt tvärtom, att hon önskade att det var min pojkvän som var pappa till hennes barn ?

            Fast nja, kanske inte ens då hade det spelat mig någon större roll. Alla har åsikter om sina ex, onödigt dock att gå ut med det i en video sådär.

              Ja men precis, alla har åsikter om sitt ex, men att gå ut med ett sådant uttalande till en massa människor skulle inte alla göra. Att säga en sån sak är inte direkt i positiv bemärkelse, det är hon absolut medveten om ?

      Tycker mer det är synd att hon fortfarande inte verkar ha gått vidare från allt som hände med Eric. Om det nu var som hon sa att Eric och Hanna träffades innan det tog slut precis innan deras bröllop fattar jag ju att det är världens svek. Men nu har det ändå gått en bra tid och hon har barn påväg med en annan kille, känns som att hon tar varje chans hon får att prata om E.

      Känns som att hon borde sluta prata om sitt ex konstant

        Ett sätt att öka intresset för sig själv antar jag

        Ganska solklart att hon inte gått vidare och fortfarande önskar att det var honom hon var tillsammans med.

          Tror jag också. Tror faktiskt också hon valde att behålla liiiite pga att ge igen.

      Intressant hur du fokuserar på vad Hanna tycker inte Erik?!
      Du ställer tjejerna mot varandra.

        Ställer tjejerna mot varandra? Va?

        Kanske tas Hannas eventuella känslor upp då Erik inte direkt kan ta ställning till något hans ex säger på samma sätt som hans flickvän kan? Som är den som eventuellt kommer behöva fatta ett beslut om huruvida hon vill skaffa barn med Erik eller inte, och vars val allmänheten därutöver kommer ha en åsikt om baserat på den uppfattning de fått av hans lämplighet som förälder. 🙂

          Fast hon utgår väl från den Erik hon känner och fattar nog inga barnbeslut beroende på vad Nicole säger.

            Tänkte lägga till en brasklapp om detta i slutet av kommentaren för kände på mig att någon kommer skriva det, men det kändes för mycket som ett så förenklat antagande om det mänskliga psyket. ? Även om det låter som en självklarhet är väl ingen människa helt fri från yttre påverkan, och hur mycket insikt har man egentligen i om vad exakt som påverkat ens personliga uppfattning av exempelvis en person. Jag vet inte, detta är också bara okvalificerade antaganden.

            Inte nödvändigtvis riktat till I eller ? ovan, och inte nödvändigtvis relevant i sammanhanget som diskuteras heller, men det är lite lustigt det där, hur man förväntas skita i vad andra säger, men om något senare visar sig inte stå helt rätt till så var man naiv som inte lyssnade, osv.

            Hur ställer sig människor i allmänhet till andra människors uppfattningar om andra? Var går gränser för vad som bör avfärdas, vad ska man ha i bakhuvudet och när ska man bryta helt baserat på vad någon i en persons förflutna säger? Gör rent krasst kommer man ju aldrig veta vad som är sanningen. Finns ju skalor såklart, typ Hanna som diskuteras ovan, Åsa Ingrosso, Monas universums föredettas nya kvinna, osv.

            Är såklart ingen svart och vitt-fråga, men vad tänker ni andra?

      Hon var väl ganska ung när hon var tillsammans med Eric? Kanske hon kände själv att förhållandet inte var så perfekt som hon trodde. Eric kanske inte heller var den personen tillsammans med henne som det passade att skaffa barn med.

      Hon ville alltså gifta sig med någon som hon inte ville ha som pappa till sitt barn?
      Allt hon säger om Eric, säger hon för att såra honom. Tycker hon ska sluta vara så barnslig.

        Jag hade nog varit jävligt bitter och barnslig om jag blivit lämnad som Nicole blev.

          Fast nu har hon ju ett nytt liv varför fortsätta älta? Hade jag varit hennes nya kille hade jag undrat om hon verkligen kommit över sitt ex

            Man kan komma över en person utan att nödvändigtvis komma över ett svek man blev utsatt av av samma person

      Men ändå skulle hon gifta sig med honom?? ? det var ju inte hon som ställde in bröllopet heller, så troligt …

      Hade inte brytt mig om jag varit Erics tjej. Däremot om jag vore Nicoles kille. Alltså, det känns ju som en så onödig sak att säga, så dömande innan man ens vet, och ja, säger en del om folk som går så hårt åt sina ex för saker de inte ens gjort. Skulle också känna att som nuvarande partner borde överprestera som förälder, som att hon förväntar sig att nu minsann ska det bli så bra så.

    OT men influencerrelaterat. Minimalisterna på insta som alltid stått för en hållbar livsstil, miljövänligt leverne osv har nu plötsligt tagit en longstay i Thailand i två månader. Skriver att ”det är barnens sista flygresa” (hur vet dom ens det? Deras barn kanske vill resa järnet när de bli stora?) och att de ”valt bort ett mycket efterlängtat tredje barn pga klimatskäl”. Känns bara som ett sånt hyckleri.

      Det är ju betydligt bättre att ta en long stay i två månader än att flyga långväga för att sen flyga hem efter en eller två veckor.

        Varför det? Det är ju samma flygresa

        Varför då? Fortfarande två flyg oavsett hur länge du är där.

        Om man väljer många korta vistelser eller en lång så spelar det roll, men om man väljer mellan en kort och en lång så borde det väl inte spela roll?

      Jag har alltid uppfattat de som minimalister främst, dvs inte hållbarhet och därför minimalister utan minimalister och sen på köpet kom hållbarhet och miljö. I själva frågan? Ja, lite skumt att de reser till just Thailand pga hur det landet är mot sina medborgare osv men samtidigt är de ju inte mer än människor. Hur många svenskar åker inte till Thailand någon gång liksom? Jag hade nog valt en längre period, två månader är så kort, men de hade kanske inte råd med mer.

        Där satte du nog huvudet på spiken. Minimalism behöver nödvändigtvis inte handla om klimat och miljö. För några år sedan var det mer ”underförstått” att det handlade om enklare vardag och kanske ekonomi, men har ändrats..

          I början handlade det ganska renodlat om just minimalism (i deras kanaler alltså) men det har under senare år även varit mycket om miljö också. Tycker inte de behöver hålla på och försvara sig på det här sättet. Vill de åka så åk då. Nej det är inte bra för klimatet. Men ibland gör man saker som inte är bra för klimatet. Man behöver inte skriva ut några löften inför framtiden. Man gör det man gör. Och sen låter man folk ta en en-veckas solsemester till Sydeuropa om de vill utan pekpinnar. För ingen är felfri. (Men är man det kan man väl få klaga)

      Förlåt men…. Valt bort ett mkt efterlängtat TREDJE barn. Snälla rara, hur kan man inte vara nöjd med två barn? Håller med, hyckleri o trams. De verkar ju göra en jävla massa klimatavtryck.

        Fånig kommentar. Det finns många människor som vill ha mer än 2 barn, även om du inte förstår det. Tror du att du genom att håna om hur larvigt det är, så fattar folk att du har rätt?

          Jo klart jag fattar att folk vill ha många barn, det är ju uppenbart. Men att lägga upp det som att man är en god klimathjälte som
          ”bara” skaffar två är… lite märkligt. Ska vi tycka synd om dem som ”valt bort” ett barn som inte finns för att de vill hjälpa miljön?

            Skulle säga att det är löjligt att hävda att man valt bort barn pga klimatet, punkt. Man kan aldrig mäta hur pass mycket någon önskar sig ett barn, vare sig det första eller åttonde. Uppenbarligen var önskan att få ett och två barn stor, större än klimatångesten, däremot inte för det tredje. Det kan ju även finnas andra orsaker som gör att man väljer eller väljer bort. Skulle säga att det aldrig, ja aldrig, enbart är klimatet som påverkar ett sådant beslut. Därför blir det för mig enbart ett sätt att plocka billiga poäng. För att avstå ett barn för miljön, ett liv liksom, då måste man vara riktigt god? Nej, jag köper det inte.

              Ja som att någon skulle fatta ett sådant stort och viktigt beslut pga klimatet. I call bullshit

                Det går ju inte att argumentera mot alls heller. Oavsett hur många ungar man har kan man ju alltid hävda att det var livets dröm att få barn nummer 3, 6 eller 10, men att man gör avkall på drömmen pga klimat.

      Reagerar ibland på det de skriver, de ska göra så rätt själva alla gånger och klankar ner på andra, dock sådär lite i smyg som små tjuvnyp.

      De hade det så bra och minimalistiskt och gick så bra att leva i en liten lägenhet och varför skulle man behöva stort. Tills de flyttar. Sen ska man såklart ha barnkalas hemma och minimalistiskt. Jättebra, om man har platsen och inga grannar som klagar. Bara ha en bil, ja om man har möjlighet att jobba nära hemmet och jobba hemifrån. Hyra sina kläder och utrustning vilket blir betydligt dyrare än att köpa begagnat eller till och med nytt som sedan kan säljas. Göra dig av med allt som inte används, även sådant som man kan behöva senare. Och så vidare, utan att inse att det faktiskt även är en lyx att kunna leva minimalistiskt.

      Sen säger de ju att man inte ska köpa ”den här minimalistiska tröjan” men säljer själva tavlor som det står minimalist på.

      Vill för övrigt minnas att kvinnan i paret ville ha ett tredje barn men inte mannen men det låter väl bättre att säga att det var pga klimatet.

        Håller med, det blir lite väl självgott ibland. Kommer ihåg att de brukar skriva man inte behöver köpa trädgårdsredskap, verktyg etc utan man kan bara låna från grannarna! Ja det är ju himla praktiskt att snylta på andra som faktiskt har köpt sakerna…

          Alltså det är väl en fin tanke att man kan låna av varandra och byta men det är ju inte alltid man har den relationen med sina grannar eller ens så pass nära att det går smidigt rent praktiskt. Kräver ju dels att alla har ungefär liknande redskap som alla är villiga att låna ut och att man kan komma överens om vad som sker om något går sönder samt att man inte vill använda grejerna samtidigt osv. Är man goda vänner och alla vill vara med i laget, jättebra, men skulle tippa på att det är rätt få grannskap där det skulle funka utan problem så har verkligen inga problem med att förstå att folk köper eget. Och det är väl det dom är grejen, att man måste ha förståelse för att saker kan se helt annorlunda ut för någon annan.

        Ja, tänkte också på det när jag läste hennes kommentar kring ett tredje barn. Har tidigare förstått det som att hon önskat ett tredje barn men inte sambon.

        Ja dom blir lite självgoda och lite uppe i det blå ibland. Det låter så enkelt, det är bara att jobba hemifrån, träna på lunchen mm, så får man mer tid över. Men hur många har såna jobb?

    Vilken chock, och sorg! Att tvingas acceptera och gå igenom en graviditet man inte har önskat sig. Jag hoppas att hon får allt stöd som finns och att det oavsett utfall blir bra på något vis. Så olyckligt.

    Fast… har man som kvinna sex med en man utan skydd… så? Då kan man bli gravid.
    Varför verkar så många, både män och kvinnor vara så jäkla oförsiktiga, och sedan bli chockade att kroppen fungerar som tänkt och de blir gravida?

    Liksom… vad är grejen?
    Föstår faktiskt inte hur det kan komma som en chock faktiskt.

      Hon har ju tagit p-piller, alltså skyddat sig

        Precis, p-piller är ju också säkrare när det tas korrekt än vad korrekt kondomanvändning är.

          Nä, att kondom räknas som mindre säkert baseras på ”vanligt bruk” alltså inräknat att folk använder det fel.

            Kondom är sämre än p piller både när man kollar på perfekt använding och när man kollar på faktiskt använding. Finns tabeller att titta på om man googlar på pearl index.

            Kondom är ett rätt dåligt skydd över lag mot graviditet, däremot bra mot könssjukdomar såklart.

            Nej, med perfekt användning är kondom 98% säkert och med perfekt använding är p-piller 99.7% säkert. Med typisk använding, alltså i genomsnitt hur det används, är kondom 83% säkert och p-piller 93% säkert.

              Meningen är att mannen ska trä på kondomen INNAN han ens nuddat kvinnan med sitt könsorgan men tyvärr väntar många tills efter både förspel och försats och då är det försent.

        Fast om man är dålig i magen ska man inte lita på p-piller, då ska man använda kondom eller ev avstå sex. Det står i bipacksedeln.

          Hon har inte maginfluensa, utan IBS. Det kan tex innebära att hon är förstoppad. Alltså ingen anledning till att varken avstå sex eller att använda kondom.

            Eller diarréer vid ibs, och då funkar inte piller så bra tyvärr

          Men vad oskönt att komma som moralkärring i efterhand? Majoriteten av vuxna människor har sex, det betyder väl inte att alla räknar med att man kan bli gravid trots skydd…

      Chocken är väl snarare kring att man inte märkt att man är gravid, inte det faktum att man kunde bli gravid. Tror folk förstår den senare delen utan problem. Men inte alla graviditeter som ger typiska symtom alls, eller ger typiska symtom men som personen kanske redan har vanligtvis och därför inte tolkar som graviditet (t.ex. uppblåst mage, halsbränna, illamående, ingen mens, molvärk eller andra symtom kan en del personer ha redan av olika anledningar).

      Hon hade ju skyddat sig samt tagit graviditetstester. Klart det kommer som en chock om man är gravid och inte vetat om det.

      Är du helt TAPPAD??! Du fattar inte att det kan vara en chock och att det inte är hon som varit oförsiktig. Hon har ätit p-piller hela tiden och märkt några graviditets syndrom! Så jo det blir nog en jävla chock för henne. Hoppas att du i framtiden får gå igenom samma sak så du kan lär dig lite empati.

        Detsamma kan sägas till dig Maria, lär dig även att argumentera utan personangrepp. P-piller är aldrig 100% säkert. Du vet inte om hon har missat en dag eller andra saker påverkar hennes kropp/upptagning av preventivmedlet.

          Jag använder och säger precis det jag tycker passar här. Så nej jag kommer fortsätta att argumentera både med och utan personangrepp helt enkelt för att jag kan och vill. En dag hit eller dit var inte poängen. Ge fan i att shamea henne.

            Vad är det med dig egentligen? Skuldbelägger ingen, jag tar upp alternativ till varför det kan ha hänt. Din åsikt blir inte mer värd för att du kallar folk namn eller svär åt dem.

            Varför tycker du det är att skamma? Anonym skrev att hen undrar hur det kan komma som en överraskning att bli gravid när man har sex. Jag själv ser absolut inget konstigt att man blir chockad över att upptäcka en graviditet så sent, men att skriva att Anonym skammar och kalla hem tappad var ju rätt överdrivet.

            Du vet ingenting, eller?

      Givetvis vet man hur kroppen fungerar, det lär man sig på dagis.
      Men oavsett man vill ha ett barn eller inte. Speciellt när man får reda på det i v24. Är det nog alltid en chock att man faktiskt ÄR gravid.

    Detta hände en barndomsvän till mig, med en kille som ej var hennes partner. Som tur är var det en vettig kille som ställde sig bakom och tog sitt ansvar som pappa. De har delad vårdnad om barnet. Hon har haft ätstörningar och alltid pendlat mycket i vikt så jag kan tänka mig att det var därför det var svårt för henne att upptäcka graviditeten. Fy vilken chock det måste vara! Hoppas att allt går bra för Filippa.

    Det här måste vara en helt sjuk upplevelse. Jag kan inte föreställa mig vad hon går igenom just nu. Starkt jobbat av henne att våga vara öppen med det hela, dels för att folk kommer göra spekulationer och ställa frågor. Hoppas hon har det stöd hon behöver i detta. Är glad att se att folk visar omtanke och stöd och inte skriver typ ”grattis” eller liknande.

    Äter minipiller men tar ett graviditetstets varje månad bara för att vara på säkra sidan just för jag är rädd att inte märka, speciellt eftersom jag med minipiller redan inte har någon mens. Fy så jobbigt att gå igenom. Även om allt förhoppningsvis och förmodligen blir bra i slutändan så är det ju en otrolig chock och jobbigt att inte få känna att man ens hade chans att göra ett eget val kring det.

    Vilken jobbig situation!

    Man hoppas att hon får bra hjälp och stöd och när barnet sedan föds att det blir välkomnat och älskat.

    Åh. fy. h*lvete. Min största mardröm, har hormonspiral men beställde ändå hem 4 olika gravtest nu på studs!

      lol orka vara så nojig

        Säg det till Filippa. ?

          Hon har ju dock tagit gravtester som inte visat något.

            Ja, flera, trots p-piller, och ändå har hon inte förstått att hon varit gravid. Och trots det skrattar du (jag antar att du är samma person som anonym 16:53) åt att Anonymer 16:22 är så ”nojig” och köper hem några graviditetstest för att försäkra sig om att hon inte blir gravid trots att hon har hormonspiral?

      Samma här ???

    Jag måste bara veta hur man uttalar hennes efternamn. Är det svenskt, typ Toooremo, eller är det typ spanskt, Toreeeeemo? Haha, förlåt för dum fråga…

      Jag tänker Toledano och uttalar det typ ”Torémo” i mitt huvud, men är kanske Tore-mo som på Svenska. ? Trodde först inlägget handlade om Annas Books dotter och är inte första gången jag gör den förväxlingen.

      Det uttalas Toooremo.

    Lider verkligen med henne, bara graviditeten i sig måste komma som en enorm chock och att dessutom inte längre ha valet att göra abort om man så vill. Hoppas innerligt hon kan landa i situationen och att allt blir till det bästa i slutändan.

    Måste kännas helt overkligt. Tycker absolut synd om henne! Men jag tror att hon kommer att älska sitt barn när det väl kommer. Hon har ändå några månader på sig att ställa in sig på det, och hon är inte minderårig. Man läser ju om de som föder barn helt plötsligt när de skulle gå på toaletten, det måste ändå vara värre…

    Hört en liknande historia. En tjej som dansade balett och hade starka magmuskler visade sig helt plötsligt vara gravid i vecka 25-30 utan att ha någon aning. Hon hade haft samlag med två personer vid ca samma tidspunkt så när barnet kom gjorde de ett faderskapstest och killen i fråga som var min kompis visade sig vara pappan. Han var bara 23 år, tjejen 21 år så hon flyttade hem till sin familj, fick avsluta studier osv. för att föda barnet. Min kompis och pappan till barnet tog sitt ansvar men var i total chock under många veckor. Önskar Filippa all lycka ❤️

      Fräscht.

        Du verkar inte vara så fräsch i mun nej

    Jag känner till en person som födde barn utan att veta att hon var gravid. Fatta den chocken!

    Huva vilken mardröm!

    Är nog min största mardröm. Fy fan vad jag tycker synd om henne. 🙁 vilken chock

    Youtubern och träningsinfuencern Abby Polock var med om precis samma sak. Hon födde sin bebis för några veckor sedan bara.

    En i min sambos släkt gick igenom samma sak för några år sedan. Hon fick veta att skulle få barn när förlossningen startade. Hon födde sin dotter ensam i sitt badkar innan ambulans eller nån ur familjen hann hem till henne. Så himla jobbig situation. Det blev totalt kaos kan jag säga den dagen….

    Sjukaste är att kvällen före var hon jag på luciakonsert tillsammans och hon klagade då på att hon hade lite magont…

      Såg man ingen mage på henne??

        Nej, man såg ingen mage. Hon var ganska stor redan från början om vi säger så och har problem med leder och rygg osv så många krämpor som brukar höra graviditet till blev ju misstagna för hennes vanliga krämpor, och hon själv (enligt egen utsago) hade aldrig fattat några misstankar… jag tror dock att innerst inne så förstod hon, men hon vågade nog aldrig tro på det. Lång historia kort så var hon nästan 40 och försökt få barn sedan hon var 20, många av hennes relationer hade tagit slut just pga de aldrig kunde få barn så hon hade ju såklart gett upp på det, valt att leva ensam och trodde att hon aldrig någonsin skulle få bli mamma.

        Men idag är hon världens bästa mamma till en underbar tjej som går i skolan så allt blev ju bra tillslut ??

      Gud jag vill veta mer! Så sjukt??

      Fy vilken panik att ha så ont och inte först förstå vad som händer. Har man fött barn tidigare så kanske man känner igen smärtan, men då blir det istället panik över att föda barn helt ensam.

    Ska börja ta gravtester en gång i månaden (vid regelbundna samlag dvs). Fyfan vad hemskt, vilken mardröm.

    Hade en kollega som var med om samma sak. Men hon fick endast några dagar på sig att förbereda sig. Läkarna hade missat hennes graviditet helt. Hur de nu kunde göra det förstår jag inte men det kan hända. Jobbigt läge att helt plötsligt få veta att man ska bli mamma och ännu värre när man inte ens vet om man vill ha barn…..

      Varför hade hon besökt läkare, var hon sjuk?

        För att hon gick upp i vikt och hade problem med magen. Hon själv hade också tagit gravtester som visade negativt.

          Ja konstigt då att man inte tar blodprov för säkerhets skull. Men man litar väl på testen antar jag. Oavsett, kan inte föreställa mig chocken och att hantera en sån sak.

      Oj vad märkligt vården inte upptäckte det. För ett antal år sedan sökte en vän vård p.g.a. kraftiga smärtor i buken och då övertalade de henne att göra gravtest trots att hon aldrig hade haft sex (religiös). 🙂 Tyckte det var lite roligt, men visst hon var över 25 så de trodde kanske hon ljög.

    Känner också en som var med om detta. Hon hade spiral och använde kondom. Hon sökte vård för halsbränna och andra besvär, fick reda på att hon då var gravid i v22. Woho.

    Psykologer? Inte bara en psykolog?

    Vad är hon känd för??

      Anis ex-flickvän

    Gud, så fruktansvärt! Kan inte tänka mig, vilken mardröm.

    Hur kan gravtest visa negativt om man är gravid? Visst, om man tar det för tidigt i graviditeten men idag är de sä känsliga att de är typ 99% tillförlitliga 2 veckor efter samlaget… Hmm?
    Jag har träffat flera kvinnor som påstått sig bli gravida trots att de tagit p-piller suuuupernoga men när man väl pressar dem brukar det visa sig att de oj då faktiskt råkade glömma ETT piller… Well, då har man ju inte använt dem prickfritt. Ibland tror jag vissa undermedvetet önskar sig en bebis.

    Även om jag vill ha barn mer än något annat så hade jag nig ändå tyckt att det varit jättetufft om jag hade hamnat i samma situation. Tycker verkligen att man får en liten inblick från video. av den känslostorm hon genomgår och jag lider med henne. Hoppas att det löser sig bästa sätt för henne (och för barnet) ♥️

      från videon*

    Jag blev lite nyfiken när jag läste det här och studerade kommentarerna. Låt mig påpeka några saker:

    Graviditetstester är mycket tillförlitliga om de handhas på ett korrekt sätt och visar inte negativt om man väntat tillräckligt länge (vid utebliven, regelbunden mens kan man få ett säkert besked). Däremot kan de visa falskt positivt vid vissa sjukdomar, bröstcancer, till exempel.

    Det finns exempel på kvinnor som säger sig ha haft ”mens” hela graviditeten och kommer in till sjukhuset för smärtor som i själva verket är början av en förlossning, men när man reder ut det närmare med dem brukar det krypa fram att blödningarna ”kanske inte var så regebundna” i alla fall. Och det finns kvinnor som lyckats bli gravida trots att de i princip inte menstruerar (på grund av sjukdomstillstånd). Men de allra, allra flesta som blir gravida får en större mage med tiden (även om det funnits enstaka kvinnor med en extremt stark bukmuskulatur, beroende på att de ägnar sig åt sådan träning på ett sätt mycket få gör, som kunnat bära en åttamånadersbaby utan att det synts) och det borde rimligen medföra att man tar fler gravtester.

    Det vanliga, till slut då, i sådana här situationer är helt enkelt vanlig förnekelse, som sedan i sin tur kan bero på olika saker. Jag har i mitt yrke sett många tragiska fall, allt från mycket unga tonårstjejer som helt enkelt inte vågat berätta hemma till kvinnor som hoppats att den man de blivit gravida med ska ”bli glada” när de väl får reda på att de blivit pappor – och så slutar det i stället med att de blir ensamstående och deprimerade mammor.

    Snälla alla ni som tvekar – ta fler gravtester. En abort är mindre jobbig ju tidigare den görs och ett barn har rätt att vara välkommet, hur oplanerat det sedan än kan ha varit. För jag skulle tippa att väldigt många av oss aldrig hade funnits om inte mamma och pappa hade fått ett spontant infall.

    So to speak.

      Lite trist att skriva att det oftast handlar om förnekelse, känns lite som att förminska Filippas historia.

      Du har helt rätt Eva, det rör sig ofta om grav förnekelse.
      När man kommer över artiklar om kvinnor som ”utan förvarning” börjat föda barn och inte vetat om att de varit gravida så är de också ofta fysiskt större kvinnor. Har man mycket fett över magen så kan det dölja en hård gravidmage där under. Väger man redan tresiffrigt blir liksom inte skillnaden så stor på kroppen som hos någon som från start bara väger 55 kg.
      En väldigt instabil relation där tjejen är dökär och killen bara vill doppa kan skapa en fantasivärld där tjejen tror att hon ska få ett härligt familjeliv om hon ”råkar” bli gravid. Men det är ju sällan så för hur svinigt det än är (mot barnet) så kan mannen helt avsäga sig att medverka i det där familjelivet (förutom underhållsstöd då). Väldigt sorgligt alltihop. Jag känner för de som behöver gå igenom detta. 🙁

      Att blödningarna inte var så regelbundna är inget man reagerar över om man inte har regelbunden mens från början.

    Jag fick redan på att jag var gravid först v 19 med mitt fjärde barn. Hade minipiller i grunden och inga blödningar. Jag kände plötsligt en fisksnärt i magen jag kände igen mkt tydligt från mina tidigare graviditeter och testade mig. Chock förstås men i vårt fall var det ok (stabil relation, ej kaos av beskedet osv). Vill mest säga det absolut är möjligt att gå långt utan att veta. Jag tror dock för vissa att det absolut finns inslag av förnekelse när det går mkt mkt långt. Uttalar mig inte om detta fall artikeln handlar om men generellt.

    Jag var gravid fram till vecka 18, och fick först då reda på att jag var gravid, jag fick mens som vanligt och hade inga symptom. Och jag åt p-piller. Fick sedan reda på att när min mamma väntade mig fick hon också mens som vanligt, tydligen så är det inte så vanligt men vissa får fortfarande mens som vanligt när dom är gravida och kan gå i släkten? All kärlek till Filippa, hon är så modig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.