AIP Gröna kuren Keto Paleo SCD-vänliga recept

Perfekt rostbiff (ekologisk)

Ekologiskt väl tillagat kött är nog faktiskt det godaste jag vet. Dessutom är det nyttigt! Ja, när man äter kött av bra kvalitet i en annars balanserad kost med stor andel grönsaker så är kött bland det mest näringstäta man kan äta.

Njut av gott kött när du vill – se till att det producerats med kärlek och laga det med den omsorg det förtjänar. Det är enorm skillnad mellan att äta mycket vanlig chark och korv och ekologiskt eller gräsbetat rent kött.

Läs mer…


Det här äter jag till min rostbiff


Skriv ut receptet

Perfekt rostbiff (ekologisk)

MåltidHuvudrätt
KökAIP, Paleo, SCD
NyckelordAntiinflammatorisk kost
Förberedelser: 10 minuter
Tillagningstid: 1 timme 27 minuter
Portioner: 6 port
Kalorier: 0.3g
Ingredienser
Instruktioner
  • Värm ugnen till 125°C. Krydda köttet runt om. Hetta upp en stekpanna med ghee, smör eller talg och bryn köttet runt om.
  • Lägg köttet på ett ugnssäkert fat. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer i den tjockaste delen av köttet.
  • Tillaga i nedre delen av ugnen. Jag tar ut min vid ca 58°C – jag gillar rött kött. För rosa kött: 60-63°C. För välstekt: 70°C. Det tar ca 1,25-1,45 h.

Näringsinnehåll

Kalorier: 298kcal | Carbohydrates: 0.3g | Protein: 48g | Fat: 10g | Mättat fett: 5g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 6g | Transfett: 0.5g | Kolesterol: 135mg | Natrium: 501mg | Kalium: 625mg | Fiber: 0.2g | Socker: 0.002g | Vitamin A: 18IU | Vitamin C: 0.2mg | Kalcium: 25mg | Järn: 5mg

(2) Comments

  1. […] Återställ magen med probiotikatrappan Surkål med spetspaprika och chili Mina rekommendationer av tillskott för maghälsa Äppelkaka med valnötter (paleo) Perfekt rostbiff (ekologisk) […]

  2. […] kommer du vilja använda till allt… Jag har gjort den med min MCT-majonnäs som bas och med hemmagjord färdig rostbiff från kylen. Det går lika bra att steka kött till om du inte har färdigt. Använd t.ex entrecote, […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Nilla's Kitchen

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa