Motorola Edge 30 Fusion

Motorola Edge 30 Fusion har lanserats och
på pappret är det inget mindre än en väl avrundad flaggskepps mobil.
Displayen har ett hål för selfie kameran placerad i mitten av displayens överkant och under displayens yta sitter en fingeravtrycksläsare. 
Kanterna på displayen och baksidans glasyta böjer sig in i aluminiumramen, vilket bidrar till att ge mobiltelefonen ett premiumutseende.
Kanterna är gjorda av sandblästrad aluminium.
Den är en normalstor smartphone och ligger väldigt väl i handen. Mycket av den komforten kommer från dess symmetriskt böjda fram och baksida.
Det finns inget hörlursuttag men Motorola Edge 30 Fusion har stereo högtalare. Den primära högtalaren sitter bredvid USB Type-C-porten och SIM-facket på mobilens underkant medan hörluren ovanför skärmen fungerar som ett sekundärt uttag för stereoljud. Powerknappen och volymknapparna på höger långsida är lätta att nå och ger bra feedback.

Displayen är en AMOLED display på 6,55 tum med 1080×2400 pixlar vilket leder till att pixeltätheten landar på respektabla 402 PPI (pixlar per tum). Bildförhållandet ligger på 20:9 och displayen har en bilduppdaterings frekvens på 144Hz så det här är en av de snabbaste displayerna på marknaden ifall man bortser från de dedikerade gaming mobilerna. Displayen har underbara färger och kontrast. Ljusstyrkan är också tillräckligt hög för att nobiltelefonens display ska synas i soliga förhållanden.
Trots att Motorola Edge 30 Fusion inte kommer med någon av de senaste topp processorerna där ute är den fortfarande väldigt kraftfull och effektiv. Denna smartphone är nämligen utrustad med en topp processor från 2021 nämligen den åttakärniga Snapdragon 888 Plus 5G från Qualcomm.
Mobilelefonen känns supersnabb att använda under vardagliga uppgifter som att navigera i användargränssnittet, surfa på webben och njuta av din dagliga dos av mobilspelande.
Grund varianten har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men det existerar även andra, bättre varianter. En kommer med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB och värsting varianten kommer med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 512 GB.
Den saknar plats för ett minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka i efterhand.
Att känna till att det oftast existerar mer än en version av en mobiltelefon är naturligtvis viktigt att förstå eftersom risken annars blir att man beställer en sämre variant än vad man hade behövt. Man jämför priser på till exempel Motorola Edge 30 Fusion men tar inte hänsyn till specifikationerna.
Mobilen har en selfie kamera på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och det finns på baksidan ytterligare tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator, autofokus och en LED blixt.
Mobilens kameralinser ger väl upplysta foton vilka är fyllda med detaljer, De flesta bilder man tar kommer att vara perfekt användbara för att ladda upp på sociala medier. Nu är det viktigt att vara medveten om att kamerorna absolut inte håller Google Pixel 7  kvalitet när det gäller bildkvaliteten. Det innebär alltså att ifall du ställer väldigt höga krav och vill ha riktig professionella bilder bör du välja den mobiltefonen istället.
Stereo högtalarna är en fantastisk detalj som förhöjer upplevelsen när man använder mobiltefonen som en multimedia mobil.
Ljudet blir  imponerande högt och förblir fri från distorsion. 
Batteriet är på 4400 mAh och har stöd för snabbladdning på 68W vilket innebär att telefonens batteri kan laddas 50 procent fullt på 10 minuter.
Motorola Edge 30 Fusion är en hel del telefon för 6990 kronor. Den har en topp processor som ligger i stort sett på samma nivå som andra flaggskepps mobiler med en fantastisk display, premium design och konstruktion samt ett batteri som håller hela dagen.
Med det sagt är den inte direkt någon flaggskepps dödare  och man kan med andra ord få mer för pengarna ifall man vill ha högsta möjliga värde. Men för att lyckas med det krävs att man är påläst och har kunskapen så att man vet vad man ska ha koll på. Tyvärr är majoriteten av mobilanvändarna mer eller mindre okunniga när det gäller mobiltefoner. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?