Honor X6

Honor X6 är det senaste tillskottet till HONORs budgetvänliga X Serie av mobiltefoner.
Mobiltefonen i fråga är en budgetmobil som, enligt tillverkaren kommer att sticka ut med sin stora display och utmärkta batteritid.
Displayen har en tårdrops formad flärp i mitten av displayens överkant och tunna ramar runt om åt tre sidor. Ramen under displayen är något tjockare vilket är en vanlig design hos smartphones inom denna kategori.
Ja. Alla mobiltelefoner är inte ungefär likvärdiga utan det finns flera olika kategorier av mobiltefoner att välja bland. Dessvärre är det många där ute i världen som inte har fattat att det existerar olika kategorier där design, funktioner och specifikationer kan variera väldigt mycket.
Både chassit och kanterna runt om telefonen är tillverkat av plast men detta är vanligt för smartphones inom lågbudget och budget kategorierna.
Bakstycket har en blank finish som skapar behagliga reflektioner och kännetecknas av den stora fyrkantiga kameramodulen i övre vänstra hörnet.
På höger långsida integrerad i Powerknappen sitter en fingeravtrycksläsare som låser upp mobilen relativt snabbt och korrekt.
Det finns inga stereohögtalare utan det är reserverat för dyrare mobiltefoner. Däremot finns ett hörlursuttag. 
Honor X6 finns i färgerna Ocean Blue, Titanium Silver eller Midnight Black.

Displayen är av typen LCD vilket återigen är vanligt förekommande hos mobiler inom budget kategorin. 
Honor X6 display är på 6,5 tum samt är byggd med ett bildförhållande på 20:9 och den kommer tyvärr med standard bilduppdaterings frekvensen på 60Hz. 
Displayen har 720×1600 pixlar och det innebär att pixeltätheten landar på 270 PPI (pixlar per tum).
Den är mindre imponerande eftersom Kombinationen av låg upplösning vilket ger måttlig skärpa och dess dåliga betraktningsvinkel inte riktigt duger för majoriteten av alla användare. Det är möjligen acceptabelt för den lättare användaren som ändå mest endast ringer samtal, skickar sms och surfar lite på nätet någon gång under dagen. Men vi som tittar på våra mobilers displayer ofta och länge behöver något bättre.
Denna smartphone drivs av en åttakärnig MediaTek MT6762G Helio G25 på 2 GHz.
Processorn klarar hjälpligt av att driva vissa tekniskt krävande mobilspel som PUBG: New StateBadlanders och Lost Light  men ännu mer krävande mobilspel som Genshin Impact och Fortnite ger lagg och frysningar till och med på lägre grafiska inställningar.
Basmodellen har ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 64GB och den bättre varianten har ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 128GB. Båda versionerna har plats för ett minneskort så minneskapaciteten är möjlig att utöka i efterhand.
Selfie kameran är på 5 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar och en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt men saknar många användbara funktioner som autofokus, optisk bildstabilisator och optisk zoom. Bilder tagna med framförallt den bakre huvudkameralinsen ger godkända bilder men inte mer än så. Vill man ha en väldigt hög kamerakvalitet är det helt enkelt betydligt dyrare smartphones som gäller.
Mobilen har ett batteri på 5000 mAh och en sådan kapacitet kommer att ge ungefär två dagars användning för den lättare användaren. Det är synd att mobiltefonen är begränsad till blygsamma 10W laddning.
Ett eventuellt svenskt pris är inte känt för tillfället eftersom mobiltefonen inte ännu har lanserats här men den kostar enligt uppgift 150 pund vilket motsvarar ungefär 1900 kronor exklusive moms. Om den någonsin släpps i Sverige hamnar priset sannolikt någonstans runt 2400 kronor inklusive moms och det är ett helt okej pris med tanke på vad man faktiskt får för pengarna.
Nu finns det en risk att allmänheten inte väljer att köpa en mobiltelefon från Honor av den enkla anledningen att märket tidigare var ett dotterbolag till Huawei. En mobiltillverkare som är svartlistad av USA och som därmed saknar tillgång till operativsystemet Android. Folk hänger tyvärr inte riktigt med i utvecklingen och känner alltså inte till att Honor nu har sålts och därför numera har full tillgång till Android. Det är inga problem att använda en Honor mobil idag. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?