Google Pixel 7 Pro

Som vi alla känner till är det Google som äger operativsystemet Android, det operativsystem som finns i stort sett samtliga mobiltefoner som lanseras varje år. Ett av få undantag är naturligtvis Apples iPhones vilka har ett helt eget system.
Vad inte alls lika mycket känner till ännu är att Google också har ett helt eget mobilmärke kallad Google Pixel. Nu har Google äntligen beslutat att lansera sina nyligen presenterade modeller också här i Sverige. 
Google Pixel 7 Pro ser ut och känns som en dyr flaggskepps mobil och är tydligt en del av den nya Pixel serien.
Båda de två nya modellerna ser ut och känns mycket som de enheter som kom före dem.
Pixel 7 Pro har samma stora display men med en mindre extrem kurva över långsidorna.
Google behöll alltså den böjda displayen i ytterligare ett år. Dock är utförandet mycket mer subtilt den här gången.
Mobiltefonen behåller kameramodulen som går tvärs över baksidan i form av en remsa av metall vilken står i kontrast till bakstycket täckt av glas.
Visuellt sett är den största förändringen när det gäller designen den omdesignade modulen.
Precis som förra året har Pro modellen kanter av metall med en polerad yta medan Google Pixel 7 har kanter av metall med en matt yta.
Med Google Pixel 7 Pro går ansiktsupplåsning förvånansvärt snabbt. Det går faktiskt mycket snabbare än att använda Face Unlock än använda fingeravtrycksläsaren.
Det finns en USB-C-port och en uppsättning högtalare på undersidan av mobiltelefonen. Den här mobiltelefonen har en IP-68 Certifiering som innebär att den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter utan att ta skada.

Displayen är en AMOLED display på 6, 7 tum med bildförhållandet 19.5:9 och den har 1440×3120 pixlar och en pixeltäthet på 512 PPI (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas Victus.
Displayen kan nå en bilduppdaterings frekvens på upp till 120Hz vilket bör säkerställa smidig surfning på nätet och skrollning i meny systemet. 
Under chassit sitter en åttakärnig egentillverkad Google Tensor G2 processor på 2,85 GHz som förutom att vara kraftfull även har en uppgraderad AI och maskininlärningskapacitet.
Basmodellen har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men som så ofta är fallet existerar även fler varianter. En av dessa har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB medan värsting varianten har ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 512 GB. Det finns ingen plats för ett minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka i efterhand utan den mängd minne man har från början måste man klara sig med resten av mobiltefonens livslängd. En del icke pålästa personer har inte förstått att det brukar finnas flera olika varianter av samma smartphone och den okunskapen kan leda till felbeställningar. Man kan jämföra priset hos olika butiker och därefter beställa den mobiltefon som är billigare men det kan faktiskt vara så att den version man just har beställt är en sämre version. Därav det lägre priset.
Denna smartphone kommer med förbättrade kameror jämfört med föregående generation även om de flesta av förbättringarna kommer från mjukvarufunktioner.
Selfie kameran är på 10,8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 48 Megapixlar (telefotolins) och en kameralins på 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).
Kamerorna har PDAF, laser autofokus, optisk bildstabilisator, 5×optisk zoom och dubbla LED blixtar.
Bildkvaliteten är extremt hög hos den här flaggskepps mobilen vilket Googles Pixel mobiler alltid varit kända för. Dess kvalitet ligger definitivt i toppen av världsrankingen så ifall man vill ha en smartphone med väldigt bra kameror är denna ett utmärkt alternativ.
Som man kan förvänta sig kommer telefonen att levereras med Android 13 vilket den senaste versionen av Googles operativsystem. Mobilen kommer att få fem års säkerhetsstöd och tre års uppgraderingar av Android.
Google Pixel 7 Pro har ett 5000 mAh batteri med stöd för snabbladdning på 30W vilket innebär att den kan laddas 50 procent fullt på 30 minuter och batteriet har även stöd för trådlös snabbladdning på 23W.
Pixel 7 och 7 Pro är en del av Googles pågående ansträngningar att konkurrera mot Samsung och Apple som ligger i topp av den globala smartphonemarknaden. De nya mobiltelefonerna signalerar också Googles tillvägagångssätt när det gäller att göra det, vilket handlar om att underskrida sina konkurrenters priser, fokusera på kamerakvalitet och utveckla exklusiva mjukvarufunktioner för smartphones.
En Google Pixel 7 Pro kostar från 9990 kronor och är när det här blogginlägget publiceras möjlig att förbeställa hos många svenska butiker.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?