Nytt dörrfoder i badrummet

Vilket dörrfoder skulle du välja då väggtjockleken är något tjockare än dörrkarmen är djup? Då skillnaden är så liten att en smygbräda inte behövs!

In mot badrummet ska dörrfodret utgöra både putskant och avslut för mosaiken, alltså de ytorna ska sluta mot dörrfodret och fodret ska sitta på plats när badrumsväggarna färdigställs.

Att köpa en foderlist i byggvaruhandeln var inte att tänka på. Så här gjorde jag: på ena sidan blev det halvstav som vid de andra dörrarna. På den andra en specialframtagen foderlist.

In mot badrummet penselströks dörrblad, karm och dörrfoder med linoljefärg i flera lager med slipning mellan varven. Plywood kräver mycket målningsarbete för att ytan inte ska bli skäckig och flammig. Dörrfodret målades före putsning och mosaiksättning för att färg inte skulle hamna på den färdiga putsytan.

2 reaktioner till “Nytt dörrfoder i badrummet

  1. Hej, Jag följer gärna de projekt som ni genomför på er fina gård. Nu senast läste jag om val av dörrfoder i badrummet. Det såg jättefint ut. Men jag blev intresserad av att höra vilken slags puts ni har använt på badrummets väggar. Hur tjockt, och på vilket underlag? Vi ska göra putsade väggar i en pump-bod och jag vill gärna höra om andras erfarenheter och materialval.
    Vänliga hälsningar
    Louise

    Gilla

Tyck till om du vill!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.