Veckobrev om klimatval

veckobrevforfuture #vecka362022

Kära Planetskötare!

Just när man tror att det inte kan bli värre…så blir det ännu värre…

Ja, ibland kan det kännas så. Särskilt när man är sjuk, som jag är, och har en infektion (eller virus)i kroppen. Då är det väldigt lätt att känna sig deprimerad.

När upprop till politikerna från 1944 forskare, 277 svenska företag och 134 svenska artister om den bristfälliga klimatpolitiken bemöts med en axelryckning, i bästa fall, och i sämsta fall en samling ogrundade påståenden om att allt är Miljöpartiets fel, och att hade vi inte lagt ner kärnkraften hade allting varit toppen. Nej, det allra värsta är nog att så väldigt få – inte ens politikerna bryr sig om att ta reda på fakta. Att de har mage att stå och ljuga om saker de helt enkelt inte kan ett dyft om. Det finns två partier i riksdagen som ändå lyssnar och lär av forskarna, men får de något att säga till om? Det är upp till oss som röstar. Miljöpartiet är det bästa partiet enligt all expertis, men riskerar ändå att åka ur riksdagen. Se till att det inte sker! Det är inom de närmsta 4 åren vi har en chans att vända trenden och bromsa den katastrofala utvecklingen.

Om högerpartierna får makten har vi inte en chans!!! Deras (brist på) klimatpolitik är direkt skadlig.

Idag har jag ”lånat” några bilder på nätet eftersom jag själv inte kunde närvara på den nationella klimatstrejken anordnad av #FridaysForFuture. Men efter att ha fått några glada rapporter från dem som var där, blev jag genast lite gladare. Vad vore man utan sina klimatvänner? 💚

Och extra glad blev jag av att se att min äldste bror var där – han hade tagit en selfie tillsammans med Per Bolund. ♥️

Det är bara så vi kan överleva och ta oss igenom kriser och löser problem – tillsammans! Människan är en social varelse och klarar sig inte ensam. Mångfald framför enfald!

Ha en fin helg och rösta grönt på söndag! För min skull, om inte annat…😏
💚🌍💚

#röstförrättvisa #klimatval

#PeopleNotProfit #FightClimateInjustice #peopleforfuture #catsforfuture #ClimateStrikeOnline #climatecrises

Lämna en kommentar

9 september, 2022 · 16:34

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.