Försenat Veckobrev ….

#veckobrevforfuture #vecka222022

Hej alla Planetskötare!

”Internationell solidaritet – vi har bara en planet!”

Gårdagens stora klimatdemonstration hade en internationell prägel, med talare från många andra länder – klimataktivister från när och fjärran, där klimateffekterna har direkt påverkan på deras levnadsförhållanden.

Här hemma i Sverige står inte ”internationell solidaritet” högt på agendan. Regeringen drar in på bidrag till andra länder till förmån för flyktingar från Ukraina. Högerpartierna, med hjälp av V, tycker att alla andra ska dra ner på fossila utsläpp, och man vill satsa miljarder på ny kärnkraft men bromsar alla andra förslag som kan hejda klimatförändringarna. Och kommer undan med det! 😡

Greta Thunberg tackade nej till att tala på klimatkonferensen, eftersom de som hade inbjudit henne vägrade att bjuda in klimataktivister från särskilt utsatta länder och områden.

Annika Strandhäll och Magdalena Andersson, tycker inte att klimatkrisen ska lösas i domstol utan demokratiskt, genom politiska beslut, svarar de på kravbrevet från ungdomarna i Aurora-målet. De vill stämma staten om den inte kan leva upp till de svenska klimatmålen, ”som i sig är otillräckliga, om Sverige ska leva upp till sin rättvisa del av Paris-avtatalet”, enligt DN idag.

Någon tanke på klimaträttvisa råder inte, varken internationellt eller mellan generationer eller mellan fattiga och rika. Några politiska beslut kan heller inte fattas eftersom det politiska läget är låst i Sverige. Högern vill hellre starta regeringskris än att rädda vår planet.

Och det är knappast Sveriges vackra natur de så kallade ”Sverige-vännerna” vill värna om, utan snarare – en för klimatet – ödesdigert reaktionär kultur, som förnekar klimatförändringarna och betydelse av biologisk mångfald. Samtidigt hoppas och tror de att kommande generationer ska lösa all världens problem med kommande teknik.

Ändå förväntas ungdomarna förlita sig på våra svenska politiker, att de ska fatta de rätta besluten, när egentligen ingen i styrande ställning har förmåga eller kunskap nog att fatta några vettiga beslut över huvud taget.

”How dare they”?

Peace!
💚🌎💚

#FridaysForFuture #peopleforfuture

Lämna en kommentar

4 juni, 2022 · 16:57

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.