Veckobrev om osäker trygghet…

#veckobrevforfuture #vecka212022

Kära Planetskötare!

”Tryggare kan ingen vara….”

Det är meningen att vi ska invaggas i säkerhet. Vi ska rusta upp och bepansra oss mot ”ondskan”, genom att ytterligare förstärka vår försvarsmakt. Vår statsminister manar oss att ”göra vår plikt” för vårt fina land och vår demokrati. Det är vackert så, men säkrare känner jag mig inte av dessa vackra ord. Jag antar att jag ska känna mig trygg och meningen verkar vara att livet ska fortgå alldeles som vanligt.

Nästa vecka blir det en klimatkonferens i Stockholm, till minne av den allra första klimatkonferensen 1972, som Olof Palme tog initiativ till. Nu har regeringen bjudit in all världens potentater till minne av denna konferens och det kommer också att uppmärksammas på olika sätt av olika miljöorganisationer. Det blir evenemang på Sergels torg onsdag 1/6 på eftermiddag/kväll, och #FridaysForFuture kommer att ha en stor demonstration på fredag 3/6 kl 13.00 på Odenplan som går till Norrmalmstorg.

Se mer om aktiviteter på: https://stockholmplus50.se/

Men samtidigt som vår regering ”rustar för fred” och sammankallar världsledare till klimatkonferens – meddelar vår miljö- och klimatminister att Sverige ligger långt fram i omställningen till ett hållbart samhälle, och ”vanligt folk” som undersköterskor ska inte känna skam för att de har sparat ihop till en charterresa till Mallorca. Låt alla stackars ”fattiglappar” flyga och fara! Ingen ska behöva ta ansvar för klimatet. ”Tryggare kan ingen vara, än Guds lilla barnaskara…” Som om det satt en koldioxid-gud i atmosfären, som kunde skilja ”god” koldioxid från ”ond”. Visst ska vi ha klimaträttvisa!
Men alla måste minska sina fossila utsläpp och de rikaste måste minska mest!


Socialdemokrater har ganska framgångsrikt talat om rättvisa. Nu verkar de tro att klimatet kan ”talas till rätta”.
Det räcker inte med bla, bla, bla!
Klimatkrisen kräver ”action”!

Först när våra ledare slutar invagga oss i falsk trygghet, känner jag mig riktigt trygg!

Peace!
💚🌎💚

#peopleforfuture #FightClimateInjustice

Lämna en kommentar

27 maj, 2022 · 15:17

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.