Reflektionsövningar v 9- Välj ett kort

Näst sista veckan med reflektionsövningar 😀. Många övningar kan låta intressanta, välbehövliga och bra MEN vi människor har en förmåga prioritera annat. Och vardagen måste ju flyta på såklart med allt vad det innebär men vissa saker- ni vet sånt man egentligen inte alls vill men har åtagit sig, tycker att man måste, inte vågar annat än att göra- just såna saker “borde” man vilja prioritera bort till förmån för eftertänksamhet och reflektion. Vilket faktiskt är att ta hand om sig själv. Likväl som vi tar hand om vår kropp (duschar, borstar tänderna osv).
Det är så lätt att tänka att man ska göra nåt bra senare…. och senare…. vilket lätt kan bli aldrig.
Ibland funkar det helt enkelt inte under vissa perioder/faser av ens liv. Då får man kanske lägga hela sig själv (med allt vad det innebär) på hyllan. Ibland vill man inte reflektera över vissa saker för det väcker för mycket tankar & känslor som man inte är beredd att syna i sömmarna. Ibland är man helt enkelt inte intresserad av att reflektera.

Så vad tycker du om reflektion 🤔? Jag älskar reflektion 😍. Man kommer fram till så många saker om sig själv. Ibland har jag undrat hur djupt man kan gå eller hur högt man kan nå när det gäller insikter. En sak är säker- utan mina insikter hade jag inte blivit medveten om nånting. Sanningen. Instoppade saker. Uppstoppade saker. Fasthållna saker. Läskiga saker. Och väldigt bra & fina saker. Sanningen trots allt. ❤️

Välkommen till Reflektionsvecka nr 9 🙋‍♀️!

Så här funkar reflektionskorten med tillhörande affirmation:

STOOOOORT TACK för denna fredag 🙏😇. Välkommen tillbaka om 1 vecka 😃!

VECKANS VÄLJ ETT KORT (FRE-FRE)

Välj antingen mellan siffrorna 1-3 eller skrolla ner & välj via bild 1-3 som du dras till, skrolla ner och läs dagens budskap. Du kan även välja att tänka på en fråga som rör något område av ditt liv. När du läser budskapet känner du också vad i texten du dras till och kan därmed få insikt/aha-upplevelse/vägledning.

Budskapet kan röra en eller flera områden av ditt liv- vi är vår fysiska kropp, fysiska sinnen men också vår själ och allt som ingår i vår vardag (hem, ekonomi, saker, relationer). Vi är komplexa och mångsidiga- tankar, känslor, erfarenheter, övertygelser, mönster, personlighet…. Känn in var budskapet resonerar med ett öppet sinne för alla sidor av dig/ditt liv.

Det kan också vara så att du dras till olika kort, då är det något i varje budskap som vill ha din uppmärksamhet. Kanske det är så att du just nu har lite på gång inom olika områden av ditt liv också. Kanske du inte dras till någon siffra, bild eller något i texten, då är du energimässigt inte i synk med dessa budskap. Ibland kan insikten komma i efterhand, även om du inte relaterar till budskapet precis när du läser det.

Dagens budskap kan ha energier med sig från både närmast föregående dagar och efterföljande, beroende på vad som pågår i ditt liv/inom dig just nu. Budskapet är en rådgivning/vägledning. Tack för idag! ❤

Kort nr 1: Den kommande veckan finns det en energi och ett behov av att ta det lugnt. Göra saker i lugn takt men även att fokusera på att verkligen vara närvarande i exakt det du gör för stunden. Var sak har sin tid-mottot. Om det dyker upp “oplanerade stunder” av ingenting att göra- gör då nåt som DU tycker om, som du får för lite av och sätt inte igång nåt “måste” som fått stå åt sidan. Genom att fokusera/lyssna på dina andetag (även om du är i sysselsättning) om du svävar iväg i tankar som skapar känslor eller tvärtom. Tillbaka till nuet. 

Kort nr 2: Kan du stå lite vid sidan om så är det bra. Att inspektera snarare än att handla. Att hålla dig neutral snarare än att dras med/dras in i något eller i någon annans energi. Du äger din egen energi och du kan lägga märke till när den läcker ut genom att stanna upp och känna efter om du behöver ta ett steg tillbaka och iaktta eller om det är nåt som känns väldigt roligt/givande, vilket är en annan sak. Du kan spara mycket energi- som du dels säkerligen behöver till nåt annat eller kan behöva senare- genom att aktivt välja vad du vill lägga energi på och inte. Man kan säga att det handlar om att mer medvetet hushålla med din fysiska/mentala/känslomässiga energi.

Kort nr 3: Våga uttrycka dig själv och ditt inre. Kanske handlar det om att släppa loss lite eller att säga nåt du inte vågar. Eller visa någon nåt du gjort som du aldrig visat tidigare. Ja, det finns många exempel men det är i alla fall något som handlar om att uttrycka dig. Det kan handla om att våga något men också om att inte bry dig om vad andra tycker/tänker utan bara vara du ända inifrån och ut. Så länge man inte gör någon annan (eller sig själv illa) så är det okej ju. Berätta om något du är glad för, säg något du innerst inne känner, sjung i duschen om du får en låt på huvudet. Stäng inte inne ditt sanna jag.

💛 KRAM 💛

4 thoughts on “Reflektionsövningar v 9- Välj ett kort

  1. Jo, jag brukar reflektera dagligen😅😉
    Tack för veckans budskap.Det blev nr 3😍
    Solen skiner och jag är dunderförkyld.Igen☀️Utrensning som aldrig vill ta slut😆Men ser positivt på Livet ändå, för jag vet att det bara är att följa med i dessa upp och nedgångar😄💗🙏

    1. Härligt med reflektion ❤️💯. Ibland kan man göra det tillsammans med någon man litar på & känner sig trygg med, vilket kan ge nya perspektiv.

      Önskar dig en fin helg 🌸💖

      Kram 🤗💖🤗

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *