Tändsticks-tankar- Välj ett kort

En tändsticka slocknar på en sekund
Så fort flamman uppenbarar sig, lika snabbt har den försvunnit
Vår kärlek var så
Just så
När du och jag möttes fanns allt- men samtidigt ingenting
Ingentingd var det som fanns innan
Det finns alltid ett före och ett efter
Så länge vi befann oss i mitten var allting ofattbart
Som ett mirakel jag helt plötsligt var värdig


En tändsticka slocknar på en sekund och så också vår kärlek
Vi möttes i mitten men det blåste så hårt, så flamman flämtade och dog
samtidigt drog vi oss längre bort ifrån varandra
Så stod vi sen där på varsitt håll, i varsin utkant
Tändsticka efter tändsticka blixtrade i mörkret, för att hitta tillbaka till mitten
Flammans mittpunkt, värmen den varmaste av dom alla

Och kanske även livet är så
En gnista tar fart och blir en låga
Trots den där sekunden som är så kort bor det på nåt sätt en evighet inuti flamman
Den rymmer möjligheter, glädje, hopp, och kärlek
En tändsticksask är full av tändstickor
Så om någonting slocknar kan vi genast tända en ny och se om vi hittar tillbaka till värmen, som också är sanningen
Utan ärlighet och äkthet slocknar flamman
Utan livslust existerar inte jag som den jag är
Tändstickor, sån tur att jag har så många
Jag letar mig in mot mitten, tändsticka för tändsticka
Tänder en eld
Sätter mig ner och väntar på dig

TACK för att du läste mina fredags-funderingar idag! 🙏⭐❤

VECKANS VÄLJ ETT KORT (fre-fre)

Välj antingen mellan siffrorna 1-3 eller skrolla ner & välj via bild 1-3 som du dras till, skrolla ner och läs dagens budskap. Du kan även välja att tänka på en fråga som rör något område av ditt liv. När du läser budskapet känner du också vad i texten du dras till och kan därmed få insikt/aha-upplevelse/vägledning.

Budskapet kan röra en eller flera områden av ditt liv- vi är vår fysiska kropp, fysiska sinnen men också vår själ och allt som ingår i vår vardag (hem, ekonomi, saker, relationer). Vi är komplexa och mångsidiga- tankar, känslor, erfarenheter, övertygelser, mönster, personlighet…. Känn in var budskapet resonerar med ett öppet sinne för alla sidor av dig/ditt liv.

Det kan också vara så att du dras till olika kort, då är det något i varje budskap som vill ha din uppmärksamhet. Kanske det är så att du just nu har lite på gång inom olika områden av ditt liv också. Kanske du inte dras till någon siffra, bild eller något i texten, då är du energimässigt inte i synk med dessa budskap. Ibland kan insikten komma i efterhand, även om du inte relaterar till budskapet precis när du läser det.

Dagens budskap kan ha energier med sig från både närmast föregående dagar och efterföljande, beroende på vad som pågår i ditt liv/inom dig just nu. Budskapet är en rådgivning/vägledning. Tack för idag! ❤

Kort nr 1: Den där känslan som du känner dig nyfiken på, som du fastnat för eller som är dominant just nu är värd att utforska. För det kan leda till att du släpper taget om något som du kommer på inte längre är relevant. Alltså en gammal känsla som behöver frigöras. Men det kan också handla om att du känner en dragning till något/någon som du vill veta mer om. Oavsett om det någon känsla som inte längre tjänar något syfte att hålla kvar vid, eller en ny känsla så har du någonting att lära dig av den. Den kommer föra dig vidare men det är du som måste erkänna det du känner för dig själv (eller kanske för någon annan). Det är som att du befinner dig i ett känslomässigt vägskäl av något slag angående något/någon. Det är som att du står mitt emellan dåtiden och framtiden. Om du söker svar på något når du det lättast via din intuition, det som känns absolut rätt och sant för dig. För att nå den är det bra om du befinner dig i tystnad där du kan ställa in och ändra din radiokanal tills du hittar det där “rätta”. Vad det än är som pågår i ditt liv så verkar det vara sammankopplat övervägande med känslor.

Kort nr 2: För att något ska utvecklas/växa/expandera/bli något hållbart med synliga resultat behöver du någon slags struktur och rutin. Kanske göra upp en praktisk plan? Välja en dag? Kanske skriva ner vad du har för mål, vilka förbättringar/förändringar du vill göra? Men först och främst gäller det att du vet vad du vill uppnå och hur du kan påbörja det som ett första steg, alltså bestämma dig. Därefter gäller tålamod för det kan ta tid innan du ser resultat. Då är det lätt att ge upp så kanske ha en anteckning eller ett brev du har skrivit till dig själv när du var bestämd och vad du ville justera i ditt vardagsliv? Det kan också behövas en strategi som du kan ta till om känslorna sveper iväg med dig för att undvika för många “bakslag”. När du råkar ut för bakslag eller s k “misslyckande” är egot väldigt snabb på att tala om både det ena och det andra, vilket leder till att du tappar fokus. Var ihärdig och noggrann så lita på att det blir ett resultat som du kommer märka.

Kort nr 3: Har du inte märkt det än så kommer du troligen att göra det. Att du kan slappna av lite mer, ta det lite lugnt. Släppa fokus. Du kan känna dig trött efter en tid av beslut, fokus och att agera på ett praktiskt sätt men du har en erfarenhet med dig att du faktiskt klarade mer än du kanske trodde frå början. Den “del” av dig som burit dig ett tag kan du nu släppa på. Förhoppningsvis behöver du inte “vara på din vakt” utan kan stanna upp och se hur enormt stark både din kropp och vilja är (och kanske har varit i många perioder). Du har lämnat något bakom dig och kanske du inte ens vet hur du klarade av det/tog dig igenom men nu är det dags att följa flödet igen och bara vara lite mer. Om du tänker efter har du säkert fått flera insikter om hur du funkar och dom gångerna du tyckte att du “kämpade”/kände motstånd är också insikter som du kan ha nytta av framöver. 

💌 KRAM 💌

3 thoughts on “Tändsticks-tankar- Välj ett kort

  1. Så fint💗”Vi möttes i mitten” Underbart uttryck💗
    Jaa, det där känslomässiga vägskälet😊Trodde mitt liv skulle vara lugnt nu😍
    Kram och ha det jättebra♥️

    1. Tack 🙏⭐❤. Ja du, livet…. med allt det innebär 😊. Stooooor kram 🤗 och önskar dig en skön helg 🌹

  2. Åh vad fint du skriver, och sorgligt ❤️❤️🥲✨ livet!! Tacksam för vägledningen också, den var mitt i prick idag 🙏🏻🤗❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *