Uppmuntran & uppskattning till mig själv- Välj ett kort

Jag köpte en present till mig själv. För allt jag tyckte att jag hade klarat av. För allt jag faktiskt tagit mig igenom. Eller helt enkelt bara för att jag tyckte den var fin. Det är lättare att ge presenter till andra som uppmuntran, likaså vänliga ord. Men en vana kan alltid ändras, bara man blir medveten om den, så jag tänkte verkligen vara lika snäll och fantastisk emot mig själv som jag alltid varit emot alla andra… Resten av mitt liv…. Jag ligger efter lite när det gäller det 😬😏🤭.

Jag har upptäckt att jag missat en “liten” detalj, nämligen att faktiskt sätta ord på vem och vad jag är förutom en mamma, en partner, den roll jag valt att ha på mitt jobb, en dotter, en vän osv…. Det är så lätt att identifiera sig med olika roller och för min del skiljer sig rollerna en hel del åt. Jag är exempelvis inte den jag är med mina vänner som jag är på jobbet. Det är så lätt att tycka och tänka att man inte kan något så därför räknas det inte. Men hur definierar man ordet kan? Jag kan exempelvis sjunga men inte så bra som Carola. Jag kan laga mat men inte så bra som en kock. Är det inte rätt viktigt att bli medveten om vad man gillar och att det visst får räknas lite mycket ändå 🤔? Man borde inte jämföra sig själv med andra så mycket som man gör. Det är bättre att jobba på att vara okej med sig själv.

Jag är rätt medelmåttig vad gäller saker & ting. “Hyfsat bra på”-människa.
Men måste man vara bra på något för att det ska räknas? Och återigen, vad är egentligen att vara bra på någonting? Är kanske inte lika viktigt vem man är? Vem är jag egentligen? Har jag nånsin funderat på det lite mer ingående? Nix, det har jag inte men jag tänker göra det. Människor överlag, så även jag- pratar ofta om vad dom gör och vad dom inte gör. Vad som hänt. Hur det står till med saker & ting. Vad dom tycker & inte tycker….

Så, veckans reflektioner får helt enkelt bli: Vem & vad är jag. Hmm….
Det är verkligen ovant att säga bra saker om sig själv men nån gång måste jag börja med det. Det får väl bli med stapplande steg jag börjar uppskatta mig själv. Så hur skulle ett sånt första steg kunna se ut? Jag skulle kunna börja med att skriva: Jag är snäll, jag är bra på att känna direkt vad jag tycker om något, jag är bra på att ta hand om mina känslor, jag är bra på att köra bil…. fortsättning följer i min dagbok.

Detta kanske vore något för fler att testa eftersom människan ofta definierar sig själv utifrån sina roller, masker och hur andra förhåller sig till oss/värderar oss. Många gånger tänker man inte ens på det, man bara är och gör utan eftertanke. Det är alltid lättare att tänka på vad man kan bli bättre på. Vad man kan ändra på. Av vilket skäl? För att passa in? För att man är missnöjd med sig själv? Reflektion ÄR bra, det gäller bara att ta sig tid. När man reflekterar upptäcker man så mycket. Fast det syns inte utåt men insikterna man får är väldigt, väldigt värdefulla. Man blir liksom mer förstående angående sig själv. Mer medveten om sig själv. Mer hel. Mer levande på nåt sätt…. ⭐⭐⭐

Tack för att du läste mina reflektioner första fredagen i februari 2022! 🙏😇❤

VECKANS VÄLJ ETT KORT (fre-fre)

Välj antingen mellan siffrorna 1-3 eller skrolla ner & välj via bild 1-3 som du dras till, skrolla ner och läs dagens budskap. Du kan även välja att tänka på en fråga som rör något område av ditt liv. När du läser budskapet känner du också vad i texten du dras till och kan därmed få insikt/aha-upplevelse/vägledning.

Budskapet kan röra en eller flera områden av ditt liv- vi är vår fysiska kropp, fysiska sinnen men också vår själ och allt som ingår i vår vardag (hem, ekonomi, saker, relationer). Vi är komplexa och mångsidiga- tankar, känslor, erfarenheter, övertygelser, mönster, personlighet…. Känn in var budskapet resonerar med ett öppet sinne för alla sidor av dig/ditt liv.

Det kan också vara så att du dras till olika kort, då är det något i varje budskap som vill ha din uppmärksamhet. Kanske det är så att du just nu har lite på gång inom olika områden av ditt liv också. Kanske du inte dras till någon siffra, bild eller något i texten, då är du energimässigt inte i synk med dessa budskap. Ibland kan insikten komma i efterhand, även om du inte relaterar till budskapet precis när du läser det.

Dagens budskap kan ha energier med sig från både närmast föregående dagar och efterföljande, beroende på vad som pågår i ditt liv/inom dig just nu. Budskapet är en rådgivning/vägledning. Tack för idag! ❤

Kort nr 1: Den här veckan handlar det om stillhet. Och stillhet kan vara olika saker, på olika sätt. Det kan vara att låta sin fysiska kropp vara i stillhet. Eller att låta tankarna vila genom nån form av aktivitet- träning, meditation, yoga, måla, musik, fika med en vän. Det kan också vara en känslomässig stillhet, att du känner att någonting på som påverkat dig känslomässigt lättar och ger en inre ro. Eller kan det vara att finna stillhet genom att göra iordning/rensa något som är rörigt. Stillhet kan också vara att alltid ta kontakt med sig själv och kollar av med sig själv innan man exempelvis svarar på något, tackar ja till något, går till handling osv. Vad kan du göra denna veckan för att ta in mer stillhet (fysisk, känslomässig, mental, personlig) utifrån hur läget i ditt liv- det inre och/eller yttre? Vad betyder stillhet för dig? 

Kort nr 2: Hur kan du underlätta för dig själv? Finns det någon form av “bagage” som påverkar dig som skapar hinder och motgångar? Något som styr hur du agerar eller känner? Känner du att du vill komma vidare eller göra nåt annorlunda/nytt men det inte riktigt blir någon möjlighet eller öppning? I så fall kan det vara så att det är något du behöver åtgärda. Vet att du har en fri vilja och när som helst kan göra nån slags ändring om du är villig att se vad saker & ting beror på i grund och botten. Även att göra ingenting alls är ett val som ibland kan vara ett bra alternativ om du är van att göra allt och/eller mycket. Varje sak du gör för dig själv som ger resultatet lättnad öppnar nya möjligheter. När du är lättare till mods blir också övrigt i livet lättare och trevligare och du kan se möjligheter, få inspiration och ny energi istället för att vara “fastlåst”.

Kort nr 3: Den här veckan handlar om att njuta av livet. Göra mysiga, roliga, trevliga saker både för kropp och själ. Ge dig själv omtanke och ladda dig själv med positiv energi. Utmaningen är ofta att låta andra saker vara och vänta, det kan rent av vara riktigt svårt då vi har många krav och förväntningar på oss, inte minst från oss själva och vår uppfattning om vad vi måste och bör. Det kan vara både i ditt eget sällskap och tillsammans med andra. Det viktiga är att det inte ska vara så mycket allvar och måste inblandat utan roa dig på det sätt som passar dig, om det så är att dansa mitt i natten i ditt eget vardagsrum om du får lust. Det handlar om att leva och följa den inre lusten att…. Ja, vad är det för dig? 

❤🤗 KRAM 🤗❤

4 thoughts on “Uppmuntran & uppskattning till mig själv- Välj ett kort

  1. Tack för dina reflektioner💗Alltid lika intressanta att läsa💗
    Och budskapet passade bra🌷
    Är oftast lite låg vintertid, men nu tycker jag att det börjar ljusna. Älskar våren🌷
    Kram💗

    1. Hej & tack för idag 🙏❤💮. Jag älskar också våren. Men även sensommar/början på höst. Ja, det är lite tungt nu känner jag också. Men som tur väl är går det åt rätt håll.
      Hoppas du får en bra helg ⭐⚘. Kramar 🤗🤗🤗❤❤❤

  2. DU ÄR! Tack för dina fina reflektioner denna vecka och budskapet, att omfamna framtiden med ett öppet ❤️ Kram 🤗❤️⭐️

    1. Tackar ödmjukast för feedbacken denna fredag 🙏😇🥰. Ta hand om dig och ha en fin helg så ses & hörs vi snart. Massa kramar 🤗❤🤗

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *