onsdag 19 oktober 2022

Korta onsdagslistan: Tredje raka för Djurgården

Carl Lindbom kramas om av lagkamrater. Vilket stim han är inne i!. Foto Skärmdump CMore.

En ganska typisk Hockeyallsvensk match det vill säga mycket gneta, jobba i två perioder och lite mer svängdörr i tredje. Djurgården fick en straff i tredje perioden men den sköt Daniel Brodin utanför.

Nu spelade det ingen roll för det blev seger ändå och DIF har nu samlat ihop  trots att spelet inte har nått några stora höjder ännu. Men det är lite så det är ju, en lång serie, jobba in poängen så får det fina liret komma sedan.

Här några tankar från matchen:

FÖRSTA!
Noah Östlund gjorde tillsammans med Olle Liss flest mål i Djurgården under försäsongen. Det blev fem mål vardera då men medan Liss har fortsatt näta även i Hockeyallsvenskan har Östlund inte fått till det. Förrän nu då. Inledde målskyttet (1–0) med matchuret på 16.05 i den första perioden i PP. Ett klassiskt spela över centrallinjen och direktskott mål.

PP-PROCENTEN!
Fin utdelning för Djurgården den här kvällen med två mål på de två första numerära överlägena i matchen, en i första och en i andra perioden. DIF låg trea i pp-ligan redan inför matchen och är nu tvåa med 11 gjorda mål i PP.

SWOSCH!
Alexander Ytterell gjorde sitt andra mål i HA för den här säsongen när han smackade in 2–0 i PP i den andra perioden. Alltså det trycket i skottet, mjukt men hårt på samma gång. En riktig projektil då han tog emot inspelet in i banan från Noah Östlund och med ett vältajmat direkskott skickade in pucken, svårtagbart för Tim Sandberg.

NOLLAN SPRACK
Carl Lindbom var efter sina två matchnollor i rad nära att ta sig in i toppen av rekordlistan över hur länge en juniormålvakt hållit tätt i Hockeyallsvenskan men den jakten tog slut halvvägs in i andra när Tanner Macmaster gick ner på knä och direktstyrde in reduceringen till 1–2 i PP.
Men det spelar ju egentligen ingen roll, Carl släppte bara in det målet och är inne i sitt livs målvaktsflyt just nu. Ser så oerhört bekväm ut i målet spelar med pondus och självförtroende.
Ett mål totalt insläppt på de tre senaste matcherna, som samtliga dessutom slutat med vinst. Woaw.

RÖRIGT VÄRRE MEN MÅL
Det var lite lätt kalabalik vid Djurgårdens 3-1 mål och det blev mycket riktigt videobedömning också. Calle Berglund låg någon sekund ovanpå Vita Hästens målvakt Tim Sandberg men Sandberg hann väl ta sig loss innan Wiktor Nilsson sköt och godkänt blev det till slut. Målet var Nilssons tredje i HA i höst. Fin start på säsongen för 20-åringen från Vendelsö.

SOM SAGT VAR ( i C Mores intervjuer)
”Det finns mycket mer att önska i spelet i den här matchen men starkt av oss att vinna den”
Djurgårdstränaren Joamim Fagervall analyserar. Han var även irriterad över alla utvisningar som DIF fick emot sig, inte på grund av domaren utan på grund av eget slarv som ledde till just utvisningarna.

”Vi slarvar för mycket och slår bort för många puckar för att kunna spela i anfallszon”
Matchens förste målskytt, Noah Östlund var även han kritisk till lagets egna spel.

MÅLVAKTER: Tobias Sandberg, Vita Hästen, 86,36% och Carl Lindbom, DIF, 96,15 %