Jättebjörnen Leonard – Michael Wiander & Sebastian Matar

Baksidestext:

Jonte kan inte somna på kvällarna. Frågan är om han sover över huvud taget? På morgonen berättar han nämligen de konstigaste saker – att han flugit runt över Stockholms gator med sin nallebjörn Leonard och bekämpat stadens brottslingar!

Men ingen tror på Jonte när han berättar om sin nallebjörn, inte ens mamma eller pappa.

På dagarna är Jonte så trött att han somnar i gungan och förskolelärarna blir oroliga – tänk om han är sjuk? Blir Leonard verkligen levande på nätterna och förvandlas till en jättelik superhjälte-nalle? Eller är det bara fantasier? Ja, det är det ingen som vet, förutom Jonte …

Kommentar:

Femåringarna tycker: Dumma Jonte, som inte förstår att han ska sova på natten istället för att lyssna på sin nallebjörn. Man måste ju sova på natten! Men de förstår honom också, för Leonards äventyr verkar ju så väldigt spännande. De tycker nog att Leonard är lite väl vårdslös med vad han utsätter Jonte för, men det häftiga äventyr. Ingen av dem tror att de heller skulle kunnat sova om jättebjörnen Leonard var deras nallebjörn.

Mamman tycker: Så mycket fantasi och vilket drömscenario för vilket barn som helst. Din nallebjörn vaknar till liv på natten och kan ta med dig på äventyr. Och inte nog med det, han är också superhjälte! En superhjälte som inte tänker på att hans sidekick inte är så gammal, men ändå. Spännande och fartfyllt och jag gillar slutet där pappa ändå börjar tro.

Det är relativt mycket text i den här, så den riktar sig antagligen mest mot den äldre delen av målgruppen 3–6 år, men ett barn som är vant att höra mycket högläsning kommer antagligen inte ha något problem att lyssna. Det gör ju också att den kan passa även något äldre barn än målgruppens ålder. Illustrationerna passar in i berättelsen på ett bra sätt.

Titel: Jättebjörnen Leonard
Författare: Michael Wiander
Illustratör: Sebastian Matar
Format:
Inbunden
Serie:
Jättebjörnen Leonard #1
Förlag: Idus förlag
ISBN: 
978-91-9634-392-0
Ålder: 3–6
Antal sidor: 44
Språk: Svenska
Utgiven: 
2022

Här kan du hitta den: Idus förlag, Adlibris, Bokus

*
Läs också:
Recension av Schackklubben Draken : Lång rockad

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.