Hjälp! Jag kan inte sova – Sara Edsman & Hanna Ingvarsson

Baksidestext:

Tuva kan inte sova. Lite beror det på att hon inte sover i samma rum som sin syster längre. Lite beror det på att hon är mörkrädd. Men mest beror det på den där klumpen i magen. Är hon verkligen ensam i rummet?

Hjälp! Jag kan inte sova är till för den som har svårt att komma till ro på natten och behöver hjälp att förstå och övervinna sina rädslor. 

Kommentar:

Femåringarna tycker: Ena femåringen blev extatisk för att bokens huvudperson heter samma sak som hon gör. Och därför lyssnade hon lyriskt genom hela boken (inte ens den lilla representationen ska underskattas). De anser nog att boken är lite läskig, för de kan inte tänka sig att sova i olika rum. Dessutom är bokens Tuva storasyster och här är det tvärtom (viktiga två minuter), så de tycker nog att allt är lite fel.

De gillar hur mamman hjälper Tuva och hur Tuva vågar tala om vad det är som är fel. Och pratar gärna om tillfällen de själva har tyckt att det känts konstigt, när den andra inte har varit med.

Mamman tycker: Dels är det väldigt roligt att läsa en bok där huvudkaraktären har samma namn som en som boken läses för, men jag tycker också om det underliggande budskapet i den här boken. Saker som man längtar efter, blir inte alltid som det är tänkt. Teori är en sak, och praktiken är en annan. Tuvas mamma hjälper henne att komma fram till vad det är som är fel genom att måla monstret i magen och på så sätt få bort det ur kroppen och ut på papperet.

Hanna Ingvarssons illustrationer passar fint tillsammans med Sara Edsmans berättelse.

Titel: Hjälp! Jag kan inte sova
Författare: Sara Edsman
Illustratör:
Hanna Ingvarsson
Format:
Inbunden
Förlag:
Idus förlag
ISBN: 
978-91-7634-615-0 
Ålder: 3–6
Antal sidor: 32
Språk: 
Svenska
Utgiven: 
2022

Här kan du hitta den: Idus förlag, Adlibris, Bokus

En reaktion till “Hjälp! Jag kan inte sova – Sara Edsman & Hanna Ingvarsson

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.