charlottecronquist

Lekfull tantra: Testa att andas i cirkel

Teckningen är tagen ur min bok "Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet".

När jag började kliva in i de tantriska rummen för 20 år sedan vill jag så gärna FÖRSTÅ hur allting funkade. Jag ville hitta logiken. Jag ville ha bevis. Jag ville få ihop det i huvudet.
Och jag hittade konstiga, flummiga och ologiska saker. "Vaddå, andas i cirkel, det funkar ju inte".

I takt med att jag blev mer vän med mig själv, mer vän med min kropp, så minskade kraven på att jag skulle förstå allt, eller att allt är möjligt att förklara med ord eller tankar.
Istället för att tänka så mycket, började jag uppleva mer. Jag började uppfatta mina sinnesförnimmelser mer. Och jag insåg att mitt huvud inte behöver begripa allt. Jag började inse att jag är så mycket mer än mina tankar.
Kanske var det ett av skälen att det tog tid innan det funkade att cirkelandas för mig. Min logik sa mig ju att vi andas in genom munnen eller näsan, vi för ner luften i lungorna och sedan upp igen. 
Jag lyssnade på människor som sa att cirkelandning i första hand handlar om energi - och då blev det ju ännu svårare för en huvudfoting som jag att begripa. På ett sätt kanske det i första hand handlade om att jag behövde släppa taget ännu mer om viljan att begripa.
Så jag började cirkelandas, jag följde instruktioner från ledare, jag andades i cirkel både för mig själv och i par. 
Långsamt, lite i taget, märkte jag att något hände. Det var som att andningen ledde till att kroppen kändes mer levande, jag kunde känna att något rörde sig i kroppen, jag började känna vibrationer, små skakningar och andra tecken på att något hände, på riktigt!
En dag upptäckte jag till min förvåning att den där tråkiga andningen jag tränade på gav mig energiorgasmer. Och kravet på att verkligen förstå vad som hände eller varför det hände släppte allt mer. Jag tillät mig att hänge mig åt att förnimma det som faktiskt sker i en cirkelaning.
Du kommer strax att få se ett klipp som visar hur cirkelandning i par kan gå till.  I filmen visar jag hur Staffan och jag andas tillsammans i en cirkel. När vi gör det bygger vi energi tillsammans. Vår känsla av samhörighet ökar, samtidigt som den sexuella energin kommer igång. När jag började cirkelandas kände jag först ingenting, tyckte det var lite halvtråkigt, men så småningom började något hända. I dag vet jag att cirkelandning i par är en bra start på ett kärleksmöte. Pröva du också <3


2022 Höstens kurser och workshoppar med Lekfull tantra - samtliga i Stockholm:


Det är bra att träna tantra, både med sig själv och med andra. När du tränar tantra i grupp är chansen stor att du lär dig snabbare - det som ofta sker är att du blir inspirerad av andra och lär dig av deras erfarenheter. Det är ett av skälen till att jag, på mina helgkurser, har med moment där du får dela dina erfarenheter - och göra det med någon som verkligen lyssnar. Det kan både kännas skönt, ovant och magiskt.

Nästa helgkurs med Lekfull tantra sker  8-9 oktober 2022 i Stockholm. Två hela dagar med en massa lekfull tantraträning. Du kan läsa mer om helgkursen här.


Nästa parkurs med Lekfull tantra sker helgen 28-30 oktober, en helg som kan innebära en kärleksboost för dig och din partner. Här kan du läsa mer om parkursen. 

Tillhör du förresten pantrarna? Fredag den 7 oktober ordnar jag en kväll med pantertantra - för oss som passerat 50. Här kan du läsa mer om pantertantra.

Lekfulla tantrakvällar. Nästa torsdag, 13 oktober, handlar tantrakvällen om samtyckeshjulet. Det finns några platser kvar.  Här kan du läsa mer om tantrakvällarna.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

tantratips 3578735364938170901

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item