En smakebit på søndag – Summan av alla synder

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Smakbitarna hittar man hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger. Ibland vikarierar Lesekunst och smakbitarna hittas där.

Då var det söndag igen. Idag hoppas jag hinna en del av det som inte blev gjort igår. På onsdag är planen att jag inom ramen för Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall ska intervjua Louise Penny (på länk), så idag ska jag försöka formulera frågorna. Tidigare i veckan fick jag de två senaste av hennes böcker som kommit ut på svenska från förlaget: Summan av alla synder och Hus av glas. Nu läser jag Summan av alla synder, och inledningen utspelar sig i november. För att inte avslöja för mycket tar jag smakbiten från början av boken. Jag kan också tipsa er om att i december kommer en filmatisering av den första boken på Amazon Prime. Här finns trailern.

Det var början av november och snön kom tidigt även för att vara i Québec. Ett retsamt förebud. Ännu inte så mycket så barnen kunde leka i den.
Men snart – det visste han. Snart skulle den nog komma. Och då skulle en grå november förvandlas till ett gnistrande sagoland som gjort för skidor och skridskor. För snöbollskrig och snöborgar och snögubbar, och änglar i snön som hade fallit från himlen.
Men än så länge sov barnen och föräldrarna. Alla sov i den lilla quebeciska byn medan snön föll och Armand Gamache begrundade de unga liv som låg för hans fötter.

13 kommentarer

  1. Jag läste faktiskt ut min första Penny för bara några dagar sedan 🙂 Jag tyckte att två av karaktärerna var väl överdrivna, men annars så var den trivsam, så jag tänker väl att jag ska fortsätta.

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.