Varning Barn đŸ‘đŸ˜»đŸ‘»â˜ ïžđŸ‘șđŸ€Ą

In stormade sonen tre ungar som vi skulle ta hand om fredag till lördag middag. Den energin och glÀdjen Àr hÀrlig att möta nÀr de myllrar in, stövlar, jackor och ryggsÀckar överallt. NÀstan svÄrt att förstÄ deras lycka över att komma hit, kÀnner mig oÀndligt glad över vÄra starka kÀnslor för varandra.

7-Äringen höll krampaktigt i en tappad tand som han ville lÀgga i ett glas med vatten, tandfen fick ett helsicke att hitta kontanter under sena kvÀllen, inte skulle vÀl tandfen lÀgga ner nÄgon av de dÀr bruna som skramlade i plÄnboken? Jag kan sjutton inte ens identifiera pengarna staten har omförvandlat, men till min tacksamhet hittar jag en guldpeng, en tia till grabben. Fick inte ens njuta av pojken utan tandens lycka nÀr han vaknade och hittade sin guldtia i glaset. DÄ sov jag djupt.

Men kvÀllen rullade fram med önskemiddag tacos med mÀngder av skÄlar fyllda med allt en tacosÀlskare kunde önska. Till och med guacamolen höjdes till skyarna, pappa deras Àr alltid sÄ stark.

GodispÄsarna togs fram, nu var de klara för fika med mys framför Talang tÀvlingen pÄ tv. Frasse lekte de och kelade med mest hela tiden, han sÄg lite sliten ut till slut.

Denna gĂ„ng har vi pratat mycket om döden 
 deras morfar, som de inte har trĂ€ffat sĂ„ mycket, ligger för döden och deras tankar fick fritt spelrum. Min trut har gĂ„tt och det hĂ€r med att vi bara vet tvĂ„ saker sĂ€kert, vi föds och vi dör var spĂ€nnande att prata om. Tomrummet mellan födas och dör fĂ„r vi fylla vĂ„ra liv med sjĂ€lva, sĂ„ bra vi bara kan.

Sen var det detta med generationerna, vi Anders och jag Ă€r ju Ă€ldst nu i vĂ„r familj (bortsĂ€tt frĂ„n min mamma) och de som först ska dö, jag drog inte in sjukdomar/olyckor som yngre kan rĂ„ka ut för. Sen kommer mina barn, deras förĂ€ldrar vara Ă€ldst och med tiden dö. DĂ„ Ă€r de sjĂ€lva vuxna och har barn 
 TĂ€nk nĂ€r de plötsligt förstod det kretslopp vi alla lever i. Det Ă€r stort att fĂ„ ta del betrakta, nĂ€r insikter plötsligt vaknar. Jag Ă€r löjligt förtjust i att dela med mig av livets pyttesmĂ„ under och de stora.

Min son fyller 40-Ă„r idag, vi var barnvakt för de Ă„kte ett dygn med fĂ€rjan till Åbo. NĂ€r bĂ„ten gick förbi utanför sĂ„ stod vi med ungarna pĂ„ balkongen och vinkade, blinkade med mobilen, precis som de stod pĂ„ bĂ„ten och blinkade med sin mobil. Framöver ska sonen ha öppet hus, det ska bli roligt.

IgĂ„r pĂ„ dagen drog vi och ungarna över till min mamma, jag ringde och pratade med Saied som tar hand om mamma. Bad honom klĂ€ pĂ„ henne, sĂ„ vi kunde sitta ute, nĂ€r nu alla ungar var med. Är restriktioner Ă€nnu pĂ„ besök inomhus, men ute gĂ„r bra. Saied hade sagt att mamma skulle fĂ„ en överraskning, hon förstod inte vad det var, blev sĂ„ lycklig nĂ€r hon sĂ„g oss. Jag kĂ€nner sĂ„ starkt hur övergiven och ensam hon kĂ€nner sig, det gör ont i mig. Vad gör man med sig sjĂ€lv nĂ€r man ibland Ă€r mer vissen Ă€n vanligt och andra gĂ„nger inte orkar ta hand om sig sjĂ€lv och likvĂ€l har en mamma som har behov? De sista Ă„ren med Covid har inte varit lĂ€tta, med förbud att trĂ€ffas och att de gamla pĂ„ boendet sjĂ€lva fick covid, jag Ă€r ju lika kĂ€nslig som de och sen min egen familj, dĂ€r en del har haft covid flera gĂ„nger.

Jag tror att jag sjÀlv fick Covid den dÀr gÄngen jag Äkte in med ambulansen till hjÀrtakuten. Fick ju papper med posten att en av ambulansförarna hade Covid. Jag var ju sÄ konstigt sjuk nÀr jag kom hem att jag knappt klarade av att vakna, sov ju flera dygn och det tog sÄ lÄng tid att fÄ ordning pÄ magen dessutom, helt galet, kunde inte Àta, tvingade mig att dricka.

Klart jag har gjort en del sedan vi sist hördes, men mest Ă€r jag hemma och gör det jag gillar bĂ€st stickar, lĂ€ser, korsord, glor pĂ„ serier pĂ„ tv. Snart sticker vi till landet igen, det ska bli skönt att komma dit ett tag. Elen Ă€r ju sĂ„ sjukt dyr, buga o bocka tacka Mp o S som nu vill skylla ryssarna för el och soppapriserna nĂ€r hĂ€lften Ă€r skatt pĂ„ skatt pĂ„ skatt 
 löjliga familjen som styr. Plötsligt kostar el o nĂ€t 5,500 kr per mĂ„nad pĂ„ landet och sĂ„ har vi den vanliga hyran/el hĂ€r hemma. Vi klarar oss, men jag blir ursinnig nĂ€r jag tĂ€nker pĂ„ vanliga barnfamiljer med vanlig inkomst och Ă€ldre.

Putins krig. Vilket arsel han Àr. Hoppas de har nÄgot Brutus som kan se till att fansyget Putin försvinner.

Vi fĂ„r vĂ€l se vart detta leder i Europa, min dotter Ă€r verkligen orolig och maken och jag som föddes pĂ„ 50-talet vĂ€xte ju upp med det kalla kriget och stĂ€ndigt hets frĂ„n/om Ryssland. TĂ€nker att vi Ă€r mer vana vid detta ostabila lĂ€ge mentalt. Öppnade vi en telefonkatalog lĂ€ste vi ”Om Kriget Kommer” varje ny mĂ„nad ylade Hesa Fredrik, ryssen kommer osv. Men jag minns rĂ€dslan, botten utanslutrĂ€dslan ”om kriget kom” nĂ€r vĂ„ra barn var smĂ„. Det oroade mig att mina barn skulle bli placerade, för jag var ju krigsplacerad via yrket och Anders skulle bli soldat. Nej, fy f helt enkelt.

Sen undrar jag hur mÄnga sjuka diktatorer vi har i ledning för lÀnder? De Àr ju aldrig valda i riktiga val, vore vÀl en vÀlgÀrning och skjuta av packet, innan de raserar sitt land och andras.

Nu ska jag snart ringa min son och yla en grattissĂ„ng. Han fick en uppblĂ„sbar rollator imorse av sin fru som Ă€r flera Ă„r yngre. đŸ€Ł Av oss kommer han fĂ„ en jĂ€garexamen, sen rĂ€knar resten av familjen pĂ„ vilt till middag dĂ„ och dĂ„. Bra att en i familjen har vapen, sĂ„ vi kan fĂ„ mat om Putin kommer eller?

KÀra vÀnner nu bara mÄste jag knata upp och ta tag i lite. Massa Kramar till er Alla!

7 kommentarer pĂ„ “Varning Barn đŸ‘đŸ˜»đŸ‘»â˜ ïžđŸ‘șđŸ€Ą

  1. Att vi skulle bli drabbade av Ă€nnu en galenpanna under vĂ„ran livstid! En kanon frĂ„n din balkong vore kanske bra om ryssen kommer 🙂
    Om det bara fanns lite cahonas i regeringen sÄ hade Sverige varit med i Nato nu.
    /Kram

    1. Det Àr sÄ magstarkt att det Àr svÄrt att fatta att det hÀnder nu.
      Kan du tĂ€nka att solen skiner och har gjort i flera dagar, vĂ„rkĂ€nsla men det blir sĂ€kert fler bakslag. Kram 💞

  2. Det Ă€r alltid sĂ„ roande att lĂ€sa dina hurtiga inlĂ€gg đŸ‘đŸ˜„đŸ€—
    Vinka frĂ„n balkongen, dĂ„ fĂ€rjan gĂ„r till Åbo, det lĂ€t oerhört intressant… Den rutten har jag hunnit med flera ggr bĂ„da vĂ€garna – men pga coronan Ă€r det tvĂ„ Ă„r sen sist vi var över (Feb. 2020)
    Och angĂ„ende tsaren i öst, han beter ju sej som om han vore en sĂ„n – han Ă€r nog inte ens vĂ€rt ett ruttet Ă€gg – fyy farao för sĂ„na hĂ€rskare som förstör för andra o sĂ€tter hela vĂ€rldsfreden i gungning, Ă„tm Europa… Å vad jag önskar en missil i röven pĂ„ karln 👿
    Barnbarn Àr livets efterrÀtt, denna vecka som kommer fÄr jag rÄ om mina tvÄ, hel och halvdag.
    Ha det gott. KramđŸ€—

    1. Haha ja ta tvÄ missiler i röven pÄ elÀndet!
      NĂ€sta gĂ„ng du Ă„ker kan du skriva och berĂ€tta för mig, Ă€r jag hemma kan jag stĂ„ pĂ„ balkongen och vinka med en handduk. đŸ‘‹đŸ»đŸ˜€
      Ha det hÀrligt med dina goingar, jag kallar mina ofta för skunkar, men med kÀrlek.

  3. SĂ„ hĂ€rligt med besök av barnbarnen! Gott att Ă€ta, mysiga och viktiga samtal och sĂ„ gemenskapen 😀 Skönt för förĂ€ldrarna dessutom att komma ut pĂ„ vift.

    NÀr det gÀller Putin saknar jag ord men konstaterar att han Àr skvatt galen precis som mÄnga usla och farliga manliga ledare tidigare har varit.

    Kram

    1. Möten med barnbarnen Àr livet, lÀmnar mig trött men samtidigt upplivad, konstig kombination. Du har ju egna goingar nu, det Àr hÀrligt.
      VÀrldens ledare . . . mÄnga psykopater tar sig ofta till högre tjÀnster.

LĂ€mna en kommentar