tisdag 1 november 2022

November, min månad?

Det är själva f-n vad tiden går fort. Först var det sommar ocn sedan var det inte det längre. Hösten kom och gick på det där höstiga viset den tenderar att göra. Eftersom vi skriver 1a november i kalendern idag så får nog den sägas vara avslutad, hösten alltså. Fast med de temperaturerna som råder i den här delen av världen så vete tusan. Jag läste att enligt meteorologerna så är det sommar i delar av sydsverige baserat på den parametern. 

Å andra sidan som cyklist och knivkastare kan jag bara glädjas över det och hoppas att det blir en varm vinter med lite nederbörd. Men det är nog att hoppas för mycket. Tillsammans med någon mätstation i södra Lappland brukar Växjö tillhöra de regnigaste platserna i Sverige. Bland städer i kamp med Borås till exempel. 

Även här på bloggen rusar tiden iväg. Som den uppmärksamme läsaren noterat har det varit mycket aktivitet här på sistone och det ser inte ut att minska det minsta den här månaden heller. Såtillvida inte oförutsedda händelser sätter käppar i hjulen vill säga. 

Hösten är över, löven döda men ANV A200 lever!


Det finns helt enkelt mycket att skriva om. En rad knivar som skall recenseras, andra knivar skall kastas och därefter kommenteras och sedan väntas ett gäng spännande knivar dyka upp på farstukvisten. Inte minst handlar det om knivar från Storbrittanien. Jag har hittat en knivmakare som specialiserat sig på bushcraft- och kastknivar med nordiskt tema. Åtminstone vad beträffar namnen. En något udda men sympatisk kombination. Märket är Yggdrasil Forge. Sedan väntas eventuellt några fler knivar med samma användningsområde från ett par andra märken. 

Ett annat och mer udda inslag här på bloggen kommer i form av en "snabbrecension" av en kniv från Civivi. Och när vi ändå talar om knivar från den koncernen skall jag även kika på någon modell från Sencut kallad San Angelo. Men det kanske får dröja någon månad till. För främst i kön ligger nämligen knivar från ANV, Zitoon, Camillus och QSP. Modellerna från dem är i samma ordning A200, Spinner Dagger, Bushcrafter 8.5" och Penguin Ti

Utöver det händer det alltid något oväntat som måste kommenteras. Något säger mig därför att även "knivmånaden" november kommer att passera synnerligen kvickt. Förresten, vad menade jag med rubriken? Jo den avser i all enkelhet att den här trista gråmånaden råkar vara när jag fyller år. Det var inte mer komplicerat än så. 

Hoppas vi ses här på bloggen även framledes. Jag är genuint glad över att så många av er hittar hit och inte minst återkommer. Det betyder troligen att jag gör något rätt i alla fall. 

/ J - gråmånadsbarn

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar