torsdag 3 november 2022

Dagens bild nr 262 "Silver Hunter"


Här är de, mitt senaste tillskott från Acejet. Modellen kallas Spinner Bowie och sedan får de tillägget Silver Hunter när de är så här skinande och blanka. Något som de för övrigt inte är så länge då det är gjorda av fjäderstål. En av egenskaperna det materialet har är att det är allt annat än rostfritt. 

Tillsammans med en och annan miss samt någon "Robin Hood"-träff och du har har patina inom kort. Det är det snälla sättet att uttrycka att de slits. Särskilt visade det sig gälla spetsarna på de här då jag kastade av ett par millimeter på två av dem tämligen omgående. Det är första gången jag märkt det på knivar från Acejet.



Annars gillar jag de här knivarna skarpt. De känns dock mycket annorlunda att kasta med jämfört med flera andra set av rotationsknivar jag har erfarenhet av. Silver Hunter är relativt lätta för sin längd och de kräver "aktivt" kastande. Det vill säga man måste kasta något hårdare på framförallt längre distanser än säg mina Woodpecker från Pierre Cazoulat som jag är mest van vid. De knivarna snurrar av sin tyngd och träffar långsamt men med pondus. Spinner Bowie kräver att man tar i lite mer helt enkelt. 

Det jag gillar med dem är de är lätta att sikta med. Precisionen kommer sig av en lättberäknad kastbana och pålitlig känsla i rotationen. Sen är det spännande att även Acejet gett sig in i leken med en uppsättning knivar för rotationskastning. Ett område som de tidigare hållt sig ifrån. 


/ J - tränar kastarmen

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar