fredag 28 oktober 2022

Fredags-EDC CIX


I flera dagar har väderleksrapporterna hävdat att det är mulet här med noll millimeter nederbörd. Det är synd att moder natur inte vet det. Hon gråter och då småregnar det mest hela tiden. Måhända gråter hon för alla elakheter vi begår mot vår egen livsmiljö. Men, hävdar somliga, vi människor har ingen påverkan. Att allt går åt helvete just nu beror på ren slump enligt dem. Fascinerande fenomen, det att somliga är totalt impregnerade inte bara mot regn utan även mot fakta. Människor klädda i informationsGore-Tex. Nu sitter till och med en av klimatförnekaridioterna i riksdagen. Sorgligt är vad det är.  

Men trots det har det hunnit bli fredag och det är inte så dumt. Förhoppningsvis blir det en lugn helg för min del. Det kan behövas. Veckan som förflöt var ingen höjdare i det Wikströmska hemmet. Fördelen med det är att det bara kan bli bättre. 

"Gloomy Day"


I fickan hittas idag ett par tre favoriter. Dels min nya monsterficklampa från Fenix Light kallad PD35 med tillägget V3.0. Det mer än antyder att det funnits versioner före den här och om dem vet jag inget. Men den är bra som tusan kan jag föregå recensionen med att säga. 

Knivarna är båda från italienska MKM. Den större är den Ansø-designade Goccia och den mindre står hans kompis och parhäst Voxnaes för. Den har fått namnet Izonso. Båda är överjäkligt sympatiska knivar med M390 som bladstål, Micarta i handtaget och detaljer i titan.

Förresten, anledningen till min besatthet av vädret för stunden hänger ihop med vissa fritidsaktiviteter som tarvar uppehåll. Det handlar om knivkastning. Blöta knivar är svårkastade. Håller man för hårt glider de inte ur handen som de skall och är greppet för löst försvinner de ur handen som en tvål. Som tur blev det lite uppehåll igår eftermiddag vilket medgav ett par timmars kastande.

Förhoppningsvis kan det bli lite knivkastande även i helgen. Med det vill jag önska eder alla en trevlig fredag och en god helg!

/ J 

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar