Jag älskar ramensoppa. Alla smaker – salt, sött, syrligt, umami, hetta. Och dessutom inte alls svår att göra.

4 pers

INGREDIENSER

  • 400 g biff, karré eller kyckling
  • 20 g torkad svamp
  • 2 msk sesamolja
  • 4 msk japansk soja
  • 4 kokta ägg
  • salladslök
  • 2 pakchoi
  • 100 g ramen nudlar
  • rostade sesamfrön

BULJONG

  • 1,2 liter vatten
  • 3 köttbuljongtärningar
  • 2 msk fisksås
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • ½ röd chili (mer eller mindre beroende på styrka)
  • 1 msk riven ingefära

GÖR SÅ HÄR

  1. Börja med att blötlägga den torkade svampen och skiva köttet i tunna skivor
  2. Koka buljongen. Blanda vatten, buljongtärning, fisksås, soja, strösocker, strimlad röd chili och riven ingefära i en kastrull och låt småkoka ca 10 min. Smaka av om det behövs mer salt, socker eller styrka. Håll varmt medan du förbereder det övriga.
  3. Lägg äggen i kokande vatten och koka 6 min.
  4. Blanda det strimlade köttet med sesamolja och soja. Strimla salladslök. Skär pakchoi i bitar. Krama ur svampen. Stek kött och svamp och tillsätt salladslök och pakchoi i slutet av stekningen.
  5. Koka nudlarna enl anvisning på paketet.

SERVERING

  • Lägg nudlar i botten på tallriken
  • Lägg kött, svamp och grönsaks-blandningen ovanpå
  • Häll het buljong över
  • Toppa med ett halvt ägg, koriander och rostade sesamfrön