Ingredienser:

6-700 g mörad fläskytterfilé (jag köpte Dalsjöfors som jag alltid är nöjd med), eller fläskfilé

2 DAGAR INNAN

Marinad 1:

  • 1 dl japansk ljus soja
  • 3 msk hoisinsås
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • skal från 1 citron
  • 3 msk rapsolja
  1. Blanda ihop marinaden. Smaka av
  2. Putsa köttet och dela filén i 2 bitar. Lägg i dubbla fryspåsar. Häll i marinaden och gnugga runt. Knyt ihop påsarna ordentligt.
  3. Ställ i kylen och låt stå över natten. OBS, vänd påsen lite då och då.

DAGEN INNAN

Marinad 2:

  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • msk farinsocker
  • 3 msk rödvinsvinäger’
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 1 msk flytande honung
  • 4 dl rapsolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad spansk pepparfrukt
  • 1 dl finhackad basilika
  • 3 msk finhackad persilja
  1. Vispa ihop marinaden
  2. Ta upp köttet från marinad 1 och torka av det. Släng marinaden.
  3. Bryn köttet vackert guldbrunt i smör och olja på inte alltför stark värme.
  4. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat. Stick i termometer och stek till 70-72 grader. Låt svalna
  5. Lägg köttet i smal skål eller plastlåda och häll marinaden över. Den ska täcka köttet.
  6. Ställ i kylen över natten.

Ta upp köttet ur marinad 2. Spara den marinaden. Skär köttet i tunna skivor och lägg upp på ett stort fat. Strö över strimlad soltorkad tomat, rostade pinjenötter och basilika. Droppa över lite av marinaden. Man kan servera resten i skål bredvid om man vill och droppa över köttet på tallriken.

Servera med Fransk potatissallad med kapris, rädisor och sparris samt en enkel Yoghurtsås med pesto rosso

Fransk potatissallad med rädisor och sparris

  • 1 kg fast potatis
  • grön sparris
  • 1 knippe rädisor
  • ½ tsk salt
  • 1 rödlök
  • hackad gräslök och persilja
  • 1,5 msk kapris
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • ½ tsk salt
  • malen svartpeppar
  • 1 krm strösocker
  1. Skala och koka potatisen i god tid, gärna dagen innan. Låt kallna. Bryt av nedersta den på sparrisen och koka den i saltat vatten 5 min. Låt kallna.
  2. Blanda lök, gräslök, persilja och kapris i en stor skål och tillsätt olivolja, balsamvinäger, dijonsenap, salt, peppar och socker och blanda väl.
  3. Skär potatisen, och sparrisen i bitar. Skiva rädisorna.
  4. Lägg ned detta i oljeblandningen och rör om ordentligt men försiktigt så att allt blandas väl. Ställ kallt och låt stå och dra.
En enkel yoghurtsås med Barillas pesto rosso och lite salt och peppar är gott till