Ta fram ur frysen och ställ i kylen 1 timme innan servering

12 bitar

Ingredienser:

  • 5 äggulor
  • 1,5 dl strösocker’
  • 5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl rårörda lingon

Gör så här:

  • Vispa äggula och socker pösigt. Vispa grädden
  • Blanda de rårörda lingonen i äggsmeten och vänd sedan försiktigt ned grädden.
  • Klä insidan av en avlång form med plastfolie. Häll ner smeten, strö lite lingon över
  • Täck med plast. Frys in.
  • Ställ parfain i kylen ca 1 tim innan servering.

Kolasås:

Ca 7 dl

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • ett kryddmått flingsalt
  • 2 msk smör

Gör så här:

  • Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp under omrörning. Koka sedan på ganska stark värme, utan lock, tills såsen fått simmig konsistens och fin ljusbrun färg. Ca 20 min.
  • Ta kastrullen från värmen och rör i smöret. Låt svalna. Ta fram den i god tid från kylen om den förvaras där. Såsen ska serveras i rumstemperatur.