Chokladfrukost, listor och laser

En lördag i oktober. En helt vanlig oktoberlördag. Men ack så härlig. Första sovmorgonen på länge.

Jag börjar min dag med en ask Noblesse, i brist på vettig frukost hemma. Samtidigt som jag petar i mig tunna chokladplattor lyssnar jag på en podd med Anders Hansen (och då handlar den givetvis om hur hjärnan fungerar), skriver listor över saker jag ska göra när jag får tid över och organiserar min omgivning.

Det känns som att jag har en kreativ dag på gång. Lasern ska dras igång och skapa lite grejer som jag funderat på en stund. Idéer som marinerats i hjärnan, tills det finns tid att genomföra dom. Och idag finns det tid. Och inspiration. Därav att även bloggen fick lite ny text idag. Måste bara städa igenom själva lasermaskinen först, det är hög tid för det eftersom jag ignorerat det alldeles för länge.

Kanske kan jag tapetsera klart i köket? Eller måla klart i badrummet? Vem vet, och jag tänker inte lägga något sånt krav på mig själv idag. Sker det så är det en bonus. Men först och främst ska det fokuseras på listorna. Så jag kan sortera, organisera och prioritera bland alla grejer som jag måste/behöver/vill göra inom en överskådlig framtid. Det krävs en bra balans där. Inte bara krav, utan en stor portion av sådant som ger glädje redan när jag tänker på att jag ska göra det. Då orkar jag med de där måste-grejerna som kanske tar mycket energi att ta sig igenom, men som ju faktiskt också ger en skön känsla när det väl är klart (som tapetseringen, till exempel).

Kommentera här:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.