En kopia av gårdagen.

Samma gråa dag nu också med lite dimma å lätt regn. Det finns inte så mycket att hitta på då. Hade klätt mej å börjat med frukosten då det kom meddelande om att vi ska samlas på Noresund i morron å planera för vad vi ska jobba med under vintern. Ringde runt till de jag skulle så Sture kommer å hämtar mej i morron. Lunch på Biltema, det är allt jag varit ute i dag så vi klämmer in något gammalt av hundarna.

Som alla vallhundar vill Brandy ha koll på det mesta. Till prio ett av det mesta hör husfolket. Nu har det lustiga hänt att han totalt tappade koncepterna. Orsaken kan ha varit att det var städdag hemma samtidigt som jag själv hade andra uppgifter så han fick stanna hemma. Att bli lämnad ensam med två fruntimmer som släpar runt en dammsugare hör inte till Brandys favoritsysselsättningar. Ändå verkade han ovanligt glad när jag kom hem. Vi fikar och alla tror att han som vanligt ankrat upp under sängen. Så var inte fallet för när vi ska åka ner till Tallmon med honom är jycken försvunnen. Den hund som i vanliga fall inte går mer än 50 meter från huset än nu puts väck. Eskil har sett honom uppe på Storgatan men den har han tydligen lämnat. Efter några kilometer i bil, promenader där vi visslat så det blir självsprickor i läpparna så kommer det förlösande samtalet. Brandy finns på Fritids! Några tjejer hade hittat honom spankulerande utanför Roma. Vi tror inte han beställt pizza för ingen har propsat på betalning. Upphittare ska ha hittelön men eftersom vi inte hade någon valp att erbjuda fick det bli glass i stället. Där ser vi att barnomsorgen fungerar!
En hotellnatt tycker väl de flesta är ok? Så även Brandy. Tjejen i receptionen blev lite förvånad när Brandy hoppade upp vid disken och beställde ett hundrum. Efter diverse gissningar på vilken ras han företrädde måste vi berätta men han hade skaffat sej en ny vän. Enda gången han yttrade sej på rummet var när besökande familjen Nyström knackade på, då blev det ståndskall av glädje.
Brandys kommentar:
Husse hade den dåliga smaken att lämna mej hemma i ett inferno av tjutande dammsugare. När han till sist kom hem och lägenheten såg någorlunda normal ut vankades det kaffe till personalen. Vad fick jag? Inte ett smack! Lika bra att gå ut. Kände den karakteristiska lukten av löptik på långt håll. Tänkte att ett litet umgänge skulle sitta bra. Hittade ingen löptik utan bara en pizzeria som heller inte verkade ha något att erbjuda. Då kommer några småtjejer som erbjuder sällskap så jag följer med dem. Inte Kyrkans Hus, inte Folkets Hus utan till Fritids, huset för smått folk. Lite stökigt men betydligt trevligare än oväsendet hemma.
Att ligga på hotell är inte så annorlunda mot att ligga hemma. Samma käk men innan de kunde få fram vattenskålen släckte jag törsten i toaletten. Lite lättare att ta sej under sängen där mot hemma men obekvämare golv så jag föredrog mattan i stället. Fru Nyström har överdriven respekt för hundar men efter en stund slappnade hon av.

Lämna en kommentar