familj · hälsa · pärlan · tankar

Pärlan

Vi har blivit med stuga! Har drömt om en oas att dra sig undan till för återhämtningen. Önskelistan har varit lång med bland annat att den helst skulle vara vid havet, inte i ett tätbebyggt sommarstugeområde, i söderläge, gärna med egen strand och med möjlighet att bygga ut/om för att passa vår 6-mannafamilj. Och vi vann budgivningen av ”Pärlan” i slutet av maj, skrev på kontrakt 2 juni och fick tillträde 11 juli. Att vi hade råd beror på att den saknar vatten och avlopp men det går säkert att ordna på sikt.

Nu har vi haft den en vecka och det känns makalöst bra! Har namngett den till Pärlan för att den känns som en sådan. Jag har också tänkt på bibelberetättelsen i Matt 13:46 om mannen som hittade en dyrbar pärla, sålde allt han ägde och köpte den. Inte för att vi sålt allt vi äger för att kunna köpa, men vi har satsat stort för att få stugan och ser det som en dyrbar ägodel.

Första dagen vi var där sken solen och Pärlan överträffade våra förväntningar som redan var höga.

Jag fotade alla rum, skåp och kökslådor för att kunna planera vidare runt möblemang, gardiner och utrustning utifrån vad vi har hemma. Dessutom är det roligt titta tillbaka på senare så här kommer en presentation av hur det såg ut vid tillträde den 11 juli 2022.

Kök
Utsikt från köksfönstrena
Vardagsrum/Matsal
Uterum/Inglasning med havsutsikt
Hall/Sovrum på övervåningen
Sovalkov och Master bedroom
Utemiljö

Vi har inte sovit i Pärlan än, pluttisarna stannade däremot själva en natt och sov i husvagnen vi parkerat på stugtomten. Tufft gjort! Annars har vi åkt dit över dagen några gånger och varje gång fixar vi lite för att göra Pärlan till vår. I tisdags fyllde syrran år och så var brorsan på besök (från Lund) så då fick vi en fin dag ihop i Pärlan.

I onsdags kom barnens farmor och farfar med en gummibåt de haft i sin ägo i ett antal decennier men som mannen fick som tidig 50-årspresent. Annat som hänt där är att mannen hittat två getingbon, varav ett i utedasset och jag bredde ut mig för att sortera in noter i sina respektive pärmar – självfallet i bokstavsordning.

En hel del städning har det blivit. Vill diska och tvätta upp det som lämnats och torka ut alla utrymmen innan vi ställer tillbaka eller lägger dit nytt. Vi är också tacksamma för att tidigare ägare lämnat kvar alltifrån husgeråd och möbler till gräsklippare och fiskenät. Vi bad tidigare ägarens son (som varit den som skött allt pappersarbete och den enda vi tidigare träffat) möta upp oss i stugan för att få en genomgång av det som kan va bra för oss att känna till. Även pappan kom och vi bjöd dem på fika i torsdags och pratade på och hade riktigt trevligt. Härligt att få så fin kontakt när vi tar över något som funnits i deras släkt från det att den byggdes på 60-talet.

Idag, söndag åkte vi återigen till Pärlan för att ta det lugnt men det blev en del fix i alla fall. Vi är så sugna på att få ordning på allt och så väntas firande där eftersom mannen fyller jämnt snart. Han sopade taket till uterummet bland annat medan syrran och jag tog oss an utrymmet under diskhon samt städskrubb och skafferi i hallen. Mannen och barnen tog också några turer med gummibåten under eftermiddagen.

Vi möblerade också om lite, testade nya sittdynan jag köpt och planerade för vidare förändringar. Vi kommer inte göra något stort i år utan bor in oss först. Känns så skönt att detta inte bara är en resa som är tidsbegränsad utan en investering för resten av våra liv! Så många minnen som ska skapas och redan skapats i Pärlan!

3 reaktioner till “Pärlan

Lämna en kommentar