boktips · hälsa · lärarrelaterat · musik · tankar

Första återgångsveckan och nystart

Första veckan efter att ha återgått till arbetet håller på att nå sitt slut. Har varit duktig flicka och promenerat mycket. Bland annat till och från jobbet och med bra och uppmuntrande musik i lurarna.

Har inte varit lika duktig på jobbet eftersom jag lätt halkar in i gamla vanor med stundtals för högt tempo och aningens (…?) för höga (egna) krav. Men det har gått ok. Har förstås blivit extra trött vilket känts i både kropp och ‘hjärna’ och sovit sämre. Några ljusglimtar har det dock varit. Riktigt fint att träffa kollegorna igen, god och fräsch datelunch hemma med mat från Råvara, sushimiddag med familjen (premiär för storskrutt) och nyttig läsning för att börja mitt nya liv … Mycket soffvila och kaffepauser också!

Inspirationen till mitt nya liv kommer från boken ”Vägen ur utmattningssyndrom – Hantera det som är och ta dig dit du vill med hjälp av KBT och ACT” av Giorgio Grossi och Kerstin Jeding. Återkommer nog till den senare men här ett utdrag som fick mig att (återigen) tänka ”Just så!” när jag läste …

Resan fortsätter …

Lämna en kommentar