Djurgården – BK Häcken 1:3

binary comment

Det är som väntat BK Häcken från Göteborg som fick ta det stora silvret och andra platsen i Damallsvenskan för andra gången i rad.

Djurgården tog en sensationell ledning i den 6:e minuten genom Tilde Lindwall och Häcken som hade mer av spelet under större delen av matchen hade stora problem att komma bakom eller mellan Djurgårdens fembackslinje som försvarade målvaktslegendaren Hedvig Lindahls arbetsplats mycket bra.

Det fanns dock också för lite rörelse och för lite beslutsamhet i Häckens aktioner i de första 45 minuterna.

Detta blev det ändring på i andra när man från början försökte skjuta från distans och ökade hastigheten i sista tredjedelen.

Målen föll sedan: kvittering genom Pauline Hammarlund, ledningsmålet genom Elin Rubensson och avgörandet i sista minuten genom inbytta Mille Gejl Jensen.

Nio vinster i rad för Häcken nu. Djurgårdens resultat efter sommaruppehållet är bedrövliga:

Linköping (h) 1:2, Hammarby 0:3 (b), Eskilstuna 0:1 (b), Vittsjö 0:3 (h), Brommapojkarna 1:1 (b), 0:4 Kristianstad (b), 4:2 AIK (h), 1:2 Umeå (b), 1:2 KIF Örebro (h), 0:3 Rosengård (b), 1:3 Häcken (h).

Bilansen är 11 1 1 9 9:26 – 17 4

Poäng vann man endast mot jumbon AIK och delade med Brommapojkarna. Om ingenting förändras känns Djurgården som ett bottenlag 2023.

Detta inlägg publicerades i Allgemein den av .