Du kan ta dig ur vad som helst. Du är inte fast.

Det är så lätt att glömma bort att ta hand om sig själv för andra saker känns viktigare. Låt mig säga att ingenting är viktigare än du. Kanske du tänker att dina barn, partner, föräldrar är viktigare. Ja, de är superviktiga! Människorna i vår närhet är betydelsefulla. Verkligen. Men, när vi tar hand om oss själva och värdesätter oss själva har vi också mer möjligheter och kraft att ta hand om andra. Håller du inte med mig?

Det är när vi kör slut på oss själva som det känns tungt att hantera alla motgångar som vi möter. När vi tar hand om oss själva så kanske en tidigare motgång omvandlas till en möjlighet. Man öppnar upp sin nyfikenhet inför livet och ser på saker med nya ögon. Låter inte det härligt? Kreativt och härligt. Det är inte bara supernajs att leva på det här fria sättet utan det är magiskt att kunna plocka fram sina egna unika strategier för att ta hand om sina behov. Att känna sig genuint värdefull.

Kom ihåg att du kan ta dig ur vad som helst. Du är inte fast. Du har alltid ett val. Det som är betydelsefullt är att du bestämmer dig för att ta hand om dig själv. Idag. Nu. Du kan återskapa den du tidigare var.

Självkärlek handlar om att vara vara medveten om sitt eget värde och göra/vara det som ger kärlek och omsorg till sig själv.

1.Lägg märke till vilka vanor du har som känns bra och skriv ner dem.

2.Hitta en tyst plats och meditera i tio minuter.

3.Läs om en favoritbok.

4.Umgås med de som ger dig energi.

5.Titta på en rolig video som får dig att skratta.

6.Ta dig tid att dra dig undan och umgås med dig själv.

7.Gå och lägg dig i tid och vakna utvilad. (denna har jag svårt för 😉 )

8.Ha på dig kläder som du känner dig vacker och avslappnad i.

9.Skriv ner dina tacksamheter. 5 räcker till en början.

10.Gå ut i naturen och andas in den härliga luften.

11.Tvinga dig inte att göra sånt som du egentligen inte vill. Säg nej.

12.Ät något med medvetenhet.

13.Reflektera. Skriv dagbok. Lägg märke till dina tankar.

Att ta hand om dig och visa dig själv omsorg kommer aldrig att göra dig självisk. Tvärtom, kommer du att få mer förståelse för andra människors behov. När man älskar sig själv är det lättare att ta emot kärlek från andra människor.

}}{{}}{{}}{{}}{{}}{{}}{{}}{{}}{{}}{{}}{{}}{{}}{{}}{{

Om det hände något i dig av mitt inlägg så kommentera gärna med dina tankar. De gör mig såå glad!

Behöver du höja kärleken till dig själv? I december drar jag igång årets sista  “23 dagar av tacksamhet med en twist”. Det handlar om att vända blicken inåt och fokusera på sig själv på 3 olika sätt. Magiskt! Ny omgång den 9 december. Kommentera med “23 dagar” i bloggen om du vill få en kärleksfull påminnelse innan jag kör igång.

Vill du hänga med i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”? Vi är nu snart 1800 medlemmar!! Magiskt!

23 dagar av tacksamhet med en TWIST

Tusen tack för att du läser mina tankar. Tack för att du är här. Kom nu ihåg att kommentera! Något! Inspirera mig! Ha en magisk kväll! {eller morgon om du läser detta då}

Kreativa Kramar Christine

14 thoughts on “Du kan ta dig ur vad som helst. Du är inte fast.

  1. Skönt att höra att man inte är fast. Det första jag ser när jag öppnar facebooka så ser jag din text! Är det inte någon magi…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *