Till dig som vill att ditt liv ska vara annorlunda men inte gör nåt för att ändra det.

Du tror att genom att tänka så manifesteras dina drömmar. Attraktionslagen liksom… Nej, det räcker inte. Det beror på din undermedvetna tro att någon annan kommer att göra det för dig. Någon annan kommer att rädda dig, någon annan kommer att visa dig vägen, någon annan kommer att lyfta upp dig i strålkastaren.

Det känns lättare och du behöver inte göra något. Bara att vänta… Du är ansvarig för ditt liv och vart du är på väg. Såklart ska du vara öppen för att fråga om hjälp på vägen men kom ihåg att din kompass sitter inom dig och leder dig alltid rätt. Vänta inte på att låta andra fixa det som du längtar efter.

Många säger att de vill förändras och utvecklas samtidigt som man inte är villig att skapa förändringar i sitt liv. Man vet vad man har även om det känns sådär halvbra. Tänk om man förändrar något och så blir det till det sämre istället för bättre? Jag tror att om du följer din intuition och magkänsla så kan det inte bli annat än bra. Blir det inte som du har tänkt så blir det som det är meningen att det skulle bli… Kanske ännu bättre till och med.

Av naturen är vi människor inte så glada för förändringar. Vi tror att vi är det. Det trodde jag åtminstone tills jag gjorde ett test i en utbildning jag gick. Det visade sig att jag var inte alls så peppad på att ändras. Det som höll mig tillbaka var framförallt rädslan av att förlora mina nära och kära. Tänk om de inte skulle gilla den jag skulle bli. Idag är jag tacksam att jag gjorde förändringen ändå. Jag har vågat göra så mycket mer än jag gjorde tidigare. Min självkänsla var inte särskilt smickrande för åtta-tio år sen. Idag är jag trygg i mig själv, ser mitt eget värde och tror på möjligheter som leder mig vidare i mitt kreativa drömliv.

Det är lättare att hantera nåt som är bekant. Vi kan medvetet vilja förändras men har vi inte det undermedvetna med på resan så är det meningslöst. Det undermedvetna är den som säger: Det är ingen idé! Jag kommer ändå aldrig att få mitt drömjobb! Det är meningslöst att försöka!

Lägg gärna ner lite tid och svara på mina reflekterande frågor.

Vilka fördelar finns det med att låta allt vara som det är?

Vilka nackdelar finns det med att låta allt vara som det är?

Vad finns det för nackdelar med en förändring?

Vad finns det för fördelar med förändring?

Som sagt ta dig tid att verkligen lyssna på vad ditt inre säger. Det finns inget rätt eller fel. Alla känslor får lov att finnas. Det kan vara ganska skönt att säga dem högt och bekräfta att de finns.

Kreativa Kramar Christine

Vill du ha mer kreativa tankar? Gå med i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv” Härom dagen presenterade jag mig ännu en gång för vi växer hela tiden. 1800 härliga människor! Superkul! 🙂

Vill du få dagliga reflekterande frågor i ditt Instagramflöde? Följ mig! Varje dag i september kommer en ny fråga varje dag. Jag har inte bestämt vad oktober ska fyllas med.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *