Lite annat från resan

Så var det november och man kan väl säga att jag är hopplöst dålig på att skriva här… Finns egentligen inga ursäkter mer än att inspirationen saknas.
Och återigen kommer tankarna om att sluta helt. Men jag vet att ni är en, om än liten, trogen skara som läser och har förståelse för att det inte händer så mycket här.

Hur som helst så tänkte jag skriva om lite roliga/dråpliga/märkliga saker från vår resa i USA i somras.

Hyrbilen
Vi hyrde ju bil. Såklart, svårt att ta sig runt annars. Denna gången blev det ju ändring med kort varsel och inte alls den bil vi planerat för men det blev bra ändå! En KIA Soul som faktisk var en mycket trevlig bil!
Men detta inlägg skulle mer handla om vårt namn på bilen för självklart fick den heta BBQ Morgan!
Något annat vore ju märkligt.
Och nej, Tennessee var vi aldrig i men tydligen kom bilen därifrån.

Nio liv?
Under vårt besök hos sonen krånglade hans diskmaskin och T gav sig på att rengöra den för se om den skulle funka bättre. Och det gjorde den.
Men något annat blev också rent… för att se vad han gjorde la T mobilen med ficklampan på inne i maskinen. Och där glömde han den och den låg kvar under ett mycket långt diskprogram.
Och ja, den funkade efter och gör så fortfarande. Men så är den ju också en mobil med flera liv, ni minns säker detta.

Fast blev det rätt?
Under vår lilla tripp till Bar Habour så körde vi förbi en butik jag läst om innan vi åkte iväg, vi stannade aldrig pga av att vi ju inte ville träffa folk så nära inpå pga att vi nyss haft covid.
Den heter alltså FIKA och vi tänkte väl ett mysigt fik men det är en kläder- och inredningsbutik… Och deras val av namn förklarar de så här:
FIKA (fee-ka), a Swedish word means to take a moment to slow down and appreciate the good things in life. It reflects a state of mind which we wholeheartedly embrace. 

Nja, kanske inte 100% korrekt men går ju tolka som man vill!

Blev dessa, och några till
Jag hade stora shoppingplaner inför vår resa. Först minskades resan med en dag pga strejken hos SAS. Och sedan försvann våra shoppingdagar helt pga Covid… Men lite hann vi med! T shoppade ju loss i sin favoritbutik.
Och jag bockade av en sak min inköpslista i alla fall! Japp, just inköpslistor!!!
Och mycket nöjd då det är svårt att hitta liknande i Sverige, visst finns det här men pappret är enligt mig oftast för tunt. Nu klarar jag mig ett tag.

I mängder
Vi har ju kört många hundra mil genom USA under åren. Och även om det inte blev lika många mil den här resan blev det desto fler av något annat. Japp, kyrkogårdar! I massor! Och flera i varje lite stad. Vi bodde till och med på ett hotell med en utanför.
Vi funderade på varför vi inte sett dem så ofta under våra tidigare resor och den enda förklaring vi kan komma på är befolkningstäthet. Eller bristen på täthet.
För i de delstater vi färdades igenom på denna resa så bor det betydligt fler än om man kör tvärs genom landet via delstater med få invånare. Och fler invånare borde ju betyda att även fler dör.

Det var det!
Nu ska jag fixa med kvällens mat, det är ju ändå fredag! Dras med en trist förkylning men det går ju över det med.
Önskar er en fin fredag och helg!

2 svar to “Lite annat från resan”

  1. Annika Says:

    Vilket TREVLIGT inlägg och vad roligt att du skriver. Jag har saknat dig!

    Men jösses, snacka om att ha MISSUPPFATTAT vad FIKA är!?!? Otroligt, och ganska komiskt.
    De blandade väl ihop det med hygge eller något ditåt. Fattar om ni skrattade åt det.
    Igen, så himla synd att ni åkte på Covid. Snacka om glädjedödare. Ni hann inte alls med det ni skulle pga sjukdom.

    Så iPhonen klarade av det vattenbadet av RANG!! WOW, impad. DET trodde jag inte. SÅ bra att veta, haha.

    Bra att du fick tag på shoppinglistor. Shoppinglistor ftw! Jag skriver ner allt för hand jag med, och använder inte mobilen till det. Nope.

    Sen, kyrkogårdar är ju väldigt intressanta att besöka.
    Ibland ser man bara små gravplatser, nära någon gård etc. Så annorlunda mot hur det är i Sverige.

    Jättekul läsning detta!
    När kommer ni att åka tillbaka hit?

    • Brysselkakan Says:

      Blir glad av dina ord! Ska försöka bli mer frekvent i mitt skrivande.
      Ja, verkligen en stor missuppfattning! Sonen, som verkligen är språkpolis både på svenska och engelska, vill först att vi skulle stanna och förklara men sedan var det ju det där med Covid och han ändrade sig.
      Ja, kan intyga att en iPhone klarar diskmaskinen, vi var övertygade om att den skulle ge upp men än så länge funkar den fin fint.
      Shoppinglistor på papper, absolut. I mobilen skulle det ju bara bli en massa fipplande och rörigt. Men kanske om det finns hållare på kundvagnen.
      I Sverige är det väldigt tydliga lagar kring gravar så inget utrymme för en egen på gården här inte.

      I dagsläget har vi ingen resa till US planerad, ser ut som det inte ens blir nästa sommar för sonen behöver komma hit, igen, för visum, igen…
      Blev lite trött på att resa förra sommaren; allt strul med SAS och så Covid tog liksom bort allt det roliga på något sätt.
      Men vi får se!

Lämna en kommentar