When she was good av Michael Robotham

Det duggar inte tätt med inlägg med omdömen om böcker jag läst men jag har några på lager som jag hoppas skriva om. För ett tag sedan tog jag mig an den andra delen i serien med den rättsmedicinska psykologen Cyrus Haven. When she was good. Ljudboken.

Den börjar en tid efter att första boken Good girl bad girl slutar. Den unga Evie Cormac hittades för cirka sju år sedan i en ”Murder scene” där hon gömde sig i ett hemligt rum. I andra delen är Evie tillbaka på Langford Hall ett s.k. Secure Unit Home för barn och en får veta mer om Evie, det hon utsatts för.

Cyrus Haven vill att Evie ska kunna gå vidare i livet och försöker få fram mer om henne och det som hänt. En pensionerad polis, som dött under omständigheter som det är frågetecken kring (begick han självmord?) arbetade med försvunna barn. Evie kallades för Angel face ett namn som dyker upp i ett sammanhanget. Det är spännande läsning med några små dippar, men det tror jag till stor del beror på inläsningen som i mitt tycke inte var något vidare.

Det är samma uppläsare som första delen, Joe Jameson. Och redan i den så var jag inte förtjust i varken rösten eller dramatiseringen. I den andra delen blir det tyvärr ännu mer påtagligt att det inte är någon lyckad uppläsning. Kan inte låta bli att undra varför man har valt Jamesons ljusa stämma till en spänningsroman som är otäck. Tänker man att rösten skulle passa att dramatisera en ung kvinnas? Det kan jag inte hålla med om i så fall. Såvitt jag vet låter få om någon så. Sedan är det inte enbart Evies perspektiv i boken, det är lika mycket Cyrus.

Boken är spännande och jag kan tänka mig att fortsätta med serien men det kommer inte att bli ljudboken om inte den läses in av annan uppläsare. Ibland händer det som med Elizabeth George senaste. Jag har lämnat tillbaka tredje delen i den här serien (den läses av nämnda uppläsare) och det känns synd men bra att kunna göra det. Som det känns nu så är det tveksamt om jag kommer läsa den fysiska boken (tycker Robothams böcker passar bäst som ljudböcker). Men jag kan ändra mig. Jag har ett par fristående böcker i ljudbokshyllan av författaren (andra uppläsare) så inte helt utan. Som tur är.

Betyg boken 3,8.

Lista på författarens böcker finns HÄR

En reaktion på ”When she was good av Michael Robotham

  1. Pingback: Böckerna av Michael Robotham | Bokdamen - böcker, ljudböcker och lite annat

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.