Fem en fredag – gång

Fem ho Elisamatilda

1. Var gick du senast en promenad?

Runt i området där jag bor och i jobbet, ärenden med böcker och annat.

2. Vad har du för vardagsskor?

Fotriktiga och bekväma.

3. Hur många steg ungefär går du en vanlig dag?

Ingen aning, räknar inte, men har ett väldigt rörligt jobb (som tur är) så det blir många! När jag är ledig rör jag mig inte lika mycket men som sagt så blir det någon promenad då också.

4. Är du den snabba eller långsamma i gångtrafiken?

Det beror på när var hur. Ibland långsamt andra gånger snabbt. Min takt den bästa oavsett. 😉

Höll på att glömma femte så tillägg:

5. När är du som mest aktiv?

Egentligen är jag mer aktiv mot eftermiddagen kväll men sedan en tid har jag lite mer energi även på förmiddagen. Det beror troligen på en del förändringar i mitt liv.

11 reaktioner på ”Fem en fredag – gång

    • levererar till de som inte kan ta sig till bibblan som du kan Hannele. Skönt förstås att ha så nära som du har. Morgontrött är jag också men fått lite mer energi tack och lov, då jag ändrat på en del saker, trodde inte det skulle gå men det går 🙂

  1. Hoppas att det beror på positiva förändringar i ditt liv som lett till att du är mera ”morgonpigg”.
    Det är egentligen förvånansvärt att man får gå väldigt mycket på ens jobb. Då menar jag inte bara som bibliotekarie utan även som ”kontorsråtta”. Det blir ju hur många promenader som helst till kopiatorn, fikarummet och andra kollegor. Bra!

    • Tack för omtanken! Morgonpigg är kanske att ta i 😀 men lite mer energi har jag fått, tufft har det varit men går åt rätt håll tack vare de förändringar jag gjort/gör och det är positivt 🙂 visst är det viktigt att röra sig mycket, haft stillasittande jobb förut, och då blev det att gå extra gånger till olika platser för att röra sig… Var lite för mycket sittande iaf där jag jobbade. Numera rör jag mig så mycket mer på jobbet och det passar mig bättre 🙂

  2. Fotriktiga och bekväma skor är viktiga för en skön promenad oavsett om den är rask eller långsam. Stegmätare är inte min grej, jag känner när jag har gått lagom långt för då är jag trött.
    Ha en skön helg!

    • Ja absolut, fotriktiga bekväma skor är ett måste. För mig är det viktigt i såväl jobbet som på promenader. Det går bra utan stegräknare, känslan är också vägledning. Tack detsamma!

  3. Sköna skor är verkligen viktigt och gör att promenerandet blir behagligt och inte en plåga, t.ex. så kan skavsår förstöra den vackraste promenaden 😊

  4. Haha, ingen som skriver högklackade skor i alla fall. Tänker på min mamma som blev över 95 år och som alltid tog på sig skor med halvhög klack varje dag. Även strumpbyxor och klänning trots att hon bodde ensam.
    Själv har jag köpt mig ett par lite snyggare mörkblå gympadojor att ha på mig när jag ska vara ute bland folk. Annars är det de gamla slitna och ingådda som gäller.
    Ingrid

    • Hihi nej ingen som nämner det, härligt med din mamma, som blev över 95, kul att hon gjorde sig fin även om hon bodde ensam. Kläder och skor påverkar och gör mycket tror jag.
      Det finns ju snygga fotriktiga och bekväma skor numera som tur är. Kanske det som gör att fler använder det. 🙂

  5. Pingback: Fem en fredag v. 41: Dagens ord - elisamatilda.se

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.