M pressar S om BB-vallöfte och anklagar S för politiskt ointresse

I en interpellation till Hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Anna-Lena Danielsson (S) vill Andreas Löwenhöök (M), ledamot i regionfullmäktige, veta om Lycksele BB kommer att ha öppet under jul- och nyårshelgerna 2022. I interpellationen hänvisar Löwenhöök till Socialdemokraternas vallöfte att ”göra allt och lite till för att dörren till vården alltid ska stå öppen”. 

– Jag vill nu veta på vilket sätt den socialdemokratiskt ledda majoriteten har gjort ”lite till”, alltså vilka nya åtgärder har vidtagits, för att undvika en jul- och nyårsstängning, säger Andreas Löwenhöök (M).

Moderaterna är också kritiska till att Hälso- och sjukvårdsnämnden inte har fastställt den handlingsplan, för förbättrade förhållanden i länets förlossningsvård, som nämnden tog på sig att ta fram i juni 2021.

– Hälso- och sjukvårdsnämndens politiska majoritet verkar helt oförmögna att leda och styra verksamheten, vilket tyvärr går ut över inlandets kvinnor. Att nämnden inte har beslutat om en handlingsplan, som långsiktigt ska förbättra förhållandena i förlossningsvården, efter 1 år och fyra månader är under all kritik. Det visar på ett häpnadsväckande ointresse för krisen i Västerbottens förlossningsvård från den S-ledda majoritetens sida, säger Andreas Löwenhöök (M).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.