S ljuger i sitt utspel om cancervården

LO driver nu – säkerligen på Socialdemokraternas uppdrag en mycket tråkig smutskatsningskampanj. I köpta annonser påstår de att Moderaterna inte vill att cancersjuka ska omfattas av sjukförsäkringen. En ren, skär lögn, vilket LO naturligtvis vet om. Och en lögn som Magdalena Andersson uppenbarligen inte har något emot att man använder i hennes kampanj.

Men för all del, låt oss tala om cancervård. För här finns verkligen mycket att gräva i.

❗️2014 lovade S att alla cancerpatienter ska få vård i rätt tid. Men redan FÖRE Corona hade vårdköerna fördubblats. Statistiken nu, är nattsvart.
❗️Idag får inte ens hälften av alla kvinnor med bröstcancer vård i rätt tid. Endast tre av tio män med prostatacancer få den behandling de egentligen har rätt till.

❗️Men, säger S, regionerna styrs ju ofta av blå majoriteter? Nå, under Alliansregeringen lyckades vi halvera köerna – och tro mig, det gör vi igen om vi vinner valet.

För det är ju vi som kan prioritera. Vi Moderater, som går till val på förstärkt vårdgaranti för just cancerpartienter. Vi som tydligare än något annat parti, fokuserar på att korta väntetiderna för de svårast sjuka.

Så, för att klargöra det uppenbara: självklart står Moderaterna bakom rehabiliteringskedjan. Den är viktig både för att den enskilde ska kunna komma tillbaka till arbete och för att sätta press på arbetsgivarna. Det tycker t. om S, annars hade de inte låtit den vara under åtta år. Men rehabiliteringskedjan innehåller – då som nu – mycket tydliga undantag för just cancersjuka. Ingen önskar något annat.

Tänk, om LO någon enda gång brydde sig mer om sina medlemmars intressen, än att värna sin plats vid fikabordet på 68:an. Då kanske de svårt sjuka som idag lider helvetets kval i socialdemokraternas kösamhälle, snabbt hade kunnat få hjälp.

Och tänk, om vi hade en statsminister som förstod att sätta stopp för sådan här rännstensretorik. Tänk den tanken, och rösta sedan därefter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.