Ulf Kristersson (M) ny statsminister!

En underbar dag! Sverige har idag fått en moderat statsminister. Ett stort grattis till Ulf Kristersson – Sveriges nyvalde statsminister!
Så sent som i augusti besökte Ulf Kristersson oss i Umeå, och hade på kvällen ett välbesökt möte på Rex.
Nu får vi ordning på Sverige!

2 kommentarer

  1. tjalle

    En bra nyhet tycker jag men kommer det att bli bättre eller kommer även denna regering att sitta i 4 år och skylla på de tidigare varför det är så dåligt. Det var ju S regeringens stil i 8 år .Hoppas det blir nåt gjort ,men jag är tveksam !!!

    Det är nog inte så enkelt som du utrycker det ” Nu får vi ordning på Sverige”

  2. brorson

    Den tillträdande regeringen styrs inte av SD, som inte ens kommer att sitta med i regeringen. Ändå sprider S-demagoger ut rykten om att den tillträdande trepartiregeringen skulle vara en marionettregering åt SD. Utan en tanke på att med ett något annorlunda valresultat, hade i stället en S-ledd regering varit en marionettregering åt SD. Om samma måttstock används.

    Sett till avtalets innehåll, så är det ju till stora delar sådant som de fyra partierna är överens om (och som även stöds av S, fastän de inte säger det öppet idag) och ganska lite specifikt för SD. Som exempel är det Liberalernas energipolitik, som L tidigare var ensamma om, men nu stöds av alla fyra partierna och delar av S, som nu ska genomföras. Att public service ska behållas är en storseger för L och en häpnadsväckande eftergift av SD. Och naturligtvis kan man undra vad SD har fått i utbyte.

    Vad bråkar man om inom L? Det är en antidemokratisk klick, som består av ledarskribenter i den liberala landsortspressen samt vissa storstadsliberaler, som anser sig stå över banaliteter som demokratiska val och valresultat, men bara förfogar över ung. 1 / 3-del av ombuden till de liberala partikongresserna och partiråden. De drar sig inte för att angripa den egna partiledningen med rena lögner, såsom detta med kärnkraften. Är L ö.h.t. mogna för demokrati, som denna självutnämnda parti-elit beter sig?

    Om L-riksdagsgruppen inte hade röstat på Kristersson som statsminister, hade de M-sympatisörer, som taktikröstade på L med argumentet ”Utan oss inget regeringsskifte” blivit grundlurade. Lika illa på vänstersidan, där V-sympatisörer övertalades att rösta på MP för att rädda kvar detta parti i riksdagen. Två partier, som hamnat under fyraprocent-spärren, om alla väljare hade röstat på de partier som de egentligen sympatiserade med, räddades kvar i riksdagen genom taktikrösterna. Och nu begär alltså en högljudd, anti-demokratisk klick inom L att L ska svika löftena till taktikväljarna om regeringsskifte

    Detta bådar inte gott för demokratins framtid. Det måste på något sätt sättas stopp för taktikröstandet. Utan taktikröstande hade M varit största parti på högersidan. Skillnaden mellan SD och M var inte större än så och M hade sluppit pinsamheten att bara vara näst största parti inom sitt eget regeringsunderlag. Och V hade sannolikt varit det näst största partiet på vänstersidan, och därmed kunnat göra anspråk på ministerposter i en ev. S-ledd regering…

    I stället har taktikröstandet förvandlat V till fortsatt dörrmatta inom sitt block, för den nästan extrema högerpolitik som har dikterats av C och MP. All heder till Ulf Kristersson, som sagt sig villig att tala med cch ta emot stöd, om man är överens om något, från riksdagens alla partier, inklusive V.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.