Rösta på Moderaterna i Umeå – en politik för både stad och landsbygd!

Moderaterna är Umeås största borgerliga parti. Vi är det liberalkonservativa alternativet, och har i den praktiska politiken ett pragmatiskt förhållningssätt för att åstadkomma bästa möjliga resultat för Umeåborna. I Umeå går vi till val gemensamt med övriga borgerliga partier – det är en styrka.

Moderaternas valmanifest innehåller 55 punkter. Det är partiets mest omfattande valmanifest på de senaste 30 åren i Umeå. Valmanifestet spänner över en rad politiska sakområden.

 

  1. Vi prioriterar skolan och äldreomsorgen före allt annat. Det viktigaste är att erbjuda våra unga en bra skolgång. Kunskap och ordning ska stå i centrum. Det ska också vara tryggt att åldras i vår kommun. Det ska vara en rättighet för äldre att beredas plats på ett boende, när man känner sig otrygg och blir sjuk. Äldreomsorgen ska präglas av hög kvalitet och ett värdigt bemötande.

 

  1. Bostadsbyggandet måste öka i hela kommunen. Det råder bostadsbrist i Umeå och det är ett hot mot Umeås tillväxt. Vi måste öppna upp fler områden för byggnation av bostäder. Vi behöver fler småhus, fler hyreslägenheter och fler bostadsrätter i hela kommunen.

 

  1. Fler insatser för ett tryggare Umeå. Mer än var tredje kvinna i Umeå väljer – ibland eller ofta – att avstå från att gå ut ensam av rädsla för att bli rånad, överfallen eller på annat sätt ofredad. Så kan vi inte ha det.

 

  1. Låg skatt är en viktig frihetsfråga. Umeå har en extremt hög kommunalskatt, och vår ambition är att successivt sänka skatten med en krona under kommande mandatperiod.

 

  1. Ett bättre företagsklimat. Det är viktigt att Umeå inte förlorar tempo och lutar sig tillbaka. Ett växande Umeå är i behov av växande och framgångsrika företag: små, medelstora och stora företag, som genom arbetstillfällen och skattepengar till det offentliga bidrar till en god välfärd.

 

  1. Det går att vara klimatsmart utan att vara tillväxtfientlig. Fokus i Umeå, liksom i övriga delar Sverige och Europa måste vara teknikutveckling, ekonomisk tillväxt, marknadsekonomi, frihandel och forskning.

 

  1. Den civila beredskapen har länge försummats och vid planeringen av bostadsområden måste även behovet av skyddsrum tas i beaktande. Vi föreslår också samverkan med grannkommuner och regionen i syfte att upprätta livsmedelslager i händelse av kris eller krig. Vi vill öka andelen lokalproducerat i upphandlingarna och värna produktiv jordbruksmark från exploatering, då den kommer att behövas för böndernas arbete med att öka länets och landets självförsörjningsgrad.

 

Umeå behöver mer av borgerlig politik.

Läs gärna mer om Moderaternas 55 förslag i vårt valmanifest.

Det är dags för ett borgerligt styre i Umeå – rösta på Moderaterna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.