VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Krämig Räkpasta på en kvart

Häromdagen tipsade jag om hur du enkelt kan piffa till Keldas ganska tråkiga Skärgårdssoppa och idag kom den sista skvätten i förpackningen till användning när jag blev supersugen på pasta.

Jag använde de grönsaker som hade sett sina bästa dagar men du kan i princip använda vilka grönsaker du vill till din räkpasta. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Så varsågod, idag bjuder jag på ännu ett snabblagat och kalorisnålt middagsalternativ som passar mig perfekt i Corona karantän. Klart på en kvart, gott och bara ca 500 kcal per portion. //Å
20200401_192225Räkpasta med wokade grönsaker
(2 port á ca 500 kcal)
1 dl Kelda Skärgårdssoppa
1/2 dl ketchup med mindre socker
115 g okokt spaghetti
1 stor morot
1 squash/zucchini
1 liten röd eller gul lök
2-3 vitlöksklyftor
4-5 grönkålsblad
100 g skalade räkor
1 vårlök
1 tsk sweet chilisås
Svartpeppar & Salt
20200401_192102Gör så här: Skala lök och morot. Hacka lök och vitlök (1 klyfta pressade jag för extra smak), skär morot  och squash i halvmånar samt riv eller hacka grönkålen i bitar.

Koka spaghettin al dente samtidigt som du fräser morot, squash, grönkål, lök tillsammans i nämnd ordning. Värm soppan varsamt (red ev med lite maizena om du önskar tjockare konsistens). Tillsätt ketchup och den avrunna spaghettin, salta och peppra.

Blanda pastan med grönsakerna, toppa med räkor, vårlök och eventuellt lite sweet chilisås samt körsbärstomater. Njut!
20200401_192033


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna