Onsdag- lättlastad

Idag blev det en ny tur till Nina för ännu en träning.

När mina arbetstider, ork, ekonomi osv tillåter åker jag gärna och tränar mer än en gång i veckan och än så länge är vädret också sådant att det inte känns så jobbigt att ge sig ut på vägarna med häst.

Jag har nog inte berättat det men Frenchie är numera nästan lika lättlastad som Vicke och jag skickar in honom själv i transporten. 

Enstaka gånger kan han backa ut en gång men då smackar jag bara på honom och så går han in och stannar kvar.

Det som skiljer honom från Vicke är att han ibland har bråttom ut och trycker sig rejält mot dörrarna bak.

Av den anledningen måste han stå smalt medan Vicke stod med mellanväggen åt sidan och hade större plats. Men sätter man mellanväggen så kan man inte låsa dörrarna bak och med en häst som ibland pressar sig bakåt kan det sluta illa om inget tar emot.

Jag såg att Frenchie även åkte smalt hos fd ägaren så han är i alla fall van vid detta och huvudsaken är ju att jag kan köra honom lätt och utan tjafs och stress och framför allt utan att behöva andras hjälp. Det hade blivit mycket svårt här på Ryhus kan jag säga.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>