Serieledare

Samtliga foton Peter Jonsson

Sicken märklig match! Vi vinner med 4-3 men sista tjugo minuterna var fabulöst usla. Vad var det egentligen som hände?

Solsken, sommarvärme och en uppslutning modell större. Över 26 000 biljetter sålda och publiksiffran landade på 25 092 personer. Fler än vad som såg derbyt.

Jag sålde matchprogram som vanligt. Strömmen av åskådare sinade aldrig. Tack till alla er som köper men åh så jag önskar att ni var fler som köpte programmet. Ni anar inte vad ni missar!

Matchen hinner knappt börja när denne man presenterar sig. Sundsvalls Wilson kommer fri mellan våra mittbackar och skapar sig ett soprent friläge. Jag hann räkna in ett baklängesmål men glömde bort vilken jätte vi har därbak. Johan Wiland gör en fantomräddning.

Vi har just nu killar som kan gå på vatten. Efter att ha avgjort derbyt på tilläggstid fick Pa Dibba starta matchen. Han tackar för förtroendet och gör tre mål. Alla tre av karaktären ”befinna sig på precis rätt ställe och göra exakt rätt sak”

Det är Pa Dibba som gör både ett och två-noll. Det andra målet är det Nicola Djurdjic som elegant spelar fram till.

Jag blev tårögd över hyllningsramsan till Pa. Han är så värd den. En spelare jag verkligen tycker om.

Djurdjic gör sen själv 3-0 på pass från Hamad innan paus. Han hinner dra på sig ett gult kort och jag är tacksam att han inte fick sitt andra gula av domare Eriksson, vilket han nog var ruggigt nära att få.

Vi leder alltså med 3-0 i paus. Samtidigt har Johan Wiland gjort tre jätteräddningar. Vi spelar bra fotboll men ledningen är i överkant.

När så Pa Dibba gör 4-0, på assist av Djurdjic, är matchen avgjord.

Trodde alla. Inklusive spelarna i grönvita tröjor.

Vi gör 5-0 genom en jättenick på hörna av Paulsen men Eriksson tycker att Fällman stängde sundsvallsspelaren och målet underkänns. Det kändes som en billig frispark.

Djurdic och Dibba kliver av. In kommer Khalili och Sander. Strax därefter byts Koffie in istället för Jeppe Andersen.

Och nu börjar raset.

I 73e minuten reducerar Sundsvall till 4-1. Vi spelar plötsligt ruskigt tafatt och oinspirerat. Obefintlig bollpress och slarvar i passningsspelet. Koffie sullar bort två passningar i livsfarliga lägen och bägge straffar oss hårt.

Sundsvall gör genom Romain Gall både 4-2 och även 4-3.

Tjena ångest. Du var INTE efterlängtad!

Sundsvall gör även 4-4. Tack och lov är flaggan höjd. Målet underkänns för offside.

Sista minuterna är hemska. Vi vill ha straff när Hamad vräks omkull. Sander får en retur från målvakten men döms bort för en tveksam offside.

Mitt hjärta slår i slutminuterna både ohälsosamt hårt och farligt fort. Herregud så nervös jag hann bli.

Men Hammarby anno 2018 verkar vara av en annan sort. Vi höll undan. Vi återtog serieledningen genom att vinna med 4-3.