Det perfekta premiärmanuset.

Solen sken från en klarblå himmel. Äntligen skulle vi få ta trapporna ner till Kanalplan. Trappor som för dagen (natten??) färgats i de vackraste av färger.

En premiärmarsch från Nackastatyn. Breda leenden. Bara kärlek.

Astas cafeé, en kaffe med vänner i solen. Invigningstal av Ylva Johansson och äntligen vårvärme. Det skulle bli en magisk dag.

Det var nervösa Söderbönor i matchinledningen. Gästerna hade mest boll. Vi fick försvara oss och var tillbakapressade. Våra mittbackar är dock kolugna. Spelar med pondus och klokhet. LB skapar inte några farliga chanser trots stort bollinnehav.

Frida Sjöberg hugger som en kobra på en frispark och skriver sig för alltid in i historieböckerna som första målskytt på nybyggda Kanalplan. Hammarby tar ledningen. Jublet högt.

Direkt i inledningen på andra halvleken gör Emma Jansson 2-0. En vacker soloprestation. Ett välplacerat, pressat skott i ”fel” hörn för målvakten. Smakstart på andra halvlek!

Jag hann tänka att vi hade kontroll. Klantigt tänkt. En hörna där vi tappar markering. Plötsligt är det reducerat. Nerv.

Det går bara fem minuter mellan reducering och kvittering. Vad jag tyckte såg ut som ett inlägg från höger seglar in! Emma Holmgren i målet kanske blev bländad av vårsolen och målet kändes både onödigt och en smula enkelt.

Jag blev lite deppig. Det kändes som att vi höll på att tappa matchen. Då gör Grahm ett byte. Upp med Zigiotti på topp och in med nyförvärvet Kelly Conhenney. Det var ett fint byte det! Kelly har bara varit på planen i fem minuter när hon nickar in 3-2 på ett finfint inlägg från Madeleine Tegström. Kanalplan exploderade!

Det var över 2300 personer på plats. En fantastisk siffra. Ingen kan ha blivit besviken. Alla måste ha tänkt tanken att ”hit kommer jag igen”.

När så Julia Zigiotti dundrar in 4-2 på tilläggstid kan alla slappna av. Segern är vår och spelarna får ägna många minuter åt att fira med de tre, fullsatta läktarna!

Det blev den perfekta lördagen. Arenan är magnifik. Marken är historisk. Äntligen har Hammarbys damer fått värdiga träningsförhållanden. Ett nybyggt omklädningsrum. En borg där vi kommer att vara svårslagna. Jag skulle bli mycket förvånad om inte publiksiffrorna kommer att bli fortsatt fina. Ni som inte var här idag, ni missade nåt.