Läkarexamen 2021-01-15

Jag klarade det! Nu är jag i mål! I fredags fick jag min efterlängtade examen efter fem års studier. Tänk att jag nu har dubbla universitetsexamina; apotekarexamen OCH läkarexamen.

Det var en otroligt nervös dag i fredags. På grund av rådande covid-situation valde universitet att skjuta upp den praktiska tentamen i akutmedicin till allra sista dagen, examensdagen. Det var en lång väntan hela dagen, först för att få göra tentan, och sedan för att få veta resultatet. Vi examinerades en och en på två olika stationer och fick inte ha någon kontakt med varandra eftersom alla gjorde samma uppgifter. Vi ställdes inför två olika akuta scenarier som skulle lösas på tid. Det var verkligen ett stort stresspåslag, men jag tyckte ändå att jag lyckades behålla lugnet, fokusera och lösa situationerna. Först vid kl 19.30 fick jag mitt resultat och till min stora glädje och lättnad blev jag godkänd.

Hade det varit som vanligt, i en tid utan smitta och restriktioner, skulle det varit en högtidlig examensceremoni i Lunds domkyrka och sedan skulle jag ha firat med släkt och vänner. Istället har jag firat enbart med Roger och barnen, och fått massor med gratulationer på distans. Jag hoppas det kan bli tillfälle för lite mer firande längre fram i vår.

Nu känner jag en enorm lättnad och glädje. Nu är jag äntligen läkare, och en ny spännande fas i yrkeslivet tar sin början.

Jag vill tacka alla er som följt mig på min resa genom läkarutbildningen. Stort tack för allt stöd, all uppmuntran och all kärlek längs vägen!

4 reaktioner på ”Läkarexamen 2021-01-15

  1. Grattis än en gång!Har varit så kul o intressant att få följa dej genom utbildningen.Lycka till med det nya arbetet,du kommer göra stor nytta o skillnad för dina patienter där.Kram mamma.

  2. GRATTIS SARA!!! Du är helt fantastisk! Jag beundrar dig så!!! Jag önskar dig/er allt gott! Var rädd om dig!!! Ha det gott! Många varma kramar från Ingrid

  3. Grattis, grattis! Mycket bra jobbat med tanke på att du har familj också att ta hand om. Du kommet att bli en utmärkt läkare. Lycka till med ditt nya jobb!!!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.