Ingen vanlig jul

Vi har haft en bra julhelg trots omständigheterna. Det är dock mycket som inte är sig likt det här året. Julen har kantats av både glädje och sorg, julfirande på annorlunda vis och en hel del jobb/praktik på sjukhuset mitt i brinnande pandemi.

Ja, julfirandet blev inte riktigt som vanligt. Vi har firat julafton både utomhus, via videosamtal och på vanligt vis i en reducerad grupp. Det går det med, men det är ju allra bäst nära alla kan träffas och alla mår bra. Jag håller tummarna för att nästa jul blir en extra bra jul!

Någon julledighet har det inte heller blivit. Jag läser min sista kurs på läkarutbildningen nu och den inriktar sig på akutmedicin med jobb/praktik på akutmottagningen, IVA och narkos under jul och nyår. Igår kväll gjorde jag ett av mina pass på akuten och Covid-läget där var värre än på länge. På akuten tar vi läkarkandidater egna patienter och jobbar i princip på samma sätt som de andra läkarna, men vi stämmer av med en legitimerad kollega innan vi gör några medicinska åtgärder. Normalt sett har vi studenter försökt att undvika att befinna oss bland smittade patienter, men nu är det nästan omöjligt. Jag känner verkligen med all den sjukhuspersonal som tvingas arbeta med smittade patienter och riskerar sin egen hälsa för att hjälpa andra. Hur noga man än är med skyddsutrustning och handsprit så går det inte att få bort oron över att själv bli smittad. Jag hoppas vaccinet snart räddar oss ur denna mardröm för jag förstår inte hur det annars ska kunna bli något stopp på detta.

En reaktion på ”Ingen vanlig jul

  1. Tack för ni alla kom och förgyllde vår jul!
    Jag kan bara hålla med om covidläget i sjukvården,det är mycket allvarligt läge.
    Vi går nog snart upp i katastrofläge på sjukhusen i Skåne!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.