Skoltaxi, mattebok och första orden

Det är fantastiskt att se hur Oskar utvecklas den här hösten. Han går i en skola där personalen verkligen lyckas locka fram en massa nya färdigheter. De gör ett otroligt jobb! De har fått Oskar att försöka forma ord, och han har sagt bl.a. ”hej” och ”halloween”, och räknat högt till tre. Ibland kan vi även höra honom härma andra ord som vi säger. Hans favoritord är dock halloween, det är det han säger mest. Fast det är tyvärr inte särskilt ofta vi får höra honom prata, för han är ganska ointresserad av det. Veckorna innan höstlovet fick vi höra ganska många ord, men senaste tiden har han inte velat säga något alls. Men vi vet i alla fall att han kan om han vill, och det känns väldigt bra. Det var ett stort ögonblick när vi hörde honom prata för första gången. Det kommer vi aldrig att glömma! Nu får vi försöka locka fram fler ord, och få Oskar att förstå hur mycket han har att vinna på att prata.

I skolan fortsätter Oskar att imponera. Nu har han fått samma mattebok som förstaklassarna i vanliga grundskolan och han tycker det är jätteroligt att jobba med boken. Han fick ta hem den i veckan för att visa oss och han plockade upp den ur ryggsäcken så fort han kom innanför dörren. Han skriver nu själv med blyertspenna, svaga och lite krokiga men helt underbara nollor och ettor. Och i torsdags berättade personalen att han skrivit fina tvåor helt själv. Hans lärare säger att rent kunskapsmässigt är uppgifterna i boken väldigt enkla för Oskar då det än så länge bara handlar om antal och siffror, men att det är en stor utveckling för honom att sitta ner i bänken och arbeta med bok och penna.

Sedan en månad tillbaka åker Oskar skoltaxi till och från skolan. Han verkar tycka om det och går varje morgon självmant ut i hallen för att ta på ytterkläder och sedan gå ut och titta efter taxin. Han är också väldigt noga med sin ryggsäck. Den har han full koll på och tar själv på den när det är dags ge sig iväg till skolan.

Oskar har tappat sin andra tand. Han tappade den i skolan och försökte envist trycka den på plats igen. Det är inte lätt när man inte förstår att det kommer att komma en ny tand. Nu har han en väldigt gullig glugg.

3 reaktioner på ”Skoltaxi, mattebok och första orden

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.