Hälsans stig

Vi har som mål i familjen att försöka komma upp i 10 000 steg var om dagen. Därför passade det perfekt att gå en lite längre promenad idag när vädret var så fint. Jag och Selma gav oss iväg längs med Hälsans stig, en 6 km lång runda som utgår ca 1 km från där vi bor, så vi fick alltså en nästan 8 km promenad idag. Vi tog det i lugn takt och jag tog tillfället i akt att lära Selma namnet på våra vanligaste träd. Lönn, lind, björk, ek, bok och pil fick jag tillfälle att visa henne. Vi promenerade genom två av Malmös alla parker; Beijeres park och Sege park. Hälsans stig finns visst på flera platser i Sverige och är ett initiativ till att främja folkhälsan och minska hjärt-kärlsjukdom genom ökad motion via lättillgängliga och välskyltade promenadstråk.

   

2 reaktioner på ”Hälsans stig

  1. Så bra med lite hälsostigar här och var….borde finnas några i varje kommun! Fanns det information om t ex trädens namn under vägen?

    1. Nej, tyvärr fanns det ingen information om träden i parkerna. Det var min egen idé att fokusera på olika träd under vår promenad. Selma har inte lärt sig så mycket om våra vanligaste växter i skolan så jag hoppade in som ”naturkunskapslärare”. Men kanske blir det mer sådant nu i mellanstadiet?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.